VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 21

Kuva: Kirsi Nummela

TPK–GFT, la 16.3. klo 13:00
Ottelutiedot

Seitsemäntenä oleva TPK on hävinnyt niukasti kaksi viimeistä otteluaan, kun alla on voittomaalikilpailutappio VehU:lle ja toiseksi viimeisellä minuutilla tappioksi kääntynyt ottelu Mad Maxia vastaan. Toiseksi viimeisenä oleva GFT otti viime viikonloppuna ison voiton AU:sta kasvattaen eron sarjajumboon jo viiteen pisteeseen – espoolaiset ovat myös päässeet pisteille peräti neljässä viime ottelussaan. Joona Järvistö palaa TPK:n riveihin kärsittyään pelikieltonsa, mutta sivuun jäävät Luiyi Laguerre korttitilin täyttymisen vuoksi sekä Jesse RönkäJyri SundinNiklas Rantanen ja Ville Pirhonen. GFT:ltä Jaakko Oksanen tulee taas kentille, sivuun jää Erno Paappanen. TPK lähtee kotiotteluunsa itseoikeutetusti ennakkosuosikin asemasta, mutta GFT:n kuntokäyrän osoittaessa vahvemmin ylöspäin ovat espoolaiset ehdottomasti valmiita yllätykseen.

KaDy–Akaa Futsal, la 16.3. klo 13:30
Ottelutiedot

KaDy on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan vastassaan TPK ja FC Kemi, ja se on pakkovoiton edessä, mikäli se meinaa taistella vielä ohuesta mahdollisuudestaan pudotuspeleihin. Akaa Futsal ei ole hävinnyt tämän vuoden puolella vielä kertaakaan, ja peräkkäisten voittojen putki on jo 10 ottelua – kahdessa viime ottelussa se on murjonut VehU:n ja ToPV:n yhteismaalierolla 21–3. KaDy saa kaksi äärimmäisen tärkeää pelaajaa takaisin kentälle, sillä Juha-Matti Savolainen ja Jukka Kytölä palaavat kokoonpanoon, sivuun jää Otso Honkonen. Akaa Futsalin kokoonpanossa ei nähdä muutoksia viime otteluun verrattuna, mutta Justus Kunaksen pelaaminen on hyvin epävarmaa. Savolaisen ja Kytölän paluut tekevät KaDyn puolustustaistelun onnistumisen aivan täydellisellä onnistumisella mahdolliseksi, mutta Akaa Futsal saapuu vierasotteluun silti valtaisana ennakkosuosikkina.

FC Kemi–ToPV, la 16.3. klo 16:00
Ottelutiedot

FC Kemi saapuu pohjoisen derbyyn viiden ottelun voittoputkessa, viime viikonloppuna se kaatoi kärkikamppailussa Vieska Futsalin ja pysyi vielä kolmen pisteen päässä sarjakärki Akaa Futsalista. ToPV kävi kahden voittonsa jälkeen kärsimässä juuri akaalaisille runsaan 3–11 tappion viikonloppuna, mutta kahdeksantena olevan joukkueen tilanne pudotuspelien suhteen on silti varsin hyvä. Koko sarjan pörssikärki Soufiane Borite uupuu kotijoukkueen kokoonpanosta, muita muutoksia joukkueessa ei nähdä – tosin Anass Nasserin pelaaminen on vielä hieman epävarmaa. ToPV:n paras pistemies ja pelaajavalmentaja Elias Martikainen on pelikiellossa, lisäksi Otto Niemelä ja Mikko Mämmilä uupuvat torniolaisten vahvuudesta, lisäksi Otto Mäntylän ja Elias Lanton pelaaminen on hieman epävarmaa ja Jaakko Hanhinevan jopa epätodennäköistä. Paluun tekevät kuitenkin kapteeni Jussi-Esko Berg ja Aleksi Gullsten. Kummankin kärsiessä varsin saman verran rivistöjä rokottavista poissaoloista ja epävarmuuksista eivät ennakkoasetelmat hirveästi heilahtele – FC Kemi on otteluun suursuosikki.

Vieska Futsal–Mad Max, la 16.3. klo 16:00
Ottelutiedot

Vieska Futsalin kahden voiton ja vastustajan nollauksen putki katkesi viime viikonloppuna varsin selvään 1–4-tappioon FC Kemille, ja nyt se joutuu vielä totisesti taistelemaan hallussa pitämästään sarjan kolmostilasta. Mad Max nousi viime kierroksen TPK-voitolla ylivieskalaisten kanssa tasapisteisiin, joukkue on voittanut nyt neljä viimeistä otteluaan. Nelson Bello putoaa Vieska Futsalin viime ottelun kokoonpanosta, mutta Aleksi Kylmälä ja Manu Huuha nähdään jälleen joukkueen riveissä. Oletetun varamaalivahdin Marko Pirneksen pelikunto on vielä hieman epävarmaa. Mad Maxin ainoa muutos viime otteluun on Manu Kuisman paluu Nico Seeckin tilalle. Vieska Futsal lähtee kotiotteluunsa hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Mad Maxilla on kuitenkin varsin hyvä mahdollisuus ryöstää pisteitä Ylivieskasta ja tarrata runkosarjan kolmanteen sijaan.

Riemu–VehU, su 17.3. klo 13:30
Ottelutiedot

Riemu haki viime viikonloppuna hienon voiton Somerolta ja pysyi vielä mukana taistelussa viidennestä sijasta, kun jyväskyläläiset ovat kuudentena tasapisteissä SoVon kanssa. Kymmenentenä viimeisellä suoran säilyjän paikalla olevan VehU:n viimeisin ottelu on kahden viikon takaa, kun se katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa voittomaalikilpailuvoitolla TPK:sta. Marti Oller jää uupumaan Riemun kokoonpanosta viime otteluun verrattuna, muita uusia poissaoloja tai lisäyksiä jyväskyläläisten kokoonpanossa ei nähdä. Matias Hovin pelikunto on vielä hieman epävarmaa. VehU:n riveihin palaavat pidemmän aikaa sivussa olleet Pyry Haanpää ja Paavo Kujala, sivuun jäävät Eero Hermikoski ja Veikka Kiikkinen. Riemu on voittanut tällä kaudella varsin hyvällä prosentilla sarjan alemman kastin joukkueet, ja tähänkin kotiotteluun se lähtee suhteellisen selvänä ennakkosuosikkina – toisaalta VehU:n TPK-voitto osoitti vehmaislaisten kykyä isompiensa kiusaamiseen kaiken natsatessa.

SoVo–AU, su 17.3. klo 15:00
Ottelutiedot

Viidentenä yhä oleva SoVo hävisi viime viikonloppuna hieman aneemisella esityksellä Riemulle, ja tämän myötä takana on kolme peräkkäistä tappiota. AU väänsi viime perjantaina pitkään tasaisesti GFT:n vieraana ja oli kiinni voitossakin, mutta katastrofaalinen viimeinen kolmeminuuttinen johti lopulta 8–4-tappioon, joka asetti sarjajumbon kahden pakkovoiton eteen kahdella viimeisellä kierroksella. SoVon rivit täydentyvät pelikieltonsa kärsineellä Adonis Sfishtalla, muita muutoksia kotijoukkueella ei nähdä. AU:n kokoonpanosta putoavat maalivahti Joel Salonen ja Eelis Muurinen, tilalle tulevat Eeli Aaltonen ja Mikko Köönikäs. Huomattavasti paineettomammasta tilanteesta kotiotteluunsa lähtevä SoVo on otteluun varsin selkeä ennakkosuosikki, mutta mikäli AU onnistuu kääntämään ahtaan tilanteensa positiiviseksi draiviksi, on sillä mahdollisuus pisteille. 

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top