VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 16

Kuva: Ari Vuorela

VehU–KaDy, la 10.2. klo 13:00
Ottelutiedot

VehU on hävinnyt viimeisen kahden kuukauden kuudesta ottelustaan viisi varsin selvin lukemin, joskin muutama kierros sitten se haki komean 1–7-voiton ToPV:sta. Kymmenentenä olevia vehmaislaisia yhden pisteen ja yhden sijan korkeammalla oleva KaDy on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan niukasti maalilla, viimeisimmäksi SoVo piti pisteet kotonaan neljä sekuntia ennen loppua tulleella voittomaalilla. Kotijoukkueen kokoonpanossa nähdään jälleen useita muutoksia aikaisempaan otteluun verrattuna, kun Topias KaivolaPaavo KujalaTomi Ylinen ja Elias Leppäaho jäävät sivuun, ja kokoonpanoon palaavat Teemu HannulaEero Hermikoski, Veikka KiikkinenAti MäkeläMarkus SeppäMauno Siren ja Jani-Petteri Soininen – kokoonpanosta menee uusiksi siis peräti puolet. KaDylla riveihin palaavat Aaro Paappanen sekä pitkästä aikaa maalivahti Juha-Matti Savolainen, lisäksi jyväskyläläisten riveissä nähdään äärimmäisen mielenkiintoinen uusi pelaaja, sillä lähes 300 veikkausliigaottelun Timi Lahti nähdään punamustassa paidassa lauantaina. Sivuun kokoonpanosta jäävät Otso HonkonenHeikki Korhonen ja Masi Lohi. Panoksia ottelusta ei puutu, sillä kummallekin joukkueelle ottelu on todella tärkeä playoff-haaveiden kannalta – kaiken järjen mukaan KaDy lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta jyväskyläläisten otteluissa on tällä kaudella nähty yllättäviä tuloksia kumpaankin suuntaan, joten VehU:lla on ehdottomasti saumansa.

Akaa Futsal–AU, la 10.2. klo 14:00
Ottelutiedot

Sarjakärki Akaa Futsal on hävinnyt tällä kaudella vain kerran ja on nytkin kovassa vireessä voitettuaan viime kuussa kaikki muut kärkiviisikon joukkueet. AU:lla on ollut vaikeaa, ja alastarolaisten viimeisin voitto on lokakuun lopulta – muutamien tasaisten otteluiden jälkeen se hävisi viime kierroksella Mad Maxille vieraissa lukemin 7–1. Akaa Futsalilta ei putoa viime Vieska Futsal -voiton kokoonpanosta ketään, ja rivit täydentyvät vielä pelikieltonsa kärsineellä Pedrolla sekä Aleksi PirttijoellaMarkus Rautiaisen pelaaminen on vielä epävarmaa. AU:lta sivuun joutuvat joukkueen paras maalintekijä Rei Hoda korttitilin täyttymisen vuoksi sekä Juho Marttila ja Eemil Nieminen, tilalle tulevat Mikko Köönikäs sekä Petri Niinimäki. Akaa Futsal lähtee otteluun valtaisana ennakkosuosikkina, ja on hyvin vaikea nähdä, miten AU voisi pystyä saamaan pistettäkään mukaan tällä hetkellä kauden parasta peliään pelaavilta akaalaisilta.

SoVo–GFT, la 10.2. klo 15:00
Ottelutiedot

SoVo on voittanut viimeisen kahden kuukauden kuudesta ottelustaan viisi, ainoa tappio tuli toissa kierroksella sarjakärki Akaa Futsalille. GFT on viime kierroksella pelannut parhaimmillaan todella tasaisia vääntöjä, mutta pisteille se ei ole päässyt oikein millään – viimeksi se hävisi Riemulle yhdeksän sekuntia ennen täyttä aikaa tulleella maalilla. Kotijoukkueelta puuttuu ottelusta ykkösmaalivahti Nevzat Mustafa, muita uusia poissaoloja ei tule. Kokoonpanoon palaavat Muslim Markhiyev sekä Altin Pllana, lisäksi nuori maalivahti Luukas Kuisma pukee ensimmäistä kertaa SoVo-paitaa päälle pääsarjaottelussa – pelaavana maalivahtina nähtäneen kuitenkin Niko Rikkilä. GFT:ltä putoaa Riemu-ottelun kokoonpanosta pois Jaakko OksanenEemil Ukkola, kapteeni Riku Oras sekä pelikieltoaan kärsivä Oliver Kulp, lisäksi Miika Hosion pelaaminen on vielä epävarmaa. Uutena pelaajana Niklas Kurvinen saatetaan myös nähdä espoolaisten riveissä, joskin hänenkin osalta on vielä epävarmuuksia. GFT on ollut lähellä pisteitä viime aikoina useastikin ja parhaimmillaan pystyy haastamaan myös SoVon, mutta vieraiden ollessa mahdollisesti liikkeellä varsin pienellä rosterilla sekä kotijoukkueen ollessa lähtökohtaisesti muutenkin kuitenkin vahvempi, lähtee SoVo otteluun varsin selkeänä ennakkosuosikkina.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top