VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 13

AU–FC Kemi, la 13.1. klo 13:00
Ottelutiedot

Viime lauantaina AU:n vuosi alkoi tappiollisesti Riemua vastaan, kun taas FC Kemi piti lopulta varsin vaivattomasti täydet pisteet kotonaan 8–0-voitolla VehU:sta. Kotijoukkueelta ei nähdä viime ottelun kokoonpanosta maalivahti Eeli Aaltosta eikä Rei Hodaa, mutta Riemu-ottelussa hieman vajavaiseksi jäänyt rosteri täydentyy pelikieltonsa kärsineillä Tuomas Happosella ja Juuso Loposella, lisäksi riveihin palaavat Mikke LouhelaMikko Köönikäs sekä Petri Niinimäki. Jo varsin totuttuun tapaan FC Kemin kokoonpanossa ei nähdä mitään muutoksia aikaisempaan, vaan tähtisikermä on kokonaisuudessaan valmiina vierasreissuun. Sarjan kolmannelta sijalta viikonloppuun lähtevä FC Kemi on valtaisa ennakkosuosikki lauantain otteluun sarjan toiseksi viimeisellä sijalla olevaa AU:ta vastaan.

VehU–SoVo, la 13.1. klo 13:00
Ottelutiedot

VehU kävi heittämässä viime viikonloppuna Pohjois-Suomen keikan, josta jäi käteen tappio FC Kemille, mutta mainio voitto ToPV:sta – kolmella pisteellä VehU nousi ensimmäistä kertaa playoff-paikoille. SoVo ei viikonloppuna pelannut vaan avasi vuotensa torstaina kotiottelulla TPK:ta vastaan, josta tuli 5–2-voitto. VehU:n kokoonpanosta tippuu kaksi joukkueen kolmesta parhaasta pistemiehestä, kun Otto Keronen sekä Mauno Siren ovat lauantaina sivussa, tilalle tulevat Antti Tapola ja Tomi Ylinen. SoVon kokoonpano ei muuttune torstain TPK-kamppailusta, joskin Valmir Seferin pelikunnon ympärillä on vielä pieniä kysymysmerkkejä. VehU ei ole vielä tällä kaudella pystynyt kunnolla haastamaan sarjataulukossa sen yläpuolella olevia joukkueita, eikä helpoimmasta päästä ole myöskään SoVo-kohtaaminen. Hieman laajemmasta kokoonpanosta on revittävissä eroa, mutta SoVo lähtee silti otteluun suhteellisen selvänä ennakkosuosikkina.

KaDy–Mad Max, la 13.1. klo 13:30
Ottelutiedot

Sarjassa kymmenentenä olevan KaDyn vuoden alku oli tyly, kun Vieska Futsal kävi hakemassa pisteet Jyväskylästä 0–6-voitolla, vaikkei itse pelin kuva aivan noin epätasainen ollutkaan. Mad Maxillakin oli kova ottelu heti vuoden alkuun Akaa Futsalia vastaan, jonka se hävisi niukasti jatkoajalla. KaDy menettää viime ottelun kokoonpanosta Jukka Kytölän, Masi LohenNiko Pulkkisen ja Otso Honkosen. Korttitilin täyttymisestä tulleen pelikiellon kärsineen Eric Syllan paluu on joukkueelle tärkeä asia, kuten myös joukkueen kolmanneksi parhaan pistemiehen Bene Filpun paluu. Newton Jr:sta ei ole ilmoitettu tietoja, mutta brasilialaista ei ole näkynyt KaDyn kokoonpanossa viimeiseen kolmeen otteluun. Mad Maxilla ei nähdä merkittäviä muutoksia kokoonpanossa, vain kakkosmaalivahtina viime aikoina ollut Veeti Häätylä vaihtuu Tuomas Mäkeen ja Mika Jussila palaa rosteriin Nico Seeckin tilalle. Mad Max saapuu Jyväskylään ennakkosuosikin viitta harteillaan, joskin KaDylla on vielä selvästi lunastamatonta potentiaalia tällä kaudella – tosin jossain vaiheessa sitä täytyy alkaa myös lunastamaankin.

GFT–FC Kemi, su 14.1. klo 14:00
Ottelutiedot

Myös GFT joutui Vieska Futsalin käsiteltäväksi viime kierroksella, kun espoolaiset hävisivät kotiottelunsa numeroin 3–8. Joukkue on yhä kolmessa pisteessä sarjajumbona. Sivuun tuon ottelun kokoonpanosta ei jää ketään, ja rivit täydentyvät Miika HosiollaEemil UkkolallaKasperi Laineella ja Leevi Virtasella. FC Kemin kokoonpanotiedot ovat samat – aikaisemmasta muuttumattomat – kuin lauantain AU-otteluunkin. Vaikka kemiläiset tulevatkin Espooseen alla ottelu lauantailta, lähtevät he massiivisena ennakkosuosikkina GFT:täkin vastaan.

Vieska Futsal–Riemu, su 14.1. klo 16:00
Ottelutiedot

Vieska Futsal aloitti vuotensa vakuuttavasti viime viikonlopun kahdella voitolla, joilla se nousi sarjan kärkipaikalle. Myös Riemu urakoi viikko sitten kaksi ottelua, kun se kellisti ensin AU:n, mutta hävisi seuraavana päivänä TPK:lle jatkoajalla. Vieska Futsalilta ei nähdä sunnuntaina armeijaan lähteneitä Manu Huuhaa eikä Miro Salmelaa, lisäksi viime viikonloppunakin sivussa olleista runkopelaajista Aleksi KylmäläJuho Väinälä ja Atte Taipale ovat yhä ulkona. Riemua viime viikonlopun tuplapelit rokottivat todella pahasti, sillä Vieska Futsalia vastaan sivussa ovat Henri LousteJuuso Eteläpää sekä Ville Vanttaja pelikieltojensa takia ja Eino MuhonenTuomas Koppelomäki ja Markus Riikilä joutuvat parantelemaan vaivojansa. Kokoonpano täydentyy kuitenkin jälleen Kalle Ojalalla, maalivahti J-P Lanalla sekä tovin sivussa olleella Leevi Kemppaisella, jonka pelaaminen tosin on vielä epävarmaa, lisäksi espanjalainen Marti Oller pukee sunnuntaina Riemu-nutun ensimmäistä kertaa päälleen. Matias Hovin pelaaminen on vielä hieman epävarmaa. Vaikka kotijoukkueellakin on poissaoloja, iskevät Riemulla ne tällä hetkellä vielä pahemmin kärkipelaajiin, joten jo valmiiksi ennakkosuosikkina otteluun lähtevä kotijoukkue saa entistä enemmän etua puolelleen.

 

Akaa Futsal–GFT, pe 12.1. klo 19:30
Ottelutiedot

Akaa Futsal voitti sunnuntaina Mad Maxin jatkoajalla, ja tuon ottelun kokoonpano täydentyy vielä Leevi-Eelis LindbergilläPedrolla ja Jovan Stankovicilla. Näistä kaksi jälkimmäistä ovat olleet akaalaisten aivan kärkipelaajia tällä kaudella – tosin Stankovicin pelaaminen on vielä epävarmaa. GFT:n tappioputki kasvoi sunnuntaina seitsemän ottelun mittaiseksi espoolaisten hävittyä Vieska Futsalille, ja tuon ottelun kokoonpanosta kultaisten rosteri kevenee vielä Jaakko OksasellaEemil Ukkolalla ja Leevi Virtasella. Joukkueiden kaudet ovat menneet totaalisen eri merkeissä Akaa Futsalin hävittyä vain yksi kauden kahdestatoista ottelustaan, GFT:llä taasen on tullut tappio kaikista paitsi yhdestä ottelusta. Ennakolta tämä ottelu on yksi kauden selvimmistä kotivoitoista – on vaikea keksiä, millä ilveellä GFT onnistuisi Akaalta pisteitä perjantaina hakemaan.

SoVo–TPK, to 11.1. klo 19:30
Ottelutiedot

SoVo ja TPK ottavat torstaina varaslähdön viikonloppuna muuten pelattavaan kierrokseen. Somerolaiset eivät ole tänä vuonna vielä pelanneet, vaan sen edelliset ottelut löytyvät joulukuulta – syyskierroksen kahdessa viimeisessä ottelussaan se kaatoi alemman kastin GFT:n ja VehU:n. TPK palasi pelikentille viime sunnuntaina, kun se kellisti vaihderikkaassa ottelussa Riemun jatkoajalla. Kotijoukkueen aikaisemman ottelun kokoonpanosta putoavat Rinor Karaca ja Lirim Myrtaj, mutta Muslim Markhiyev palaa somerolaisten riveihin parin ottelun poissaolon jälkeen – Valmir Seferin pelaaminen on vielä hieman epävarmaa. TPK:n kokoonpano vaihtuu Riemu-voitosta muutamalla pelaajalla, kun Niklas RantastaMikael Sibakovia eikä Ville Rannikkoa nähdä vierasjoukkueen riveissä, mutta tilalle tulevat Aleksi Knuutila ja Jyri Sundin. SoVo lähtee kotijoukkueena otteluun ennakkosuosikkina, mutta alkukaudesta merkittävästi peliään kehittäneet turkulaiset ovat yllätysvalmis joukkue, joka onnistuessaan pystyy tekemään SoVon pelaamisen hyvin hankalaksi.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top