VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 7

SoVo–Mad Max, la 11.11. klo 15:00
Ottelutiedot

SoVolla on alla torstai-illan peli Akaa Futsalia vastaan, joten joukkueelle painaa ehkä hieman enemmän jaloissa kuin Mad Maxilla, joka on pelannut edellisen kerran viime sunnuntaina. SoVon kokoonpanosta puuttuu vain Blend Doroci, mutta joukkueen laajasta kokoonpanosta löytyy kyllä vahvoja jalkoja kentälle. Erityisesti Nevzat Mustafa on näyttänyt varmoja otteita SoVon maalilla koko alkukauden ja hänet on valittu jo kolmesti joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.

Mad Maxin kokoonpanoon palaa Jan Holm, joka jätti Vieska Futsal pelin väliin osallistuakseen UEFA Futsal B-valmentajakoulutukseen. Maxien maalivahtiosastoa viime pelissä vahvistanut, maalivahtivalmennuksesta vastuun kantava, Juha Ojanperä jää nyt siis pois kokoonpanosta, kun Maxien maalia vahtivat Holm ja Veeti Häätylä.

Mad Max on sarjataulukossa SoVoa viisi pistettä edellä sijoituksella neljäs, yhden pelin SoVoa vähemmän pelanneena. Ennakkosuosikin paineet ovat hieman Maxien niskassa tämän kauden näyttöjen perusteella, mutta SoVon kotikenttä on tunnetusti aina vierailleen hankala. Keskinäisissä otteluissa SoVo on selkeästi johdossa. Kovin tasainen ottelu on kuitenkin odotettavissa.

KaDy – TPK, la 11.11. klo 16:00
Ottelutiedot

Lähtöasetelmat KaDyn ja TPK:n väliseen otteluun ovat tilastojen valossa selvät. TPK on voittanut KaDyn viimeeksi vuonna 2014, sen jälkeen keskinäiset pelit on aina taittuneet jyväskyläläisille.

KaDyn vahvat kulmakivet, kokeneet maalivahdit, ovat kuitenkin pois pelistä. Maalilla pelaa kuitenkin U19 futsalmaajoukkueenkin riveissä syksyllä pelannut Otso Honkonen, jolla on jo runsaasti liigaminuutteja takana pelattuaan viime kaudella KaDyn lisäksi myös Riemun maalilla. Otson rinnalla on KaDyn tulevaisuuden lupaus maalivahteihin, nuori Leino Ihalainen

Kenttäpelaajista puuttuvaa Jukka Kytölää nousee korvaamaan veljensä Mikko Kytölä. Päävalmentajan kokemus kentän puolella tulee tarpeeseen, kun Newton Jr on mahdollisesti ainakin vajailla minuuteilla. Lisäksi JoSePa yhteistyön ansiosta kentälle saadaan Heikki Korhonen, joka entisenä kadylaisena on tottunut pelaamaan myös Jyväskylän joukkueessa. Aaro Paappanen pelasi jo U19 maajoukkuetehtävissä tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen ensimmäiset pelit KaDyn euroturneella Liettuassa, ja nousee nyt ensimmäisen kerran kotimaan liigakentille punamustiin.

TPK saa takaisin pelivahvuuteen Mikael Sibakovin, Valtteri Kaarnan ja Aleksi Knuutilan. Jyväskylän reissusta puuttuvat kenttäpelaajista Teemu Virtanen ja maalivahdeista Jesse Rönkä.

Akaa Futsal – Riemu, la 11.11. klo 1ä6:00
Ottelutiedot

Akaa Areena toivottaa lauantain peliin tervetulleeksi Riemun ja vaikka alla on tiivistahtinen peli Somerolla torstailta, on Akaan rosterissa niin paljon laajuutta, että peli ei varmaan paljoa jalkaa paina. Akaan rosteri on tällä kaudella monipuolinen ja ehjä kokonaisuus ja kun vielä maalia vartioi maajoukkuemaalivahti Kasper Kangas, on Akaan muuri vaikea ylitettävä. Akaalla on pelissä vastaava kokoonpano kuin edellisessä pelissä.

Riemu lähtee leijonan metsästykseen kuitenkin aina pirtein ottein, alla on huilattu viikonloppu ja vahva treeniviikko, joten vauhtia tullaan varmasti näkemään lauantain ottelussa. Kovin kipupaikka lienee ykkösmaalivahdin viittaa kantavan Eino Muhosen puuttuminen kokoonpanosta, mutta maalille nousee vahvaa peliä pelannut JP Lana. Kenttäpelaajista kotiin jäävät myös Samuel Lehtimäki, Matias Hovi ja Markus Riikilä. Mutta Riemulla riittää pelaajia, esimerkiksi Tuure Fagerström palaa kokoonpanoon.

Kertoimet lienevät vahvasti Akaan puolella, mutta Riemu on tottunut yllättämään kovissa paikoissa, joten vähintäänkin vahva katsomissuositus vauhdikkaalle pelille on tarjolla.

Vieska Futsal – GFT, la 11.11. klo 20:00
Ottelutiedot

Iltaottelu Vieskassa lienee vahvasti kotijoukkueen käsissä. Vieska pystyy itse marssittamaan kentälle normaalin miehistön, pieniä muutoksia kokoonpanossa on lähinnä junioripelaajien osalta, joita ei ollut mukana edellisen viikonlopun vieraspeliturneella Pirkanmaalla ja jotka pelaavat nyt kotiottelua. Atte Häivälä palaa kokoonpanoon oltuaan pari edellistä peliä AS Moonin tukena Miesten Futsal-Ykkösen avauskierroksilla. Punaisen kortin pelikiellon kärsinyt Slobodan Tomic palaa maalille ja Henry Gutierrez on takaisin kärsittyään neljän keltaisen kortin jälkeen saadun pelikiellon, molemmat puuttuivat kokoonpanosta viime viikonloppuna Valkeakoskella.

GFT taas tulee hieman ontuen Pohjanmaalle. Joukkueen kokoonpanosta puuttuvat Oskari Malmivaara, Erno Paappanen, Jaakko Oksanen, Kulp Oliver ja maalivahti Klonaris Antonios. Vielä kun listalle lisätään joukkueen kovin tähti Miika Hosio ja kovat näytöt Ykkösessä HIFK:n riveissä viime kaudella antanut Bekaj Albinot, niin mukaan nostettavat junioripelaajat sekä GFT:n kakkosjoukkueen pelaajat saavat kovin suuret saappaat täytettäväksi, siinä missä GFT tarvitsisi jo kovasti sarjapisteitä.

Vieska Futsal lähtee peliin selvänä ennakkosuosikkina ja pitänee pisteet kotinurkilla.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

Aikaisemmin viikolla:

SoVo–Akaa Futsal, to 9.11. klo 19:30
Ottelutiedot

Kummaltakaan joukkueelta ei tipu pelaajia aikaisemman ottelun kokoonpanosta, joten niiden pelaajatilanne on erittäin hyvä. SoVon kokoonpanoon palaavat lisäksi Joona Helmi sekä Blend Doroci, ja Akaa Futsalin rivit täydentyvät Leevi-Eelis Lindbergillä. Akaalaisten kauden alku on ollut lähes täydellinen, kun se on kuudessa ensimmäisessä ottelussa tiputtanut vain yhden pisteen viime kierroksen voittomaalikilpailuvoitossa sarjakakkosta Vieska Futsalia vastaan. SoVon alkukausi on ollut hieman ailahteleva, ja peräkkäisissäkin otteluissa on saatettu nähdä varsin erilainen somerolaisjoukkue. Vaikka kotikentällään SoVo on yllätysvalmis nippu, joka voi hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa, lähtee Akaa Futsal otteluun vieraissakin varsin selvänä ennakkosuosikkina. Akaan pelaajamateriaalin laajuus on sarjassa omaa luokkaansa.

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top