VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 14

TPK–AU, la 20.1. klo 13:00
Ottelutiedot

Seitsemäntenä olevalla TPK:lla on takana kaksi kovaa keskikastin vääntöä, kun se viime viikolla hävisi SoVolle, mutta sitä ennen voitti Riemun jatkoajalla. AU hävisi toissa kierroksella Riemulle, mutta taisteli viime kierroksella urhoollisesti yhden pisteen FC Kemiä vastaan, vaikka hävisi lopulta jatkoajalla. Turkulaisilta puuttuu viime ottelun kokoonpanosta maalivahti Rustam Rakhmetov sekä Aleksi Knuutila – tilalle tulevat Jesse RönkäNiklas Rantanen ja Samuel Sibakov. AU:lta FC Kemi -ottelun kokoonpanosta pois putoaa Eelis Muurinen, mutta paluun tekevät kaksi aivan joukkueen kärkipelaajaa, Mikke Louhela ja Rei Hoda. Vaikka AU on tällä kaudella kerännyt vasta kuusi pistettä, ei sen peli missään nimessä ollut toivotonta – otteluihin on osunut vain turhan usein hieman mustia hetkiä, joista joukkue ei ole sitten enää onnistunut nousemaan. TPK:takin vastaan loimaalaisilla on yllätysmahdollisuus, vaikka TPK vahvana kotijoukkueena otteluun ennakkosuosikkina lähteekin.

Akaa Futsal–FC Kemi, la 20.1. klo 16:00
Ottelutiedot

Kierroksen kärkikamppailu pelataan Akaassa, jossa kohtaavat sarjakärki FC Kemi ja sarjakolmonen Akaa Futsal. Kumpikin on läpi kauden pelannut varsin vakuuttavin ottein, sillä joukkueet ovat yhteensä keränneet 70 sarjapistettä 78 mahdollisesta. Molemmat pääsevät otteluun myös käytännössä ykköskokoonpanoillaan – Akaa Futsalilta puuttuu viime otteluun verrattuna vain varsin pienen roolin Leevi-Eelis Lindberg, ja Justus Kunnaksen pelikunto on vielä epävarma. Kuten lähes kaikissa tämän kauden otteluissa, ei FC Kemiltä puutu kokoonpanosta ketään, vaan pienen, mutta sitäkin kovemman rosterin kemiläiset pääsevät jälleen parhaimmillaan kärkikamppailuun. Ennakkoasetelmat otteluun ovat todella tasaiset, ja kummallakin on käytännössä yhtäläiset mahdollisuudet voittoon.

Riemu–ToPV, la 20.1. klo 19:00
Ottelutiedot

Riemulla on takana kaksi tappiota, TPK:lle jatkoajalla ja Vieska Futsalille varsinaisella peliajalla, mutta ToPV-kotiottelu on Jyväskylässä varmasti sellainen, josta pisteitä ajatellaan otettavan. Viime otteluun varsin siipirikkoisena joutuneet mustaturkoosit saavat tärkeitä palaajia kokoonpanoonsa, kun Henri LousteJuuso Eteläpää ja Ville Vanttaja ovat kärsineet pelikieltonsa ja maalivahti Eino Muhonen on jälleen pelikuntoinen. Sivuun kokoonpanosta jäävät Leevi KemppainenJani Rinta-Halkola ja maalivahti Jussi-Pekka Lana. ToPV on pelannut joulu- ja tammikuun aikana yhteensä vasta kaksi ottelua, joista molemmista tuli 1–7-kotitappiot. Torniolaisten kokoonpanossa ei viikonloppuna nähdä Juho-Teppo Bergiä eikä Aleksi Gullstenia, mutta nuoremman kaartin Otto Niemelä ja Elias Lantto palaavat vihreäpaitojen riveihin. ToPV ei ole tällä kaudella vielä pistettäkään viidestä pelaamastaan vierasottelusta ottanut, mikä puoltaa entistä enemmän muutenkin ennalta hieman vahvemman Riemun ennakkosuosikin asemaa lauantain kamppailuun.

KaDy–ToPV, su 21.1. klo 13:30
Ottelutiedot

KaDy otti viime viikonloppuna ison kotivoiton Mad Maxista, jolla se nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella playoff-paikoille. Tuon ottelun varsin kapeasta kokoonpanosta putoaa vain varamaalivahti Leino Ihalainen, ja tiivis nippu täydentyy Niko Pulkkisella sekä syyskierroksella kahdesti jyväskyläläisten mukana olleella yhteistyöseura JoSePan pelaaja Heikki Korhosella. Brassitähti Newton Jr:n poistuminen KaDyn riveistä varmistui viimeistään tällä viikolla tämän siirtymisen Hollantiin tultua julki – toisaalta jyväskyläläiset ovat pelanneet ilman häntä jo viimeiset neljä ottelua. ToPV lähtee sunnuntain otteluun samoilla kokoonpanotiedoilla kuin lauantain Riemu-kohtaamiseenkin. KaDy on osoittanut otteissaan paranemisen merkkejä, ja sen voi nähdä olevan suhteellisen vahva ennakkosuosikki sunnuntain kamppailuun lähdettäessä, varsinkin, kun torniolaisilla on alla ottelu lauantailta. 

Vieska Futsal–VehU, su 21.1. klo 16:00
Ottelutiedot

Vieska Futsal on viimeksi hävinnyt marraskuun alussa, ja viime viikonloppuna Riemu joutui ylivieskalaisten jyräämäksi. Joukkueen sairastupa täydentyi tuon ottelun aikana ikävällä lisäyksellä, kun venezuelalaistähti Nelson Bello joutui jättämään ottelun kesken loukkaannuttuaan. Muita uusia poissaoloja joukkueessa ei ole, Joni Pakolan pelikunto on vielä hienoinen kysymysmerkki. Sarjan yhdeksäntenä oleva VehU kärsi viime lauantaina 2–5-tappion SoVolle, mutta joukkue on kuitenkin viime aikoina esiintynyt ihan kohtuullisesti. Viime ottelun kokoonpanosta putoavat Veikka KiikkinenMarkus Seppä sekä oivassa vireessä ollut maalivahti Jani-Petteri Soininen, tilalle tulevat Otto Keronen, jonka paluu on joukkueelle tärkeä asia, ja maalivahti Elias Leppäaho. Kotijoukkue on otteluun massiivinen ennakkosuosikki, VehU:n voitto olisi tapahtuessaan ehkä koko kauden suurin yllätys.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top