VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 19

Kuva: Kirsi Nummela

KaDy–FC Kemi, la 2.3. klo 16:00
Ottelutiedot

Viimeiselle playoff-paikalle kahdeksanneksi noussut KaDy voitti viime lauantaina AU:n lukemin 4–5, mutta hävisi seuraavana päivänä puolestaan TPK:lle numeroin 5–3. Sarjakakkonen FC Kemi on napannut voitot viimeisistä kolmesta ottelustaan, viime sunnuntaina kaatui SoVo kotona lukemin 5–1. KaDylta joutuu viime ottelun ulosajonsa takia sivuun Jukka Kytölä, myös kaksi kärkimaalivahtia Niila-Ville Laitinen ja Juha-Matti Savolainen jatkavat sivussa. Leino Ihalainen nousee nyt maalivahtiosastolle oletettavaksi kakkosmaalivahdiksi Otso Honkosen taakse. Vierasjoukkueelta Anass Nasser huilaa vielä pelikieltonsa toisen ottelun, muuten joukkue pääsee Jyväskylään täydellä vahvuudellaan. Huomattavasti paremmista lähtökohdista kokoonpanonsa osalta otteluun lähtevä FC Kemi onkin todella suuri ennakkosuosikki lauantain kamppailuun.

GFT–ToPV, la 2.3. klo 17:00
Ottelutiedot

Sarjan toiseksi viimeisenä oleva GFT nipisti viime viikonloppuna Mad Maxilta yhden pisteen ja voitti toissa kierroksella VehU:n, joten espoolaisten parantuneet peliesitykset ovat vihdoin alkaneet realisoitua myös sarjapisteiksi. Myös ToPV:lle jäi viime viikonlopulta käteen voittomaalikilpailutappio, kun se hävisi kotonaan 10-metrisillä SoVolle – torniolaiset ovat yhä kuitenkin tiukassa taistossa viimeisestä playoff-paikasta yhdeksäntenä. Kotijoukkue pääsee otteluun käytännössä parhaillaan, sillä poissaoloja verrattuna viime otteluun ei tule, ja vielä nuoremman kaartin Erno PaappanenEemil Ukkola sekä Niklas Koivu palaavat kokoonpanoon. Vierasjoukkueen tilanne on niin ikään hyvä, sillä uusia poissaoloja ei ole, ja Otto Niemelä palaa jälleen vahvistamaan torniolaisten rivejä. Otteluun lähdetään todella mielenkiintoisista ja tasaisista lähtökohdista – vaikka GFT on käytännössä koko kauden ollut sarjan hännillä, on se viime aikojen esitykset olleet oikein kelpoja. Joku voisi pitää espoolaisia jopa hienoisina ennakkosuosikkeina pitkällä vierasreissulla olevaa ToPV:ia vastaan.

VehU–TPK, la 2.3. klo 17:00
Ottelutiedot

VehU:n viime aikojen otteet ovat olleet heikkoja, kun kymmenentenä oleva joukkue on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan yhteismaalierolla 24–2. Seitsemäntenä olevan TPK:n suunta on taas ylöspäin, kun toissa kierroksella se voitti Vieska Futsalin voittomaalikilpailussa ja viime sunnuntaina KaDyn lukemin 5–3. Vehmaislaiset palaavat jälleen niin sanotusti arkeensa, sillä joukkueen kokoonpanossa nähdään taas lukuisia muutoksia – Eino EkEero HermikoskiVeikka KiikkinenMauno Siren sekä maalivahdit Miska Jurva ja Jani-Petteri Soininen palaavat joukkueen rosteriin, sivuun jäävät Joonas RantalaTiitus Saraste, Valtteri Kannosto ja Elias Leppäaho. TPK:lla nähdään pari muutosta, kun Aleksi Knuutila ja Peetu Savikko jäävät sivuun ja tilalle tulevat Sami Niittysalo ja Jesse Rönkä. Lähtökohtaisestikin TPK lähtisi otteluun ennakolta vahvempana, ja nyt VehU:n paketin vaikuttaessa olevan vähintäänkin hieman sekaisin, vahvistaa se turkulaisten ennakkosuosikkiasemaa entistä enemmän.

AU–ToPV, su 3.3. klo 15:00
Ottelutiedot

AU:n viime aikojen tulokset ovat olleet heikkoja, ja se on pudonnut sarjan viimeiseksi – viime kierroksella se hävisi KaDylle kotonaan lukemin 4–5. ToPV matkustaa Loimaalle allaan lauantain ottelu Espoossa, torniolaisten kokoonpanotiedot ovat samat viikonlopun kumpaankin otteluun. AU:n kokoonpanoon palaa maalivahti Petri Niinimäki sekä Otto Rouhiainen, minkä lisäksi alastarolaiset saavat äärimmäisen mielenkiintoisen tällä kaudella vielä kentällä näkemättömän vahvistuksen, sillä viimeksi viime kaudella joukkueen kokoonpanossa nähty Ilari Mettälä tekee paluun purppuralohikäärmeiden nuttuun. Joukkueen kokoonpanosta viime otteluun verrattuna sivuun jäävät maalivahti Joel Salonen sekä Juho Marttila ja Eemil Nieminen. Vaikka AU on ollut heikko, sillä olisi nyt hyvä sauma palata pisteille kahden ottelun viikonloppua pelaavia torniolaisia vastaan – tätä silmällä pitäen lähtökohtia otteluun voi pitää varsin tasaväkisinä.

Riemu–Mad Max, su 3.3. klo 16:00
Ottelutiedot

Sarjan kuudentena oleva Riemu hävisi kolmen voitto-ottelun päätteeksi toissa viikonloppuna Akaa Futsalille lukemin 2–5. Mad Maxilla on viimeisen viikon ajalta alla kaksi ottelua, kun viime lauantaina se voitti GFT:n voittomaalikilpailussa ja keskiviikkona murskasi VehU:n kotonaan numeroin 14–2. Kummankin joukkueen kokoonpanoissa nähdään aikaisempaan verrattuna yksi muutos, kun Riemulla Markus Riikilä vaihtuu Samuel Lehtimäkeen ja Mad Maxilla Mika Jussila Matti Jussilaan. Riemu ei ole tällä kaudella pystynyt kärkinelikolta vielä pistettäkään saamaan, mutta joukkue on kotonaan parhaimmillaan yllätysvalmis ketä tahansa vastaan – Mad Max on sunnuntain otteluun kuitenkin kohtuullisen suuri ennakkosuosikki.

Vieska Futsal–SoVo, su 3.3. klo 16:00
Ottelutiedot

Sarjan kolmantena oleva Vieska Futsal pelasi viimeksi kaksi viikkoa sitten, jolloin se ensin hävisi TPK:lle voittomaalikilpailussa, mutta palasi heti seuraavana päivänä voittokantaan ylivoimaisella 0–11-vierasvoitolla AU:sta. SoVo kävi viime viikonloppuna pyörähtämässä pohjoisessa, josta haaviin jäi voittomaalikilpailuvoitto ToPV:sta ja 5–1-tappio FC Kemille – somerolaisten sarjasijoitus on viides. Ylivieskalaisten viime ottelun kokoonpanosta jäävät sivuun Joni Pakola ja Miika Toivola, mutta paluun tekevät Juho VäinäläMarko PirnesNelson BelloManu Huuha ja Joonas Isoaho. Näistä kuitenkin Bellon, Pirneksen ja Väinälän pelikunnon ympärillä on vielä pieniä kysymysmerkkejä, kuten myös Jaakko Alasuutarin sekä Aleksi Kylmälänkin. Lisäksi joukkueen kapteeni Elmer Käännän pelaaminen on epävarmaa. SoVon tilanne on huomattavasti stabiilimpi, sillä vain Valmir Seferi on sivussa korttitilin täyttymisen takia, muuten kaikki pelaajat ovat pelikunnossa. Epävarmuudet kokoonpanossa häirinnevät hieman kotijoukkuetta, mutta se lähtee silti otteluun ennakkosuosikin asemasta. Kuitenkin, ehkä nyt jos joskus voisi SoVolla olla paikka iskeä pienimuotoisille yllätyspisteille.

Aikaisemmin tällä viikolla:

Mad Max–VehU, ke 28.2. klo 19:00
Ottelutiedot

Mad Max on jo pitkän aikaa ollut sarjan neljäntenä. Viime kierroksilla sen tulokset ovat hieman takkuilleet, sillä kahdesta viimeisestä ottelusta valkeakoskelaisille on jäänyt käteen tappio FC Kemille ja voittomaalikilpailuvoitto GFT:stä. Runkosarjan puolivälin paikkeilla playoff-paikkataistoon nousseen VehU:n viime aikojen vire on ollut heikko, kun se on hävinnyt viimeiset viisi otteluaan – viimeisimmäksi se tuli Akaa Futsalin ryöpyttämäksi lukemin 0–10 lauantaina. Kotijoukkueen pelaajatilanne on hyvä, eikä riveissä nähdä mitään muutoksia verrattuna edelliseen otteluun. VehU:lla täyttyi korttitili viime ottelussa peräti kolmella pelaajalla, minkä myötä Eino Ek, Veikka Kiikkinen ja Mauno Siren joutuvat huilaamaan Mad Maxia vastaan, lisäksi Jussi Rasva on sivussa. Tomi Ylinen tulee yllä mainittujen tilalle jälleen kokoonpanoon. Käytännössä kaikki mahdolliset mittarit puoltavat kotijoukkueen valtaisaa ennakkosuosikin asemaa keskiviikkoillan otteluun, ja VehU:n vierasvoitto, tai -pistekin, olisi yksi tämän kauden suurimpia yllätyksiä.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top