VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 12

Mad Max–Akaa Futsal, la 6.1. klo 16:00
Ottelutiedot

Kierros saadaan alkuun kovalla Pirkanmaan paikalliskamppailulla Mad Maxin isännöidessä Akaa Futsalia. Akaalaiset pitävät sarjan kärkipaikkaa yhden pisteen erolla toisena ja kolmantena oleviin FC Kemiin ja Mad Maxiin. Kummatkin joukkueet löytyvät myös aivan kuntopuntarin kärkipäästä. Kotijoukkueelta puuttuu lauantain ottelusta Mika Jussila, mutta tilalle tulee Eero Kaisto, joten valkeakoskelaiset pääsevät otteluun käytännössä ykkösnyrkillään. Akaa Futsalilta sivussa ovat Leevi-Eelis Lindberg ja Pedro, joista varsinkin jälkimmäisen puuttuminen tekee pienoisen loven vierasjoukkueen kokoonpanoon – järin suurta kuitenkaan ei, sillä akaalaisten kokoonpano on todella laaja. Myös hyvässä vireessä tällä kaudella olleen Jovan Stankovicin pelaaminen on hyvin epävarmaa, vaikka hänet kokoonpanossa nähtäneenkin. Mad Max saa etua tutusta, pienehköstä, kotihallistaan, mutta sarjakärki Akaa Futsal lähtenee otteluun silti hienoisena ennakkosuosikkina, vaikka tasainen kärkikamppailu onkin odotettavissa.

AU–Riemu, la 6.1. klo 17:00
Ottelutiedot

AU:n viime kuukausien vire on ollut heikko, ja sen viimeisimmät pisteet ovat lokakuulta. Riemukin on hävinnyt kolme edellistä kamppailuaan, ja sen viimeisin voitto on juuri AU:sta marraskuun puolivälistä kotona 6–3-lukemin. Kotijoukkue kärsii useista merkittävistä poissaoloista, kun kapteeni Tuomas Happonen ja Juuso Loponen kärsivät pelikieltojaan, myös Mikke Louhela ja Mikko Köönikäs ovat sivussa. Riemulta puuttuu edellisen ottelun kokoonpanosta Kalle Ojala ja maalivahti J-P Lana, tilalle tulevat Markus Riikilä ja Viljami JärvinenMatias Hovin pelikunto on vielä hieman epävarma, mutta muuten Riemun loppuvuodesta varsin täynnä ollut sairastupa alkaa olla paranemaan päin. Mikäli kumpikin joukkue pelaa sillä tasolla, millä kauden ensimmäisen puolikkaan pääosin pelasivat, pitäisi ottelun päättyä Riemun voittoon, mutta AU:lle osuessa parempi päivä ja Riemulle heikompi, kääntyvät voimasuhteet kotijoukkueen suuntaan – joukkueiden välinen tasoero ei kuitenkaan ole lopulta mielettömän suuri. AU:n merkittävät poissaolot kuitenkin hankaloittavat onnistumista mainittavan verran.

FC Kemi–VehU, la 6.1. klo 17:00
Ottelutiedot

FC Kemi porskuttaa omassa kastissaan olevassa kärkinelikossa tällä hetkellä sarjan toisella sijalla, VehU taas taistelee suorasta säilyjän paikasta sarjan kymmenentenä. Kotijoukkueen seitsemän ottelun voittoputki koki katkeamisen viime kierroksen voittomaalikilpailutappioon Vieska Futsalille, mutta kemiläisten vireen voi silti sanoa olevan varsin hyvä. VehU:n marraskuun päättäneitä kahta voittoa seurasi joulukuussa kaksi tappiota.

FC Kemi saa kovan vahvistuksen maalivahtiosastolleen, sillä viime kaudella sarjan parhaaksi maalivahdiksi äänestetty Rennan Cabral on palannut suunnitellusti joukkueen riveihin, muita muutoksia joukkueen kokoonpanossa ei nähdä. Vierasjoukkueella muutoksia nähdään VehU:lle ominaiseen tapaan useampia, kun Pyry HaanpääTeemu Hannula, Tomi Ylinen ja Elias Leppäaho eivät ole mukana pohjoisen reissulla, mutta kokoonpanoon paluun tekevät Eino-Veikko EkTopias KaivolaVeikka KiikkinenPaavo KujalaAti MäkeläJani-Petteri Soininen sekä ensimmäistä kertaa tällä kaudella Hans Mäenalanen. FC Kemi lähtee otteluun valtaisana ennakkosuosikkina, ja vaikka jokainen joukkue etenee aina ottelu kerrallaan, on varmasti VehU:n ykköstavoitteena viikonlopulta hakea pisteitä sunnuntaina odottavasta ToPV-ottelusta.

KaDy–Vieska Futsal, la 6.1. klo 17:30
Ottelutiedot

KaDyn kauden ensimmäinen puolisko oli alavireinen, vaikka se monissa tappio-otteluissakin oli pistetaistelussa mukana aivan loppuun asti. Vieska Futsal kuuluu kovaan kärkinelikkoon ja pitää tällä hetkellä sarjan neljättä sijaa kaksi pistettä sarjakärkeä perässä. KaDyn ylivoimaisesti parhaan maalintekijän Eric Syllan puuttuminen kokoonpanosta tekee ison loven jyväskyläläisten iskukykyyn, myös Konsta Pohjonen on sivussa. Kokoonpanoon paluun tekevät Eemeli HänninenMasi Lohi sekä Otso Honkonen. Vieskalta lauantain ottelusta sivuun jäävät Juho Väinälä ja Atte Taipale useamman pienemmän roolin nuorisopelaajan lisäksi. Atte Häivälä tekee paluun kentälle, minkä lisäksi ylivieskalaiset esittelevät ensimmäistä kertaa ottelussa nimekkään paluumuuttaja Jaakko Alasuutarin, joka palasi Italian toiselta sarjatasolta takaisin kasvattajaseuraansa. Hannes Seikkalan pelaaminen on epävarmaa, lisäksi ykkösmaalivahti Slobodan Tomicin pelikunnon ympärillä on vielä hienoisia kysymysmerkkejä. Heikosta sarjasijoituksesta huolimatta KaDy pystyy parhaimmillaan laittamaan sarjan kärkijoukkueetkin hyvin ahtaalle, mutta vierasjoukkue lähtee otteluun silti varsin selvänä ennakkosuosikkina.

TPK–Riemu, su 7.1. klo 13:30
Ottelutiedot

TPK käänsi kurssiaan syyskierroksen loppupuolella ja nousi aina sarjan kuudennelle sijalle voitettuaan päätöskierroksella juuri Riemun Jyväskylässä. Riemun loppuvuosi taas meni tappiollisissa merkeissä. TPK:n kokoonpano näkee yhden muutoksen aikaisempaan otteluun verrattuna, kun Jyri Sundin vaihtuu Niklas RantaseenAtte Ekholmin pelaaminen on vielä epävarmaa. Riemu lähtee sunnuntain otteluun samoilla tiedoilla kuin lauantain AU-kamppailuunkin. Kyseessä on kahden todella tasavahvan joukkueen kohtaaminen, mutta TPK lähtee otteluun ennakkosuosikkina muutamasta syystä: sen kurssi on viime aikoina ollut jyväskyläläisiä nousujohteisempi, se pelaa tutulla kotikentällään sekä Riemu tulee Turkuun alla lauantain ottelu Loimaalla AU:ta vastaan.

GFT–Vieska Futsal, su 7.1. klo 14:00
Ottelutiedot

Espoolaisten syyskierros oli todella vaikea, pistepottia kerryttivät vain yksi kahden pisteen voitto ja yksi yhden pisteen tappio. Vieska taas taistelee runkosarjan ykköspaikasta, joten lähtökohdat otteluun ovat varsin selvät. Espoolaisten kokoonpanosta putoavat Robin Doyle ja Samuel Schwarz, mutta joukkue täydentyy useammalla kokeneemman kaartin pelaajalla, kun Eetu KauriaJaakko OksanenMiika HosioRiku OrasTimo Peltola sekä Eemil Ukkola nähdään jälleen kultaisten riveissä. Vieska Futsalin kokoonpanotiedot sunnuntaille ovat samat kuin lauantain KaDy-otteluunkin lähdettäessä. GFT:n kokeneemman kaartin onnistuminen on avainasemassa, mikäli espoolaiset haluavat pisteistä taistella, mutta kahden ottelun viikonlopusta huolimatta Vieska Futsal tulee Espooseen valtaisa ennakkosuosikin viitta harteillaan.

ToPV–VehU, su 7.1. klo 14:00
Ottelutiedot

Joukkueet taistelevat samoista sijoista ToPV:n pitäessä viimeistä playoff-paikkaa hallussaan yhdeksällä pisteellä, mutta VehU on vain kaksi pistettä torniolaisten takana. ToPV:n otteet ovat olleet ailahtelevia, mutta kotonaan se on taistellut varsin tasapäisesti jokaisessa ottelussaan viimeisintä Akaa Futsal -ottelua lukuun ottamatta – kaikki yhdeksän pistettään se on ottanut kotivoitolla sarjataulukossa sen alapuolella olevia joukkueita vastaan. Aikaisemmasta ottelusta ToPV:n kokoonpanosta putoaa Jaakko Hanhineva, mutta tilalle tulevat runkopelaajat Elias Lantto sekä Arttu Niemelä. VehU:n kokoonpanotiedot ovat samat kuin lauantain ottelussa FC Kemiä vastaan. Iso ottelu, johon lähdetään hyvin tasaisista lähtökohdista, mutta kotijoukkue lienee pienehkö ennakkosuosikki päästessään otteluun tuoreilla jaloilla kotikentällään.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top