VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 17

Kuva: Ari Vuorela

VehU–GFT, la 17.2. klo 13:00
Ottelutiedot

VehU on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan, joskin viime viikonloppuna se väänsi KaDya vastaan pitkän kaavan kautta napaten kuitenkin yhden pisteen hävittyään jatkoajalla. GFT:n peräkkäisten tappioiden sarja on jo 11 ottelua, ja viimeisin piste on seitsemän kierroksen takaa voittomaalikilpailutappiosta SoVoa vastaan. VehU:lta lauantain ottelusta sivuun joutuvat joukkueen paras pistemies Otto Keronen sekä pelikieltoa kärsivä Riku Partala, tilalle tulevat Marku Seppä ja Tiitus Saraste. GFT saa monta tärkeää lisäystä rosteriinsa, kun kapteeni Riku OrasMiika HosioJaakko OksanenOliver Kulp sekä Eemil Ukkola palaavat jälleen Espoon kultaisten riveihin – sivuun jäävät Erno Paappanen ja Leevi Virtanen. Kummallekin kyseessä on todella tärkeä ottelu, kun VehU käy vielä ahnaasti kamppailua viimeisestä playoff-paikasta ja GFT puolestaan kaipaa kipeästi pisteitä, jotta se nousisi pois sarjajumbon paikalta. Ennakkosuosikin viitan voi asetella VehU:lle, joskin espoolaisten saadessa jalkeille taas ykköskokoonpanon, voi heillä nähdä olevan varsin hyvä yllätysmahdollisuus.

TPK–Vieska Futsal, la 17.2. klo 15:00
Ottelutiedot

TPK:n viimeisimmät ottelut löytyvät tammikuun lopulta, jolloin se hävisi niukasti yhdellä maalilla sekä FC Kemille sekä ToPV:lle – ensin mainitulle vasta jatkoajalla. Vieska Futsal pelasi myös viimeisimmän ottelun samana viikonloppuna, jolloin sen kahdeksan ottelun voittoputki katkesi 0–2-tappioon sarjakärki Akaa Futsalille. Turkulaiset saavat takaisin kokoonpanoonsa maalivahti Rustam Rakhmetovin sekä Jyri Sundinin, sivuun jäävät Jesse Rönkä sekä viime otteluissa debyyttinsä tehnyt Ville Pirhonen. Vieska Futsalille ei tule uusia poissaolijoita verrattuna aikaisempaan otteluun, vaan varsinkin Aleksi Kylmälän paluu kokoonpanoon on ylivieskalaisleirissä varmasti odotettu uutinen – lisäksi myös Atte Häivälä ja Jesper Ahlholm nähdään jälleen rosterissa. Henry Gutierrezin ja Arttu Seikkulan pelaaminen on vielä epävarmaa, ja paluun tekevän Kylmälänkin yllä on vielä pieniä kysymysmerkkejä täydestä pelikunnosta. TPK ei ole vielä tällä kaudella onnistunut voittamaan ketään sarjan top 5 -joukkueista, joten vaikka turkulaiset ovat ajoittain yllätysvalmiita kotikentällään, lähtee Vieska Futsal otteluun todella suurena ennakkosuosikkina.

Riemu–Akaa Futsal, la 17.2. klo 16:00
Ottelutiedot

Riemu palasi maajoukkuetauolta tämän viikon tiistaina, jolloin se voitti toisen puoliajan nousulla KaDyn lukemin 2–4. Akaa Futsal on porhaltanut pitkään ja vakuuttavasti sarjakärjessä, viimeisimmäksi se kaatoi Vieska Futsalin tammikuun lopulla. Riemun aikaisemmista poissaolijoista Ville Vanttaja palaa kokoonpanoon, sivuun jää Kalle Ojala. Vanttajan ja Henri Lousteen pelikunnossa on vielä pieniä kysymysmerkkejä. Akaa Futsalin riveihin tekee paluun reilut pari kuukautta Miesten Futsal-Ykkösen kärkijoukkue TP-Kaarlessa lainalla ollut Dusan Milojevic, muita muutoksia aikaisempaan kokoonpanossa ei nähdä. Akaalaiset ovat olleet Riemulle viime kausina äärimmäisen vaikea vastus, ja vaikka kotikentällä jyväskyläläiset ovat välillä onnistuneet haastamaan, on Riemun pisteille pääsy varsin epätodennäköistä.

ToPV–Mad Max, la 17.2. klo 16:00
Ottelutiedot

Viimeisessä playoff-paikassa kiinni oleva ToPV on kahden ottelun voittoputkessa, kun se voitti maajoukkuetaukoa edeltävillä kierroksilla KaDyn vieraissa ja TPK:n kotonaan. Mad Max koki tammikuussa ensin tappiot Akaa Futsalille ja KaDylle, mutta palasi voittokantaan kuun lopun 7–1-kotivoitolla AU:sta. Elias Lantto ja Otto Mäntylä tekevät mieluisat paluut torniolaisten kokoonpanoon, sivuun jää Jaakko Hanhineva. Mad Maxin maalivahtiosasto näkee muutoksen, kun AU-ottelussa tuuraajakaksikkona ollut kokenut Juha Ojanperä ja nuori Hugo Toivonen saavat väistyä vakiomaalivahtien Jan Holmin ja Veeti Häätylän edestä. ToPV on osoittanut potentiaalisen vahvuutensa jälleen parissa viime ottelussa, mutta Mad Max on silti varsin selvä ennakkosuosikki lauantain otteluun.

AU–Vieska Futsal, su 18.2. klo 15:00
Ottelutiedot

Voitot ovat kiertäneet AU:ta jo kauan, sillä alla on kymmenen peräkkäistä tappiota, ja joukkueen viimeisin piste on neljän kierroksen takaa FC Kemi -jatkoaikatappiosta. Vieska Futsal tulee sunnuntain kamppailuun allaan edellisen päivän ottelu TPK:n vieraana. AU:n odotetuimmat paluut kokoonpanoon ovat varmasti joukkueen pistekärki Jani Luoma sekä paras maalintekijä Rei Hoda, joiden lisäksi kokoonpanoon tulevat jälleen myös Eemil NieminenOtto Rouhiainen ja Juho Marttila. Vieska Futsalin kokoonpanotiedot ovat ennakkoon samat kuin lauantain TPK-otteluunkin. AU on tällä kaudella yhtä poikkeusta lukuun ottamatta hävinnyt aivan kärkijoukkueille selvästi, ja vaatisi varsin suurta tason nostoa, mikäli kotijoukkue aikoo pisteistä sunnuntaina taistella.

FC Kemi–Mad Max, su 18.2. klo 16:00
Ottelutiedot

FC Kemi pelasi viimeksi ennen maajoukkuetaukoa, jolloin se voitti TPK:n vaiherikkaan ottelun päätteeksi voittomaalikilpailussa lukemin 5–4. Mad Maxille ottelu on viikonlopun toinen, kun se ottaa lauantaina mittaa ToPV:sta samassa hallissa. Kemiläisten riveihin palaavat pelikieltonsa kärsinyt tehomies Soufiane Borite, lisäksi viimeksi viime kaudella FC Kemin paidassa nähty Ville Uimaniemi tekee paluun punaiseen paitaan. Sivuun kokoonpanosta ei joudu kukaan jäämään, mutta Eetu Alalahden pelaaminen on hyvin epätodennäköistä. Mad Maxin kokoonpano on ennakolta sama kuin lauantain ToPV-ottelussakin. Kyseessä on ennakolta yksi kierroksen tasaisimmista kamppailuista, joskin FC Kemi saa etua Mad Maxin tuplapeliviikonlopun rasituksesta – kotijoukkue on siis hienoinen ennakkosuosikki.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Aikaisemmin tällä viikolla:

KaDy–Riemu, ti 13.2. klo 19:00
Ottelutiedot

Kotijoukkue KaDy palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan väännettyään lauantaina VehU:sta 4–7-jatkoaikavoiton. Riemu ei ole maajoukkuetauon jälkeen vielä pelannut, vaan sen viimeisin ottelu on tammikuun lopulta GFT:tä vastaan, josta se haki niukan 1–2-vierasvoiton. KaDyn kokoonpano muuttuu VehU-voitosta vain yhdellä lisäyksellä, kun Ville Koskela nähdään taas punamustassa paidassa tiistaina. Riemun rosterissa nähdään pari merkittävää muutosta, kun valtaosan kauden peleistä pelannut maalivahti Eino Muhonen sekä Samuel Lehtimäki ovat sivussa, mutta tilalle tulevat Jussi-Pekka Lana ja joukkueen pelaajavalmentaja Topias Tiainen. Lähtökohdat Jyväskylän derbyyn ovat viime vuosiin verrattuna hyvin poikkeukselliset, sillä Riemu löytyy sarjataulukosta kuudennelta sijalta 12 pistettä ja kolme sijaa korkeammalta kuin KaDy. KaDysta on ollut hieman vaikeampaa ottaa selvää, sillä se on pystynyt haastamaan ajoittain koviakin joukkueita, mutta saattanut sitten kokea hieman yllättäviäkin tappioita, kun taas Riemu on kutakuinkin voittanut ja hävinnyt aina varsin odotetusti. Tähänkin peilaten lähtökohdat tiistai-illan derbyyn ovat hyvin kiharaiset ja tasaiset – kumpi tahansa saattaa poistua ottelusta voittajana.

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top