VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja  kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 2

ToPV–AU, 30.9. klo 13:00

Ottelutiedot

Kummallekaan joukkueelle ei tule suuria muutoksia kauden avausotteluissa olleisiin kokoonpanoihin. ToPV saa kuitenkin AU:ta vastaan mukaan konkariosaston Jussi-Esko Bergin ja mahdollisesti myös Arttu Niemelän, jonka pelikunto on kuitenkin vielä epävarma. AU jatkaa muuten samalla kokoonpanolla, mutta Aleksi Pekoselta jää ottelu väliin.

Kummatkin hävisivät avausottelunsa, ToPV FC Kemille lukemin 1–3 ja AU Akaa Futsalille 3–11. Torniolaiset lähtenevät otteluun pienenä ennakkosuosikkina kenties hieman jämerämmän kokoonpanonsa ja AU:n pitkän vierasmatkan mitalla.

SoVo–Vieska Futsal, 30.9. klo 15:00

Ottelutiedot

Somerolla taasen kohtaavat omat avausottelunsa voittaneet joukkueet. SoVo hoiti oman leiviskänsä Turussa TPK:ta vastaan varsin vakuuttavalla 2–6-vierasvoitolla, kun taas Vieska Futsal tylsytti hallitsevan suomenmestarin KaDyn kotonaan 1–0-voitolla.

SoVolta tuosta voitto-ottelun kokoonpanosta tippuu pois Vilho Ståhlström, ja Pyry Korhosen pelaaminen on noin 50/50 sekä maalivahti Nevzat Mustafan vielä hieman epävarmaa. Vieska Futsalilta putoaa avausottelun runkopelaajista Juha Pakola sekä Hannes Seikkala jo valmiiksi sivussa olevien Juho Väinälän ja Nelson Bellon lisäksi – toisaalta kapteeni Elmer Kääntä palaa kokoonpanoon. SoVo ja Vieska Futsal ovat viime vuosina pelanneet keskenään varsin tasaisesti, mutta tähän otteluun Vieska Futsal lähtenee hienoisena ennakkosuosikkina.

Mad Max–TPK, 30.9. klo 16:00

Ottelutiedot

Mad Max voitti omassa avausottelussaan GFT:n kotonaan varsin näytöstyyliin numeroin 7–1, kun taas TPK koki kotonaan 2–6-tappion SoVolle. GFT-voiton kokoonpanosta vain Ossi Kivipuro ja Eetu Lehto jäävät sivuun TPK-ottelusta, ja tilalle tulevat maajoukkueleirilläkin tulikasteensa kesällä saanut Matin Ahmadi sekä takaisin Mad Maxiin palannut Mikko Heritty. TPK:lta aikaisemman ottelun kokoonpanosta putoavat Jesse Rönkä, Sami Niittysalo sekä Ville Rannikko, tilalle tulevat Jyri Sundin, Atte Ekholm ja Petri Jouppi, jonka pelikunnon osalta on vielä pieni kysymysmerkki. Lisäksi Joona Järvistön pelaaminen on vielä epävarmaa.

Kesällä pelaajamarkkinoilla vahvistunut Mad Max lähtee otteluun varsin selkeänä ennakkosuosikkina. Kokoonpanosta löytyy laatua ja laajuutta TPK:ta enemmän, vaikkakin vierasjoukkue onkin osoittanut, että hyvänä päivänä se pystyy olemaan todella ärsyttävä vastustaja lähes kelle tahansa.

FC Kemi–AU, 1.10. klo 16:00

Ottelutiedot

FC Kemi voitti kauden avanneessa pohjoisen derbyssä ToPV:n lukemin 1–3, kun taas AU koki selvän 3–11-tappion Akaa Futsalin vieraana. FC Kemillä tapahtunee molempiin suuntiin yksi muutos, kun marokkolainen Anas Borite tulee kokoonpanoon, mutta Taneli Kohosen pelaaminen on epätodennäköistä. AU:n sunnuntain ottelusta puuttuu Aleksi Pekosen lisäksi vielä Aake Alisaari, mikä hankaloittaa vieraiden urakkaa entisestään.

AU:lla on FC Kemi -kohtaamiseen mennessään alla ToPV-ottelu lauantaina, joten savotta on alastarolaisille todella haastava. Mikä tahansa muu lopputulos kuin kotivoitto olisi massiivinen yllätys, sillä tuoreilla jaloilla sunnuntain otteluun tulevat FC Kemin huippupelaajat ovat ennalta niin paljon lauantain ottelun rasitusta mukanaan kantavaa AU:n kokoonpanoa edellä.

VehU–Vieska Futsal, 1.10. klo 17:00

Ottelutiedot

VehU koki kauden avauksessaan 3–5-tappion Riemulle, ja keskiviikkona pelatussa Pirkanmaan paikallisessa tuli 1–11-lukemin kuokkaan Akaa Futsalille, eikä helppoa tule olemaan Vieska Futsaliakaan vastaan. Vieska voitto, kuten jo yllä mainittua, omassa avausottelussaan KaDyn lukemin 1–0, ja se pelaa ennen VehU-kohtaamista lauantaina SoVoa vastaan.

VehUlta tippuu kokoonpanosta Akaa Futsal -ottelun 11 päästetystä maalista huolimatta hyvin pelannut ja joukkueen parhaana pelaajana palkittu maalivahti Miska Jurva sekä Vili Valkama. Kokoonpanoon tulevat mukaan kuitenkin Markus Seppä sekä Antti Tapola. Vieska Futsalin kokoonpano on lähtökohtaisesti sama kuin lauantain SoVo-ottelussakin, ja huolimatta lauantain ottelun rasituksesta, lähtee vierasjoukkue suurena ennakkosuosikkina myös VehUa vastaan. Pistekin kotijoukkueelle vaatisi VehUn nappisuorituksen lisäksi myös vierasjoukkueen suurta alisuorittamista.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Veikkauksen Pitkävedossa

Akaa Futsal–VehU 27.9. klo 19:00

Ottelutiedot

Keskiviikkona otellaan Pirkanmaan paikalliskamppailu, jossa Akaa Futsal saa vieraakseen sarjanousija VehUn. Isännät lähtevät otteluun perin hyvistä lähtökohdista – sarjakauden avanneen AU-voiton kokoonpanosta vain kakkosmaalivahtina olleen Juho Laineen pelikunto on vielä osittain epävarmaa, mutta muuten akaalaiset pääsevät lähtemään keskiviikon kamppailuun täysin samalla ryhmällä.

VehU:n kokoonpanossa nähdään enemmän muutoksia. Kauden avanneen Riemu-tappion kokoonpanosta sivussa ovat hyvin pelannut maalivahti Valtteri Kannosto sekä kenttäpelaajat Eero Hermikoski, Jussi Rasva, Mauno Siren sekä Vili Valkama. Puuttuvien tilalle saapuu kuitenkin pari uutta kasvoa, kun Paavo Kujala tulee tekemään futsal-liigadebyyttinsä ja toissa kaudella Akaa Futsalia edustanut Riku Partala nähdään myös tamperelaisten kokoonpanossa.

Vaikka reilu viikko sitten harjoitusottelussa VehU onnistuikin Akaa Futsalin kaatamaan yllätyslukemin 4–3, on vaikea nähdä tämän toistuvan nyt pisteistä pelatessa. Tuohon harjoitusotteluun verrattuna Akaa Futsal on saanut kokoonpanoonsa takaisin kentällisen verran maajoukkuepelaajia, ja se hoiti avausottelussaan AU:n rutiinilla lukemin 3–11 – ennakolta keskiviikon kamppailusta voisi odottaa samantyyppisiä lukemia.

Riemu–KaDy 26.9. klo 19:00

Ottelutiedot

Tiistaina nähdään yksi suomifutsalin klassikoista, kun Riemu ja KaDy kohtaavat perinteikkäässä Jyväskylän derbyssä. Kotijoukkueena oleva Riemu lähtee otteluun varsin hyvistä lähtökohdista. Sarjakauden avauksesta VehUa vastaan tuli 3–5-vierasvoitto, ja tuon ottelun kokoonpanosta vain Samuel Lehtimäki on varmuudella sivussa. Maalivahti Eino Muhonen oli kuin olikin pelikunnossa jo lauantaina ja on sitä myös tiistaina. Juuso Eteläpään ja Samuel Aatsingin pelaaminen on vielä osittain epävarmaa, mutta todennäköistä. Riemu osoitti laajan kokoonpanonsa vahvuuden jo lauantaina Jani Rinta-Halkolan pussitettua uran ensimmäiset maalinsa Futsal-Liigassa ja Riemu-debytantti, KaDy-taustaa omaava, Henri Louste osui myös kertaalleen maalipuiden väliin.

KaDyn tilanne pelaajiston osalta on huomattavasti kinkkisempi. Eemeli Hänninen ja Aaro Paappanen ovat yhä loukkaantuneita, ja Mikko Kytölän Vieska Futsalia vastaan ottama ulosajo ja sitä myöten pelikielto derbyyn kutisti jo valmiiksi varsin pientä rosteria entisestään. Jukka Kytölä, Newton Jr., Bene Filppu sekä nuoret Eric Sylla ja Niko Pulkkinen joutuvat urakoimaan tiistaina pitkän päivätyön, kun tämä viisikko tullee jakamaan keskenään käytännössä koko ottelun minuutit.

KaDyn pelaajat ovat hyviä, parhaat aivan sarjan eliittiä, mutta ellei joukkue pysty pitämään ottelun tempoa poikkeuksellisen matalana, on heillä edessä hyvin pitkä iltapuhde päinvastoin kovaan pelitempoon pyrkivän Riemun kanssa. Riemun kärki ei ehkä ole yhtä laadukas kuin vastustajallaan, mutta leveyttä riittää helposti yli kahdenkin kentällisen verran. Jyväskylän mustaturkoosilla puolella on tällä kertaa aidosti todella hyvä mahdollisuus kaataa viimeiset viisi suomenmestaruutta voittanut paikallisvastustajansa, jos se vaan pystyy käyttämään hyödyksi laajemman kokoonpanonsa tuomat mahdollisuudet.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top