Futsal-Liigojen Some- ja Yleisötilastoja

Katsojamäärät runkosarjassa 2021-2022

Miesten Futsal-Liigan suurimmat katsojamäärät keräsi kauden 2021-22 runkosarjassa merilappilainen FC Kemi (3 072 henkilöä) ja kakkoseksi tuli Vieska Futsal (2 012) ja kolmanneksi sijoittui KaDy (1 560). Miesten Futsal-Liigassa pelattiin yhteensä 12 ottelua ilman yleisöä. (Vieska Futsal kaksi ottelua ja muut yhden ottelun.) Ainoastaan Mad Max sai ottaa kaikkiin peleihin yleisöä.

Sosiaalisen median seuraajamäärät

FC Kemi ( 7981 seuraajaa) oli myös selvä ykkönen, kun tarkastellaan sosiaalisen median seuraajamääriä (Facebook & Instgram). Vahvana kakkosena oli usean lajin Liikunnan Riemu (6 768) ja kolmantena Kampuksen Dynamo (4 594). Määrällisesti eniten seuraajamääriä kasvatti FC Kemi (680 kpl) ja prosentuliaalisesti kasvatti eniten seuraajiaan nousijajoukkue TPK (22,8%). Futsal Liigaseurat ry:n (Futsalliiga) sometilien (Facebook & Instagram) seuraajamäärät kasvoivat runkosarjan aikana 26,2 %.

Naisten Futsal-Liigan someseuraajien kärkisijaa pitää Helsingin IFK (3 753 seuraajaa) ja kakkosena vaani KaDy (3 744) sekäa kolmantena Ilves (2 667). HIFK FS (385) kasvatti myös määrällisesti eniten seuraajamääriään. KaDyn suuri seuraajamäärien nousu johtuu miesten ja naisten sometilien (Facebook) yhdistämisestä.

Miesten ja Naisten Futsal-Liigan seuroilla on tällä hetkellä yhteensä reilut 60.000 someseuraajaa (Facebook & Instagram).

Kalle Huusko, FC Kemin toiminnanjohtaja

Miksi FC Kemi on kärjessä yleisö- / someseuraajien määrissä ?

Koska FC Kemi on kärjessä sekä Miesten Futsal-Liigan yleisömäärissä että someseuraajien määrissä, päätimme selvittää FC Kemin toiminnanjohtajalta Kalle Huuskolta, että mitä Kemissä tehdään erilailla kuin muissa liigaseuroissa.

Kaiken lähtökohtana on tietenkin laadukas, kiinnostava ja menestyvä joukkue, toteaa Huusko. Ja tässä olemme onnistuneet hyvin. Olemme pyrkineet nostamaan myös FC Kemiä ja joukkueen pelaajia esille paikallisesti erilaisissa tapahtumissa yms., kertoo Kalle Huusko.

Viimeisten kolmen vuoden aikana olemme panostaneet resursseja viestintäpuolella erityisesti somekanaviin (Facebook & Instagram) sekä sähköposti- ja tekstiviestimarkkinointiin. Kolmessa vuodessa olemme nelinkertaistaneet someseuraajien määrän. Lisääntyneen seuraajamäärien ja näkyvyyden kasvun myötä olemme saaneet mukavasti uusia yhteistyökumppaneita, jotka haluavat näkyvyyttä somekanavissamme ja mainosaikaa Ruutu+ lähetyksissämme, kertoo Huusko.

Olemme panostaneet myös kotiottelujen Ruutu+ -lähetyksien tuotantoon. Mediapersoonien Esa-Pekka Ahon ja Toni Tammelan värikkäästi juontamat ottelut ja kisastudiot ovat saaneet kiitosta ympäri Suomen, jatkaa Kalle Huusko.

Viime syksymä teimme myös onnistuneen kausikorttikampanjan, johon oli yhdistetty runsaasti 3 kk Ruutu -koodipaketteja. Myimme ennätysmäärän kausikortteja hinnaltaan 250€ / 99 €/ 69 € ja tämän ansiosta kasvatimme katsojamääriä kauteen 2019-20 verrattuna noin 20%:lla, kertoo Huusko. Ainoana miinuspuolena oli, että yksittäisten myytyjen pääsylippujen määrä putosi jonkin verran edellisiin kausiin verrattuna. Tähän lienee syynä ihmisten koronapelko sekä lisääntynyt ottelujen seuraaminen kotona netin kautta, sanailee Huusko. Ja tietenkin tämä kausi on ollut ennätyspitkä EM-kisataukoineen, joka varmasti vaikeuttanut Futsal-Liigojen seuraamista, lopettaa Huusko.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top