VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

FINAALIEN 1. JA 2. OTTELU & PRONSSIOTTELU

Kuva: Kirsi Nummela

Akaa Futsal–FC Kemi, la 4.5. klo 16:00
Ottelutiedot
Akaa Futsal–FC Kemi, su 5.5. klo 16:00
Ottelutiedot

Akaa Futsal ei kokenut ihmeempiä vaikeuksia myöskään välierissä, vaan kaatoi SoVon puhtaasti otteluvoitoin 3–0 ja jatkoi tappiotonta pudotuspelikulkuaan. Akaalaiset ovat viimeksi hävinneet joulukuun alussa, vastassaan juuri FC Kemi – tuo on joukkueen ainoa tappio koko kaudella. FC Kemi kaatoi välierissä Vieska Futsalin otteluvoitoin 3–1 – avausviikonloppuna Kemissä otteluvoitot menivät tasan, mutta viime viikonloppuna kemiläiset kävivät hakemassa hienot vierasvoitot lukemin 8–3 ja 4–1 ja etenivät näin finaaleihin.

Akaa Futsalin kokoonpanossa ei nähdä muutoksia, mutta Juhana Jyrkiäisen pelaaminen on erittäin epävarmaa ja Tuomas Pulkkisenkin ympärillä on pieniä kysymysmerkkejä. FC Kemiltä merkittävänä menetyksenä Tuukka Pikkarainen jatkaa sivussa, muuten kokoonpano on täysissä voimissaan.

Akaa Futsal lähtee varsinkin kotiotteluihinsa itseoikeutettuna ennakkosuosikkina, mutta tällä kaudella FC Kemi on ollut oikeastaan ainoa, joka akaalaisia oikeasti pystyy haastamaan. FC Kemi voi saada hyötyä siitä, että se on joutunut, tai saanut, urakoida pudotuspeleissä tähän mennessä kovempia vastustajia vastaan, mikä – toki hieman rasitusta lisäten – on varmasti valmistanut viimeisiin ratkaisupeleihin paremmin. Akaa Futsalia ei ole vielä kunnolla testattu, ja tähän saumaan kemiläisten onkin mahdollista iskeä. 

Vieska Futsal–SoVo, la 4.5. klo 17:00
Ottelutiedot

Vieska Futsal koki FC Kemin vahvemmakseen välierissä otteluvoitoin 1–3 – vaikka ylivieskalaiset saivat avausviikonlopulta kaivettua vieraista yhden voiton, koki se viime viikonloppuna kotikentällään kaksi tappiota ja joutui tyytymään pronssiotteluun. SoVo onnistui omassa välieräsarjassaan haastamaan Akaa Futsalia kotiottelussaan, kuitenkin lopulta häviten sen, ja vieraissa tulokseksi jäi kaksi selvää tappiota ja kauden jatkuminen vielä yhden ottelun verran kilvassa kolmannesta sijasta.

Vieska Futsalin kokoonpano muuttuu yhden pelaajan verran, kun Aleksi Kylmälä joutuu jäämään sivuun ja tilalle tulee Manu Huuha. Lisäksi Olli Pöyliön pelaaminen on hyvin epävarmaa, Slobodan Tomicinkaan pelikunto ei ole aivan varma. SoVolla nähdään yksi muutos, kun Valmir Seferi tulee Alltin Planan tilalle.

Kylmälän varma ja Pöyliön todennäköinen puuttuminen iskevät Vieska Futsaliin hieman, mutta joukkue lähtee kotikentällään otteluun silti selvänä ennakkosuosikkina. Runkosarjassa ylivieskalaiset voittivat molemmat keskinäiset kohtaamiset, ja joukkue on muutenkin pitkän kauden aikana osoittanut olevansa lähtökohtaisesti näistä kahdesta laadukkaampi. SoVolla voi olla kuitenkin iskun paikka siinä, että se saa oman puolustuksensa tilkittyä parhaalle mahdolliselle tasolle – Vieska Futsal kaatui osittain FC Kemiä vastaan tehottomuuteen ja se on myös tehnyt jäljellä olevista neljästä joukkueesta vähiten maaleja pudotuspeleissä.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top