VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 20

Kuva: Ari Vuorela

GFT–AU, pe 8.3. klo 19:30
Ottelutiedot

Espoossa pelataan kummallekin joukkueelle säilymisen kannalta äärimmäisen tärkeä kamppailu. GFT on haalinut viimeisiltä kolmelta kierrokselta viisi pistettä, viime viikonloppuna se hävisi ToPV:lle voittomaalikilpailussa. AU:n 13 ottelun tappioputki kaipaisi viimein katkaisua, viimeisin piste on yhä tammikuun alusta. GFT:n viime ottelun kokoonpanosta putoaa vain Eemil Ukkola, tilalle tulevat jälleen Jaakko Oksanen ja Leevi Virtanen. AU:lta Ilari Mettälän visiitti joukkueen riveissä jäi yhden ottelun mittaiseksi, lisäksi maalivahti Eeli Aaltonen jää sivuun viime ottelun kokoonpanosta. Kaksikon tilalle tulevat Eemil Nieminen sekä Joel Salonen. Espoolaisten kuntokäyrä on keskinäiseen kamppailuun lähdettäessä selvästi vieraitaan parempi. GFT onkin ennakkosuosikki, mutta mikäli alastarolaisleirissä loksahtaisi vihdoin kaikki kohdalleen, on se hyvinkin kykeneväinen myös voittoon – sarjatilanteen kannalta sen olisi lähes pakko siihen pystyä.

TPK–Mad Max, la 9.3. klo 13:00
Ottelutiedot

TPK:n kahden mainion voiton putki katkesi viime viikonloppuna, kun se hävisi hieman heikolla esityksellä VehU:lle Tampereella voittomaalikilpailussa. Turkulaiset nousivat yhdellä pisteellä kuitenkin sarjan kuudenneksi. Mad Maxin peräkkäisten voittojen putki on nyt kolme ottelua, kun se haki viime viikonloppuna kolme pistettä Jyväskylästä 5–3-vierasvoitolla. TPK:n viime ottelun kokoonpanosta jäävät pois Joona Järvistö korttitilin täyttymisen vuoksi sekä varamaalivahti Jesse Rönkä, rivit täydentyvät jälleen Ville PirhosellaMikael Sibakovilla sekä Peetu Savikolla. Mad Maxilla vaihtuu Manu Kuisma Matin Ahmadiin, muita muutoksia valkeakoskelaisten täysin terveeseen rosteriin ei tule. TPK osoitti vahvuuttaan kotijoukkueena muutama kierros sitten voittomaalikilpailuvoitolla Vieska Futsalia vastaan ja pystyy varmasti laittamaan myös Mad Maxin tiukille, mutta vierasjoukkue lähtee otteluun silti ennakkosuosikin asemasta.

SoVo–Riemu, la 9.3. klo 15:00
Ottelutiedot

Sarjan viidentenä oleva SoVo on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan, joskin vastuksetkin ovat olleet aivan sarjan kärkipäästä – viime sunnuntaina se hävisi Vieska Futsalille vieraissa lukemin 0–3. Riemu putosi viime kierroksella seitsemänneksi maalierolla TPK:n taakse, kun se hävisi Mad Maxille kotonaan 3–5-numeroin. Kummaltakin joukkueelta putoaa kokoonpanosta yksi pelaaja viime ottelun punaisen kortin myötä, kun isäntien Adonis Sfishta ja vieraiden Henri Louste kärsivät pelikieltojaan. SoVon rivit täydentyvät jälleen kuitenkin Valmir SeferilläSebastien Galuszkalla ja Joonas Reijosella, Riemun kokoonpanoon paluun tekevät Markus Riikilä ja Tuomas Koppelomäki. Koppelomäen ja Matias Hovin pelikunto on kuitenkin vielä hieman epävarma. Riemun olisi voitettava, jotta se pysyisi vielä mukana taistelussa viidennestä sijasta, mutta SoVo lähtee otteluun ennakkosuosikkina – Somero on ollut viime vuosina Riemulla äärimmäisen vaikea paikka pelata.

Akaa Futsal–ToPV, la 9.3. klo 16:00
Ottelutiedot

Akaa Futsal on sarjan kärjessä vakuuttavassa vireessä, kun sillä on alla yhdeksän peräkkäistä voittoa, viimeisimpänä se möyhensi VehU:n vieraissa lukemin 10–0. ToPV:n viime viikonloppu oli tärkeä ja menestyksekäs, kun se haki voitot GFT:stä ja AU:sta, ensin mainitun voittomaalikilpailussa. Noilla pisteillä se otti ison kiinnityksen kahdeksanteen sijaan. Akaalaisilla ei aikaisempaan otteluun verrattuna nähdä muutoksia kokoonpanosta, joskin joukkueen kahden parhaan pistemiehen Bobin ja Jere Intalan ja pelikunnossa on vielä hieman epävarmuuksia. Tämä tuskin kuitenkaan joukkueen menoa järin paljon haittaa, sillä riveistä löytyy heidänkin lisäkseen vielä neljä muutakin vähintään 20 tehopisteeseen yltänyttä pelaajaa. ToPV:lta viime viikonlopulta sivuun jää kapteeni Jussi-Esko Berg, mutta Otto Niemelä palaa pelikiellostaan. Akaa Futsal lähtee otteluun massiivisena ennakkosuosikkina, ja ToPV:n voitto olisi jättiyllätys, vaikka he Akaaseen allaan kaksi hienoa voittoa saapuvatkin.

FC Kemi–Vieska Futsal, la 9.3. klo 17:00
Ottelutiedot

Sarjan toisena oleva FC Kemi kulkee neljän ottelun voittoputkessa, viime lauantaina se haki kolme pistettä Jyväskylästä 7–3-voitolla KaDysta. Kahden pisteen päässä kemiläisistä oleva Vieska Futsal on kahdessa viime ottelussa palannut vakuuttavasti voittokantaan 11–0- ja 3–0-voitoilla AU:sta ja SoVosta. Kotijoukkueen kokoonpano täydentyy pelikieltonsa kärsineellä Anass Nasserilla, muita muutoksia ei joukkueessa nähdä. Vieska Futsalin viime ottelun kokoonpanoon verrattuna lauantaina ei nähdä Manu Huuhaa eikä Joonas Isoahoa, kun taas Joni Pakola ja Arttu Seikkulajälleen palaavat riveihin. Pieniä kysymysmerkkejä pelikunnon suhteen on useammallakin pelaajalla, kun Aleksi KylmälänElmer Käännän, Marko Pirneksen ja Seikkulan pelaaminen on vielä hieman epävarmaa. Kiinnostava ja varmasti tasainen ottelu luvassa, johon FC Kemi lähtee kuitenkin pienenä ennakkosuosikkina kotiedun ja hieman paremman pelaajatilanteensa turvin.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top