VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 22

Kuva: Kirsi Nummela

AU–VehU, la 23.3. klo 16:00
Ottelutiedot

AU:n sijoittuminen sarjan viimeiseksi ja putoaminen ensi kaudelle sarjatasoa alemmas sinetöityi viime viikonlopun selvään 3–11-tappioon SoVolle. VehU hävisi viime sunnuntaina Riemulle lukemin 3–7, ja sille jäi vielä pelattavaa suoran säilymisen puolesta päätöskierrokselle – GFT on kaksi pistettä vehmaislaisten takana huomattavasti paremmalla maalierolla, säilyäkseen suoraan VehU saa saada maksimissaan yhden pisteen vähemmän AU:ta vastaan kuin GFT saa omasta ottelustaan KaDya vastaan. AU:n kokoonpanosta jää sivuun viime ottelussa hattutempun viimeistellyt Aladin Ljesnjanin, kokoonpanoon palaavat Tuomas HapponenMikko Köönikäs sekä Aleksi Pekonen. VehU:lta ei viime otteluun verrattuna nähdä parketilla Antti Tapolaa eikä Vili Valkamaa, mutta Eero Hermikoski ja Veikka Kiikkinen palaavat jälleen riveihin. Lähtökohdat otteluun ovat varsin tasaiset – vaikka AU:lla ei panosta olekaan, haluaa se varmasti lopettaa kautensa kotona kunnialla, ja VehU:lla taas on vielä selvästi pelattavaa sarjapaikkansa suoran säilyttämisen puolesta. 

Mad Max–SoVo, la 23.3. klo 16:00
Ottelutiedot

Kovassa vireessä oleva Mad Max voitti viime viikonloppuna Vieska Futsalin ja nousi sarjan kolmanneksi. Viidennellä sijalla maalieron turvin oleva SoVo katkaisi viime sunnuntaina kolmen ottelun tappioputkensa murjomalla AU:n kotonaan lukemin 11–3. Mad Maxilla nähdään jälleen vain yksi muutos, kun Matin Ahmadi vaihtuu Nico Seeckiin. SoVon Joona Helmi nähdään pitkän tauon jälkeen kokoonpanossa, mutta sivuun jäävät nuoret Sebastien Galuzska ja Markku Aaltonen. Lisäksi useamman somerolaispelaajan pelaaminen on vielä auki, kun Antti KorhonenMuslim MarkhiyevRinor KaracaNevzat Mustafa ja viime ottelussa pitkän loukkaantumisensa jälkeen jälleen kentällä nähty Arber Istrefi on kirjattu epävarmoiksi. Mad Max kovana kotijoukkueena lähtisi otteluun muutenkin suhteellisen selvänä ennakkosuosikkina, ja SoVon epävarmuudet kokoonpanossa kasvattavat kovavireisten valkeakoskelaisten ennakkosuosikkiasemaa entisestään.

Riemu–FC Kemi, la 23.3. klo 16:00
Ottelutiedot

Riemu kukisti viime sunnuntaina VehU:n kotonaan lukemin 7–3 ja jatkaa SoVon kannassa kuudentena. FC Kemin runkosarjasijoitus käytännössä jo sinetöityi viime viikonlopun selvällä 9–0-kotivoitolla ToPV:sta, eikä joukkueelle jäänyt juuri enää pelattavaa runkosarjan päätöskierrokselle. Tämä myös näkyy selvästi kemiläisten kokoonpanossa, sillä vaikka Maicon Tauan palaa kokoonpanoon, viime ottelusta sivussa olleen Soufiane Boriten lisäksi Jyväskylän reissun jättävät väliin Tuukka PikkarainenVesa LiljaEnderson SuarezAnass Nasser sekä Rennan Cabral – täten lauantaina joukkueen riveissä nähtäneen vain kuusi kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti. Riemulta viime ottelusta sivuun jäävät Matias Hovi ja Leevi Kemppainen, minkä lisäksi Joonas Madetojan pelaaminen on epävarmaa, tilalle tulevat Kalle Ojala ja pelikieltonsa kärsinyt Henri Louste. Kun vierasjoukkueelta puuttuu kuusi aivan kärkipelaajaa, nostaa se Riemun jopa suhteellisen selväksi ennakkosuosikiksi kotiottelussaan, vaikka siltäkin pari tärkeää pelaajaa uupuu.

GFT–KaDy, la 23.3. klo 16:00
Ottelutiedot

GFT on yksi harvoja joukkueita päätöskierroksella, jolla on vielä suuret panokset ottelussaan. Espoolaiset ovat tällä hetkellä karsijan paikalla yhdentenätoista, ja joukkue tarvitsee omasta ottelustaan vähintään kaksi pistettä enemmän kuin VehU omastaan, jotta voisi nousta vehmaislaisten ohi kymmenenneksi viimeiselle suoran säilyjän paikalle. GFT on pelannut viime aikoina varsin hyvin, vaikka sen neljän ottelun pisteputki katkesikin viime viikonloppuna 2–5-vierastappioon TPK:lle. Yhdeksäntenä olevalla KaDylla ei ottelussa ole mitään panosta, kun sen mahdollisuus pudotuspelipaikkaan meni viime kierroksen 2–4-tappioon Akaa Futsalille, eikä kolmen pisteen takamatkalla oleva VehU:kaan voi nousta ohi jyväskyläläisten maalieron ollessa täysin ylivoimainen vehmaislaisiin verrattuna. GFT:n viime ottelun kokoonpanossa olleet ovat tälläkin kertaa mukana, ja lisäksi Erno Paappanen ja Vertti Niskanen palaavat kokoonpanoon. KaDyn kokoonpano säilyy viime ottelusta muuten samana, paitsi Jukka Kytölä joutuu huilaamaan kauden päätösottelun korttitilinsä täyttymisen takia. KaDy saapuisi muuten vierasotteluun jonkinasteisena ennakkosuosikkina, mutta voitonhalu lienee varsin paljon suurempi espoolaisleirissä – tämä, sekä Kytölän poissaolo tasoittaa puntit lähtökohdiltaan varsin tasaväkisiksi.

ToPV–Vieska Futsal, la 23.3. klo 16:00
Ottelutiedot

ToPV:n kahdeksas sija ja pudotuspelipaikka varmistui viime kierroksella, vaikka se onkin hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan sarjan kärkikaksikolle selkein lukemin 3–11 ja 0–9. Vieska Futsal on jopa hieman yllättävän heikossa vireessä, kun se on hävinnyt neljä viimeisestä kuudesta ottelustaan – viime kierroksella se menetti sarjan kolmannen sijansa Mad Maxille hävittyään valkeakoskelaisille kotonaan lukemin 2–3. ToPV:n kokoonpanoon palaavat Elias LanttoMikko Mämmilä sekä pelaajavalmentaja Elias Martikainen, sivuun jää Jaakko Hanhineva. Lisäksi Santeri Kohosen ja Eetu Lehtisen pelaaminen on epävarmaa. Vieska Futsalin viime otteluun verrattuna Henry Gutierrez liittyy vielä poissaolijoiden listoille, uutena pelaajana kokoonpanossa nähdään jälleen nuori Oliver Vähäaho. Kokoonpanotilanteet ja ylivieskalaisten heikohko vire tasoittavat voimasuhteita otteluun hieman, mutta Vieska Futsal saapuu silti Tornioon varsin selvänä ennakkosuosikkina.

Akaa Futsal–TPK, la 23.3. klo 16:00
Ottelutiedot

Akaa Futsal käytännössä varmisti runkosarjavoittonsa viime viikonloppuna 2–4-vierasvoitolla KaDysta, ja akaalaisten voittoputki on jo 11 ottelun mittainen. TPK palasi kahden niukan tappion jälkeen viime lauantaina kotivoitolla GFT:stä. Akaa Futsal pääsee otteluun jälleen parhaillaan, eikä sen riveissä nähdä viime otteluun verrattuna mitään muutoksia, TPK:lla niitä on useampikin: sivuun jäävät Sami NiittysaloValtteri KaarnaAtte Ekholm sekä Joona Forsström, tilalle tulevat Niklas RantanenVille PirhonenIiro FagerLuiyi Laguerre ja Jyri Sundin. Vaikka isännillä ei ottelussa oikein panosta olekaan, on Akaa Futsal otteluun hyvin suuri ennakkosuosikki – varsinkin, kun TPK:lta puuttuu vielä pari kärkipelaajaansa.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top