KaDylle kaksi uutta pelaajaa

Bene Filppu vaihtaa GFT:n värit punamustaan.

Benno Hanslian (s. 1993) siirtyy JoSePasta KaDyn riveihin 1 + 1 vuotisella sopimuksella.

Bene Filppu:

KaDyn miesten liigajoukkue jatkaa mainioita pelaajauutisiaan: uusimpana kiinnityksenä punamustan pukee ylleen Helsingistä kotoisin oleva Bene Filppu.

21-vuotias Bene siirtyy Dynamoon pääkaupunkiseudun ykkösseuran GFT:n riveistä. Taitava vasuri on pelannut GFT:n liigajoukkueen ohella U19- ja U21-nuorisomaajoukkueissa. GFT:ssä Filppu teki debyyttinsä 19-vuotiaana ja pelasi 32 liigaottelua kahden kauden (2019–2021) aikana tehopistein 9 + 9 = 18.

Ennen liigadebyyttiään Bene poikien U19- ja U21-liigoissa sekä GFT:n alemmissa aluesarjajoukkueissa. Benellä on myös jalkapallotaustaa 19-vuotiaaksi asti, jolloin futsal vakiintui nuorukaisen päälajiksi. Bene on jo toisen polven futsaltekijöä, sillä hänen isänsä Jyrki tunnetaan futsalmaailmassa entisenä FIFA-erotuomarina ja Palloliiton futsalpäällikkönä.

Viime kausina KaDyn liigamiehistössä ei on ollut poikkeuksellisen vähän vasenjalkaisia pelaajia, mutta nyt sisään tulee kaksi taitavaa uutta vasuria lähes samalla ovenavauksella: Benno & Bene. Nomen est omen – ja mikäli tämä yhtään pitää paikkaansa, voi KaDylle luvata hyvyyttä ja menestystä.

Ave, Bene! Mitkä seikat saivat sinut harkitsemaan siirtoa GFT:stä KaDyyn ja lopulta toteuttamaan sen?

– Ennen kaikkea laadukas valmennus ja laadukas jokapäiväinen treenaaminen. Myös opiskelu Jyväskylässä kiinnostaa, erityisesti yliopiston liikuntatieteellinen.

Mitä odotat joukkueelta ja itseltäsi kaudella 2021-22? Entä mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi?

– Joukkueelta odotan luonnollisesti pärjäämistä “Chämppärissä” ja keväällä mestaruutta. Omana tavoitteenani on sopeutua KaDyn pelitapaan ja päästä pelaavaan kokoonpanoon sekä tietty kehittyä mahdollisimman paljon.

Mitkä ovat erityiset vahvuutesi ja kehityskohteesi?

– Vahvuudet erityisesti pallon kanssa, esimerkiksi 1v1-pelaaminen ja pelinrakentelu. Kehityskohteina on ainakin pelin ymmärtäminen ja puolustaminen sekä fysiikkapuoli.

Miten olet viihtynyt heinäkuun pre-seasonissa?

– Hyvin olen viihtynyt, ollut aina kiva tulla treeneihin. Kovaa ollaan menty ja treenimäärät ovat tuplaantuneet viime kausiin nähden.

Entä miten viihtyy metropolin kasvatti pienemmässä kaupungissa?

– Hyvältä kaupungilta vaikuttaa. Paljon pienempi pääkaupunkiseutuun verrattuna, mutta kaikki tarvittava löytyy läheltä!

Benno Hanslian:

JoSePassa kaksi kautta Futsal-Liigaa pelannut Benno Hanslian (s. 1993) siirtyy KaDyn riveihin 1 + 1 vuotisella sopimuksella. Jalkapalloseura JJK:ssa 7 vuotta edustukseen kuulunut Benno on pelannut 2 kautta korkeimmalla sarjatasolla Veikkausliigassa. Benno on hakenut futsal-kokemusta aina jalkapallouran antaessa siihen mahdollisuuden. JoSePan riveissä näitä tarjoutui piirisarjassa, 1- ja 2-divarissa sekä lopulta myös Futsal-Liigassa. Jalkapallon jäädessä 2019 on futsal ollut nyt päälaji kahden vuoden ajan.

Futsalin pelaajapolulla on katufutiksen merkitystä pohdittu ihan valtakunnallisella strategiatasolla asti. Bennon taustalta löytyy kouluaika ala- ja yläkouluikäisenä ranskankielisessä koulussa Afrikassa ja sieltä pelatut katupelit. “Maailmalla pelataan paljon katufutista, jonka parista nousee sitten maailman tähdet molempiin lajieihin. Tuo aika antoi loistavan alun lajien pelaamiselle ja jatko Suomessa jalkapallon parissa perustui hyvälle pohjalle.”

Lähde: www.kampuksendynamo.com

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top