Jukka Kytölä jatkaa KaDyssä

Suomen Futsal-Liigan kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Jukka Kytölä on tehnyt jatkosopimuksen Suomen mestari KaDy:n kanssa.

Lähde : www. kampuksendynamo.com

Dynamo saa pitää Jukka Kytölän Jyväskylässä!

Dynamon kesän yksi kovimmista uutisista on totta! Jukka Kytölä (1988) jatkaa peliuraansa Kampuksen Dynamossa ja keskittyy tulevan kauden lisäksi EM-kisoihin valmistautumiseen kotimaasta käsin!

Lyhyt katsaus Jukka Kytölän peliuraan vakuuttaa jokaisen futsalfanin; Jukka Kytölä on ollut yksi suomalaisen futsalin nimekkäimpiä pelaajia ja hänet on palkittu useana vuonna suomalaisten urheilutoimittajien valitsemana Suomen parhaana futsalpelaajana. Lisäksi hänet on palkittu myös Suomen parhaana puolustuspelaajana.

Ensimmäistä kertaa Jukka tuli KaDyyn 16-vuotiaana lukiolaisena vuonna 2005 ja pelasi KaDyssa kaudet 2005-2007 Kakkosta, 2007-09 Ykköstä ja vuosina 2009-2013 neljä kautta liigaa. Siitä matka jatkui ulkomaille ja peliura jatkui Italiassa Tridentinassa 2013-14, minkä jälkeen oli edessä paluu Suomeen ja KaDyyn. KaDyssa sujuivat vuodet 2014-16, lainallaJukka kävi Sievi Futsalissa UEFA Futsal Cupin peleissä.

Vuonna 2016 Jukka lähti jälleen Italiaan Milanoon, mutta kausi jäi kesken pahan loukkaantumisen vuoksi. 2016-17 vuodenvaihteessa olikin edessä paluu takaisin Jyväskylään ja KaDyyn, KaDy päätyi neljännen kerran SM-hopealle. Seuraavalla kaudella 2017-18 Jukka oli mukana Vasko Vujovicin ensimmäisen kauden mestarijoukkueessa, joten ensimmäinen kultamitali futsalligasta päätyi palkintokaappiin.

Kansainvälinen ura jatkui mestaruuden jälkeen 2018-19 Mantovassa, jota oli nostamassa Italian pääsarjaan Serie A:han. Jukka pelasi 2019-20 Mantovassa Serie A:ta ensimmäisenä suomalaisena, mutta koronaviruspandemia keskeytti kauden ja nelihenkiseksi kasvanut perhe palasi Jyväskylään juuri koronan kynnykseltä.

Kaudella 2020-21 saavutettiin KaDyn kolmas ja Jukan toinen Suomen mestaruus. Keneltäkään finaaleja seuranneelta ei jäänyt huomaamatta Jukan heittäytyminen mestaruuden voittamiseen sellaisella panoksella, että voittaminen kovista peleistä oli vahvasti joukkueen käsissä. Jukka on joukkueen sisäisiä esikuvia, yhden panostus vie koko joukkueen mukanaan parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

Dynamo taustoissa huokaistiin helpotuksesta ja poksauteltiin kuohuvia, kun uutinen Jukan jäämisestä Suomeen ja Dynamoon varmistui. Ulkomaille olisi ollut vientiä, mutta kotimaahan ja kotiseuraan jääminen oli monen tekijän summa: “Dynamossa on hyvä valmennus, päivittäisen tekemisen ympäristö vastaa eurooppalaisia huippuseuroja. Kady mennyt eteenpäin siitä kun pelasin 4 vuotta sitten Dynamossa, täällä on selkeästi lähdetty rakentamaan erilaista organisaatiota. On pystytty luomaan ammattimaisuuteen pyrkivä organisaatio, joka antaa pelaajalle hyvän ympäristön pelata, ajan voi fokusoida ja urheilemiseen voi keskittyä täyspainoisesti”, miettii Jukka ratkaisuaan jäädä jyväskyläläisten futsalfanien iloksi.

“Oma valmennustyö ja mahdollisuudet elää futsalammattilaisen elämää ovat myös tärkeitä syitä jäädä Suomeen.” Jukka Kytölä on tärkeä osa KaDyn valmennuksen kehittymistä ja laadukasta osaamista. Oma vastuuvalmennettava joukkue on KaDyn P19 / P17: “Oma valmennustyö on myös tulevaisuudessa tärkeää, haluan kehittyä ja oppia lisää. Olen oppinut paljon omilta valmentajiltani itse pelaajana. Päivittäisessä valmennustyössä mukana oleminen kehittää omaa osaamista. On mielenkiintoista havaita pitkäjännitteistä kehitystä joukkueessa, oman joukkueen seuraaminen antaa paljon.” “Kun joskus pelaajaura päättyy, olisi pohjat mistä siirtyä isompiin valmennustehtäviin. Lasten ja nuorten valmennus lähellä sydäntä,” miettii Jukka myös tulevaa. Mikä sitten vetää valmennustehtäviin: “Halu tuoda omaa osaamista ja antaa omalla toiminnalla sekä kentällä että valmennuksessa esimerkkiä. Toivottavasti tästä on saatavissa ammatti, oman elämisen ja olemisen tapa.”

KaDy on vertailukelpoinen Euroopan huippujoukkueisiin. “Treenimäärät kestää vertailun kansainvälisesti, olemme eurooppalaisen huippuseuran tasolla. Ammattimainen tekeminen näkyy kaikesta tekemisestä. Lajia, pelaamista, joukkueita sekä vastustajia tutkitaan ja opiskellaan paljon. Joukkue panostaa paljon valmentaja Vasko Vujovicin johdolla työhön, videopalavereita pidetään jopa kaksi kertaa viikossa. “Arvostettava valmentajan panostusta tekemiseen, jokainen videopalaveri vaatii tuntien työn analysoiden materiaalia ja tehden valmistelevat työt joukkueen kanssa yhdessä läpikäymistä varten”, kiittelee Jukka valmentajaansa. “Vasko ei todellakaan laske tunteja tekemiseensä.”

Pelaajia kehitetään monesta lähtökohdasta. “Kognitiivinen valmennus, fyysinen valmennus, kentällä taktinen ja tekninen valmennus on kaikki huomioitu. Meillä keskitytään myös mentaaliseen valmennukseen, harjoitellaan keskittymistä ja visualisointia. Itsekin olen saanut lisää innostusta mentaalisen valmentautumisen kehittämiseen.” Jukka on ollut kirjoittamassa KaDyn valmennuslinjausta ja materiaalissa on avattu myös mentaalisen valmentautumisen merkitystä.

Ensi kauden tavoitteet on selkeät: “Henkilökohtaisesti tavoitteena on pelata enemmän ehjänä. Pitää osata kuunnella omaa kehoa, ja antaa aikaa palautumiseen huomioiden sen että paljon pelejä tulossa sekä liigassa että maajoukkuetehtävät. Kunhan pääsisi pelaamaan ehjän kauden. Meillä on tavoitteena olla edellistä kautta vahvempi joukkueena sarjan alusta loppuun ja kauden suunnittelussa on olennaisessa roolissa myös kuormituksen säätely.”

Valmistautuminen kohti EM-kisoja on alkamassa, Jukka miettiikin että on hienoa päästä 10 vuoden työn jälkeen kohti tavoitetta ja pelaamaan arvokisoissa. Jukka on jo maajoukkueveteraani, takana on 94 peliä ja 24 maalia sinivalkoisessa paidassa. ”Tämä oli meidän unelma, aluksi ei osattu edes haaveilla tästä. Nyt se on totta, ja eurokentille lähdetään näyttämään parasta Suomea. Mico Martic on valmentanut pitkään, ja kisojen jälkeen on edessä tietyn aikakauden loppu. Maajoukkueen kehitys kuitenkin jatkuu varmasti.Taso on korkealla ja joukkueella on oma hyvä näkemys siitä miten kehitytään entisestään. Maajoukkueen pelityyli on alkanut löytyä, noin kolmen viime vuoden aikana on alkanut loksahdella kaikki palaset kohdalleen”, summaa Jukka koko maajoukkueen yhteistä unelmaa. “Suomessa pelataan hyvää liigaa, löydettävissä enemmän nuoria pelaaja mistä rakentuvat tulevaisuuden tähdet. Pohjat ovat paremmat.”

Ensin kuitenkin edessä UEFA Futsal Champions League. Ensimmäisen kierroksen pelit pelataan Riikassa 20.-25.8.2021. Jukka pohtii että lohko on kinkkinen ja vastusta löytyy erityisesti Azerbaizanin ja Latvian joukkueista.

Valmistautuminen on lähtenyt jo hyvin liikkeelle. “Kun joukkueessa ei ole tapahtunut isoja muutoksia päästään aloittamaan vahvasti. Meillä on jo yhteinen pelitapa, yhdessä vietetty aika vahvistaa joukkuetta ja yhteinen kokemus on tehnyt meistä vahvemman. Nyt on luottavainen olo ennen pelejä”, kertoo Jukka kauteen UFCL peleihin valmistautumisesta.

Muutenkin tulevaan kauteen ollaan valmiita: “Vaikka meillä on pitkälle sama porukka kasassa, on joukkueeseen saatu vasenjalkaisia pelaajia lisää ja näin saadaan luotua enemmän variaatioita erikoistilannepelaamiseen ja joukkueen pallollinen pelaaminen on kehittynyt entisestään. Fysiikkavalmennus on myös kehittynyt uuden fysiikkavalmentaja Henri Joensuun aloitettua työnsä heinäkuun alussa. Tavoitteena on, että vähennetään loukkaantumisia ja pidetään koko porukka pelikuntoisena läpi kauden. Kadyn tulevalle kaudelle on tarjolla entistä hieman laajempaa rinkiä, paljon maajoukkuepelaajia, joten joukkue pelaa yhdessä myös maajoukkuetapahtumissa. Joukkueen laajemman rosterin ansiosta poissaoloja pystytään paikkaamaan helpommin.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top