VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 8

TPK–FC Kemi, la 18.11. klo 13:00
Ottelutiedot

Kovassa vireessä oleva TPK pääsee haastamaan FC Kemiä käytännössä ykköskokoonpanollaan, kun vain Niklas Rantanen puuttuu kokoonpanosta verrattuna aikaisempaan otteluun, tilalle tulee Sami Niittysalo. FC Kemin Boris Cizmar ilmoitti ennen viime ottelua sen jäävän hänen pelaajauransa viimeiseksi, ja TPK-ottelusta eteenpäin serbialainen nähdään vain penkin päässä päävalmentajan ominaisuudessa. Lisäksi Taneli Kohonen joutuu jäämään viikonlopulta sivuun, mutta muuten kemiläisten tiivis nippu on täysimääräisesti kasassa. FC Kemi lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta hyvässä vireessä kolmen ottelun voittoputkessa olevalla TPK:lla voi olla yllättävänkin hyvä sauma yllätykseen tutussa kotihallissaan.

VehU–ToPV, la 18.11. klo 13:00
Ottelutiedot

Jo totuttuun tapaan VehUn kokoonpano elää jälleen varsin monen pelaajan verran, sillä ToPV-kohtaamisessa ei nähdä Eino Ekiä, Valtteri Kannostoa eikä Tomi Ylistä. Laajasta kokoonpanosta löytyy kuitenkin pelureita, ja tutut nimet Ati Mäkelä, Jani-Petteri Soininen ja Tomi Ylinen ovat mukana ToPV:a vastaan. ToPV otti viime kierroksella ison kotivoiton KaDya vastaan, ja tuon ottelun kokoonpano elää VehU-otteluun yhdellä pelaan verran, kun Mikko Mämmilän tilalle tulee Otto Niemelä. Kummankaan joukkueen alkukausi ei ole mennyt aivan toivotulla tavalla, mutta ainakin viime kierroksen perusteella valmentajanvaihdoksen myötä piristynyt ToPV lähtee vierasotteluunkin hienoisena suosikkina.

Riemu–AU, la 18.11. klo 16:00
Ottelutiedot

Riemu kärsii muutamista isoistakin menetyksistä, kun joukkueen paras pistemies Leevi Kemppainen joudutaan kirjaamaan loukkaantuneiden listoille, kuten myös Juuso Eteläpää. Myöskään viime ottelussa mukana olleita Markus Riikilää, Juuso Tarvaista ja Viljami Järvistä ei nähdä lauantaina kokoonpanossa. Laajasta rosterista löytyy kuitenkin vielä ainakin toistaiseksi pelaajia, kun Eino Muhonen, Matias Hovi ja Samuli Aatsinki tekevät tärkeät paluut mustaturkoosin riveihin ja Tuomas Koppelomäki nähdään kokoonpanossa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2022, joskin ketterän laitapelaajan pelaaminen on vielä hieman epävarmaa, kuten myös viime ottelussa pääsarjadebyyttinsä tehneen Kalle Ojalan.

AU:n kokoonpano on pysynyt viime viikonlopusta paremmin kasassa, kun vain Mikke Louhela jää kokonaan pois Jyväskylän reissulta, tilalle tulee pelikieltonsa kärsinyt ja vahvassa vireessä alkukaudesta ollut Rei Hoda. Alkukauden rökäletappioista tuloksia sekä peliään parantaneilla sekä ehjemmällä kokoonpanolla otteluun pääsevillä loimaalaisilla voi olla iskun paikka vierasvoittoon, vaikka ennakkosuosikin viittaa voikin asetella enemmän Riemun päälle.

Mad Max–ToPV, su 19.11. klo 14:00
Ottelutiedot

Valkeakoskelaisten kokoonpano muuttuu oletetun kakkosmaalivahdin roolissa olevan Veeti Häätylän vaihtumisella Tuomas Mäkeen, lisäksi Ossi Kivipuro tulee Manu Kuisman tilalle. Oletettavasti kokoonpanossa olevien pelaajienkin ympärillä on kuitenkin kysymysmerkkejä, sillä Mikko Herityn pelaaminen on hyvin epävarmaa, ja Eetu Kaikkolan ja Mikko Matinaron pelaamisen ympärillä on myös vielä kysymysmerkkejä. Lauantaina VehUa vastaan pelaavan ToPV:n pelaajatilanne on sunnuntaille sama kuin lauantaillekin. Mad Max lähtisi joukkueiden kamppailuun muutenkin varsin selkeänä ennakkosuosikkina, ja ToPV:n rasitus tärkeästä ottelusta edellispäivältä kasvattaa valkeakoskelaisten etulyöntiasemaa entisestään.

SoVo–FC Kemi, su 19.11. klo 15:00
Ottelutiedot

SoVon viime ottelun kokoonpanosta putoaa pois nuoret Vilho Ståhlström ja Joona Helmi, mutta muuten somerolaisten nippu pysyy hyvin kasassa. FC Kemin kokoonpanotiedot ovat sunnuntaille samat kuin lauantaillekin. SoVo vaikuttaa saaneen ailahtelevien ensimmäisten otteluiden otteiden jälkeen pelistään viime otteluissa paremmin kiinni, ja vaikka FC Kemi lähtökohtaisesti sunnuntaina ennakkosuosikki onkin, voivat somerolaiset hyvinkin yltää kotivoittoon pitäessään oman palettinsa kasassa täydet 40 minuuttia, varsinkin, kun kemiläisillä on alla ottelu Turussa lauantailta.

KaDy–AU, su 19.11. klo 16:00
Ottelutiedot

Myös toinen jyväskyläläisjoukkue KaDy painiskelee tällä hetkellä kokoonpanoa horjuttavien loukkaantumisten parissa, joskin Niila-Ville Laitinen palaa tärkeänä lenkkinä takaisin kokoonpanoon. Kokeneen kadylaisen pelikunto on tosin vielä epävarmaa, kuten myös kokoonpanoon nimettävien Newton Jr:n sekä Mikko Kytölänkin. Valtteri Lampilaa ja Heikki Korhosta ei nähdä lauantaina punamustien riveissä. Alastarolaisvieraiden kokoonpanossa nähdään lauantain Riemu-ottelusta yksi muutos, kun maalivahtiosastolla Joel Salosen tilalle tulee Petri Niinimäki. KaDyn loukkaantumisten rokottama kokoonpano ei ole viime otteluissa pystynyt aivan parhaaseensa, ja AU:lla voisikin täten olla oiva mahdollisuus venyttää jyväskyläläisten tappioputkea jo neljään otteluun, vaikka KaDy lähteekin kotiotteluunsa ennakkosuosikkina.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top