VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja kierroksista, pelaathan maltilla!

Puolivälierät

Kuva: Tara Jaakkola

ToPV–Akaa Futsal, pe 29.3. klo 15:00
Ottelutiedot
Akaa Futsal–ToPV, su 31.3. klo 15:00
Ottelutiedot
Akaa Futsal–ToPV, ma 1.4. klo 15:00 (tarvittaessa)
Ottelutiedot

Akaa Futsal päätti viime viikonloppuna runkosarjansa 6–3-kotivoittoon TPK:sta, ja on voittanut nyt viimeiset 12 otteluaan. Näitä edeltävä tappio FC Kemille oli akaalaisten runkosarjan ainoa tappio, kaikki muut 21 ottelua päättyivät sen voittoon, mikä on lähes mykistävä saldo. Kahdeksannelta sijalta pudotuspeleihin päässeen ToPV:n runkosarja päättyi kolmeen peräkkäiseen tappioon, joskin vastustajat olivat vaikeimmasta päästä – päätöskierroksen Vieska Futsal -kotiottelussa se johti vielä tauolle mentäessä 3–2, mutta hävisi lopulta lukemin 3–5. Akaa Futsalin pelaajatilanne on jo pitkään ollut erinomainen, ja sen rosteri pysyy samana kuin viimeisissä kuudessakin ottelussa – koko laaja kavalkadi laatupelaajia on käytettävissä. ToPV:n Elias Lantto on yhden ottelun pelikieltonsa takia sivussa ainakin puolivälieräsarjan ensimmäisen ottelun, mutta Otto Niemelä palaa jälleen kokoonpanoon. Eetu Lehtisen pelaaminen on vielä epävarmaa. Kotiottelussa toki pienet mahdollisuudet kasvavat hieman, mutta on hyvin vaikea nähdä, että ToPV onnistuisi kahdesti yllättämään Akaa Futsalin. Lähes kaikki seikat puoltavat sitä, että runkosarjan näytöstyyliin voittaneet akaalaiset jatkavat keskittymistä mitalipeleihin heti kahden ToPV-kohtaamisen jälkeen.

TPK–FC Kemi, pe 29.3. klo 13:30
Ottelutiedot
FC Kemi–TPK, su 31.3. klo 17:00
Ottelutiedot
FC Kemi–TPK, ma 1.4. klo 14:00 (tarvittaessa)
Ottelutiedot

Seitsemänneltä sijalta pudotuspeleihin lähtevä TPK hävisi päätöskierroksella Akaa Futsalille vieraissa lukemin 3–6, eikä sen maaliskuun neljä ottelua ole menneet aivan toivotusti turkulaisten kerättyä niistä vain neljä pistettä. FC Kemi on voittanut viimeiset seitsemän otteluaan viimeisimmäksi se haki Riemua vastaan kaksi pistettä oltuaan matkassa hyvin suppealla kokoonpanolla huilautettuaan kärkipelaajiaan. Puolivälieräsarjaan joukkue tuleekin jälleen aivan ykköskokoonpanollaan, kun Soufiane BoriteTuukka PikkarainenEnderson Suarez, Vesa LiljaAnass Nasser ja Rennan Cabral palaavat kaikki jälleen pelikentälle. Myös TPK:n kokoonpano täydentyy Joona ForsströmilläSami NiittysalollaAtte Ekholmilla ja Valtteri Kaarnalla, joista ainakin paria säästeltiin runkosarjan viimeisellä kierroksella, jottei varoitustili pääse täyttymään ennen jatkopeleihin siirtymistä. Petri Joupin pelaaminen on vielä epävarmaa, Iiro Fager jää aikaisemman ottelun kokoonpanosta sivuun. TPK oli runkosarjassa ainoa joukkue, joka pystyi hakemaan FC Kemin kotikentältä yhtään sarjapistettä, ja se on joukkueena sellainen, joka parhaimpaansa kykenemällä pystyy kemiläisille hankaluuksia aiheuttamaan. FC Kemi lähtee silti puolivälieräsarjan jokaiseen otteluun ennakkosuosikkina, mutta TPK:llakin on omat, toki paljon pienemmät, mahdollisuutensa.

SoVo–Mad Mad, pe 29.3. klo 15:00
Ottelutiedot
Mad Max–SoVo, su 31.3. klo 15:00
Ottelutiedot
Mad Max–SoVo, ma 1.4. klo 15:00 (tarvittaessa)
Ottelutiedot

SoVon runkosarja päättyi hienoiseen mahalaskuun, kun se hävisi lukemin 0–8 juuri tulevalle puolivälierävastustajalleen Mad Maxille. Somerolaisten viime aikojen otteissa on muutenkin hieman parantamisen varaa, sillä joukkue hävisi runkosarjan viidestä viimeisestä ottelustaan neljä. Mad Maxin runkosarjan loppu oli erinomainen, ja tuota SoVo-voittoa edeltävätkin viisi ottelua päättyivät sen voittoon. SoVon viime ottelun kokoonpanosta putoavat Arber Istrefi ja Valdrin Seferi, tilalle tulevat nuoret  Sebastien Galuzska ja Markku Aaltonen. Mad Maxin kokoonpanossa nähdään viime ajoilta tuttu vaihdos, kun Matin Ahmadi tulee jälleen Nico Seeckin tilalle. Mad Maxin vire on siis ollut vastustajaansa huomattavasti parempi, mutta jo pitkän aikaa SoVo on ollut todella vahva valkeakoskelaisia vastaan nimen omaan kotikentällään – myös tällä kaudella Somerolla pelattu ottelu päättyi SoVon voittoon voittomaalikilpailussa. Vaikka Mad Max lähteekin ottelusarjaan ennakkosuosikkina, lepää SoVon toiveet hyvinkin mahdollisessa avausottelun kotivoitossa, joka antaisi hyvät asetelmat lähteä hakemaan katkaisua sarjalle vieraissa. Mad Maxin 8–0-voittoon päättyneestä runkosarjan päätösottelusta on kuitenkin parannettava paljon.

Riemu–Vieska Futsal, pe 29.3. klo 14:00
Ottelutiedot
Vieska Futsal–Riemu, su 31.3. klo 17:00
Ottelutiedot
Vieska Futsal–Riemu, ma 1.4. klo 17:00 (tarvittaessa)
Ottelutiedot

Riemu päätti runkosarjan 4–5-jatkoaikatappioon FC Kemille, mutta tuo yksikin piste nosti sen viidenneksi. Päätösottelua edelsi voitot SoVosta sekä VehU:sta. Vieska Futsal haki toisen jakson nousulla 5–3-vierasvoiton ToPV:ia vastaan, millä se katkaisi kahden FC Kemille ja Mad Maxille koettujen tappioiden putken. Riemu saa kokoonpanoonsa jälleen Marti Ollerin, päätöskierroksella huilivuorossa olleet Matias Hovin ja Leevi Kemppaisen sekä hieman pidemmän tauon jälkeen myös maalivahti Eino Muhosen, jonka pelaaminen on kuitenkin vielä epävarmaa. Sivuun viime ottelun kokoonpanosta jäävät Markus RiikiläSamuel Lehtimäki sekä Jussi-Pekka Lana. Myös Vieska Futsalin kärkipelaajat Henry Gutierrez ja Nelson Bello nähdään jälleen kokoonpanossa, kuten myös maalivahti Miika Toivola – siuun jäävät Miro Salmela ja Marko Pirnes. Riemu ei runkosarjassa pystynyt aivan Vieska Futsalia haastamaan, mutta joukkueiden viime aikojen vireet ovat hieman vastakkaiset, mikä nostaa jyväskyläläisten mahdollisuuksia hieman. Vaikka ylivieskalaiset lähtevätkin jokaiseen otteluun ennakkosuosikkina, on Riemulla varsinkin kotiottelussaan realistinen sauma yllättää vieraansa, mikäli se pystyy aivan parhaimpaansa.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top