VEIKKAUSVIHJE

Veikkausvihjeet ovat subjektiivisia näkemyksiä tuloksista ja  kierroksista, pelaathan maltilla!

Kierros 1

VehU–Riemu 23.9. klo 13:00

Ottelutiedot

Kotijoukkue VehU:n kokoonpano on varsin hyvin tiedossa, joskin se on muuttunut paljon viime kaudesta, kun kaudella 2022–23 Futsal-Ykkösessä kymmenestä parhaasta pistemiehestä kuusi on poistunut joukkueesta tai ovat sivussa kokoonpanosta. Näistä lähteneitä ovat Vili-Atte Mäkinen, Hans Mäenalanen, Eino Ek, Joonas Rantala ja poissa Riemu-ottelun kokoonpanosta ovat Jussi Rasva sekä Mauno Siren. Uusista pelaajista Veikka Kiikkisen täydestä pelikunnosta ei ole vielä varmuutta, mutta Akaa Futsalista tulleen Ville Koskela on täysissä voimissa heti vahvistamassa uutta joukkuettansa.

Riemun merkittävimpinä poistujina viime kauden joukkueesta olivat pelaajavalmentaja Elias Martikainen ja maajoukkuepelaaja Olli Pöyliö. Tämä kaksikko oli kova menetys, mutta muuten joukkue on pysynyt hyvin kasassa, ja uusina/uusvanhoina kasvoina Riemu-nutussa nähdään tällä kaudella myös muun muassa FC Kemiä ja KaDya aikaisemmin edustanut Henri Louste sekä Riemussa aiemminkin pelanneet Tuure Fagerström sekä Markus Riikilä, joista jälkimmäinen on kuitenkin sivussa loukkaantumisen takia. Maalivahti Eino Muhonen ei välttämättä vielä ole kuntoutunut täyteen ottelukuntoon, sama tilanne on myös Samuli Aatsingilla ja Arttu Kivikankaalla.

Mielenkiintoinen ottelu, johon Riemu lähtee kuitenkin hienoisena ennakkosuosikkina liigakokemuksensa ja aavistuksen paremman kokoonpanotilanteensa myötä.

 

TPK–SoVo 23.9. klo 13:00

Ottelutiedot

TPK:n viime kaudesta hyvin kasassa pysynyttä kokoonpanoa on liigakauden avauksen alla kurittanut flunssa-aalto, joka on rasittanut lähes puolta joukkueen runkopelaajista SoVo-ottelun alla. Atte Ekholmilta jää ottelu muista syistä sivuun. Mikael ja Samuel Sibakovin, Joona Forsströmin, Petri Joupin ja Jose Ikosen pelikunto on vielä kysymysmerkki.

SoVolta puuttuu kokoonpanosta kaksi viime kauden tähtipelaajaansa, kun Gezim Voca siirtyi Miesten Futsal-Ykkösen KF Kosovaan ja Arber Istrefi on vielä loukkaantuneiden kirjoilla. Myös Blend Doroci sekä Jimi Kyytsönen ovat sivussa, eikä Pyry-Ville Korhonenkaan välttämättä ole vielä pelikunnossa, mutta muuten joukkue pääsee ehjällä kokoonpanolla otteluun. Vanha tuttu, mutta viime kaudella muissa seuroissa pelannut Mergim Bushi on hyvä vahvistus joukkueelle.

TPK:n ja SoVon kohtaamiset ovat viime kausilla ollut hyvin tasaisia kamppailuja, mutta vierasjoukkue lähtee viimeistään pelaajatilanteen takia lauantain otteluun ennakkosuosikkina.

 

Vieska Futsal–KaDy 23.9. klo 13:30

Ottelutiedot

Vieska Futsalin tärkeimmistä pelaajista puuttuu varmuudella tähtipelaaja Nelson Bello, ja kapteeni Elmer Käännän sekä Juho Väinälän pelaaminen on epätodennäköistä. Joni Pakola on vielä hienoinen kysymysmerkki, mutta muuten joukkue pääsee ehjällä ja viime kaudesta laajentuneella kokoonpanolla kauden avausotteluun.

KaDy pääsee varsin hyvistä lähtökohdista avausotteluunsa, sillä joukkueen kokeneista avainpelaajista kaikki ovat täydessä pelikunnossa. Viime kaudella JoSePassa Miesten Futsal-Ykkösen läpi pelannut ja KaDyyn täksi kaudeksi palannut Eemeli Hänninen kuitenkin on loukkaantuneiden kirjoissa, kuten myös viime kuun vaihteessa U19-poikien futsalin EM-lopputurnauksessa loistanut Aaro Paappanen.

Molempia joukkueita on veikattu sarjan kärkikahinoihin, mutta joukkueet lähtevät kauteen varsin erilaisista lähtökohdista – Vieska Futsalin nippu pysyi hyvin kasassa viime kaudesta, kun taas KaDysta poistui kentällisen verran avainpelaajia, ja tilalle saapui nuoria lupauksia. Vieska Futsal lähtenee stabiilimman kesän myötä otteluun hienoisena ennakkosuosikkina.

 

Mad Max–GFT 23.9. klo 15:00

Ottelutiedot

Mad Maxin avainpelaajista puuttuu varmuudella ainakin pelikiellossa oleva Matin Ahmadi, mutta muuten viime kaudella suurimmassa roolissa olleet pelaajat ovat valmiina kauden avaukseen. Myös GFT:sta naaratut uudet hankinnat Eeli Niemelä ja Eetu Kaikkola ovat täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

GFT:stä poistui viime kauden nelossijaan päättyneen kauden jälkeen yli kentällisen verran avainpelaajia. Joukkue on nuorentunut huimasti, ja esimerkiksi maajoukkueen torstain Armenia-ottelussa maalinteossa onnistuneen Miika Hosion johdattamalla konkariosastolle lankeaa suuri vastuu uudistuneen joukkueen johtamisesta – epäonneksi juuri Hosion pelikunto lauantain otteluun on epävarma.

Ennakolta suhteellisen tasaiset joukkueet, joskin kesän muutokset pelaajistossa ja tämänhetkinen terveystilanne kääntänee vaakakuppia kotijoukkueen suuntaan.

 

ToPV–FC Kemi 23.9. klo 18:00

Ottelutiedot

ToPV:lta puuttuu kokoonpanosta Suomen U19-poikien futsalmaajoukkuetta kuun vaihteen EM-lopputurnauksessa kipparoinut Mikko Mämmilä sekä kokenut Jussi-Esko Berg. Muuten joukkueen terveystilanne on hyvä, ja esimerkiksi uudet hankinnat Henri Seppälä sekä myös kakkosvalmentajan roolissa oleva Elias Martikainen nähdään kentällä kauden avauksessa.

FC Kemin viime kaudella sarjan parhaaksi maalivahdiksi palkitun Rennan Cabralin saapuminen joukkueen riveihin vasta vuoden vaihteessa avaa alkukaudeksi ykkösmaalivahdin roolin Eetu Alalahdelle. Taneli Kohonen on todennäköisesti sivussa, mutta muuten FC Kemi pääsee pohjoisen derbyyn terveellä kokoonpanolla.

FC Kemin hyvästä terveystilanteesta huolimatta joukkueen rinki on todella kapea, mikä antaa ToPV:n nuorelle joukkueelle mahdollisuuden, mikäli pelin tempo pysyy korkealla ja isännät saavat maksimoitua etunsa laajemmasta pelaajistosta. FC Kemin tiivis nipusta käytännössä joka pelaaja on aivan sarjan kärkeä, minkä takia se lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

 

AU–Akaa Futsal 22.9.

Ottelutiedot

AU ja Akaa Futsal korkkaavat Miesten Futsal-Liigan kauden 2023–24 perjantaina Loimaalla. Kyseessä on kahden ennalta varsin eri päätyihin sarjataulukkoa ennakoitujen joukkueiden kohtaaminen – Akaa Futsal pyörii monien silmissä yhtenä suurimmista mestarisuosikeista, kun taas AU on rankingeissa sijoitettu sarjataulukon alapuoliskoon taistelemaan putoamista vastaan.

Vierasjoukkue lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, joskin muutamat seikat nostanevat AU:n mahdollisuuksia hieman. Akaa Futsalilta oli neljä kärkipelaajaa maajoukkueen mukana maajoukkueen Armenia-vierasottelussa keskiviikkona, josta paluu kotiin alle kaksi vuorokautta ennen sarjakauden avausta ei ole kaikista kevyin matka. Kasper Kangas, Justus Kunnas ja veljekset Tero ja Jere Intala, jotka saapuivat kesällä KaDysta Akaaseen, kantavat perjantain ottelussa mukanaan matkustusrasitetta, mutta ovat kuitenkin todennäköisesti pelikunnossa. Tämän lisäksi Akaa Futsal kärsi viime sunnuntaina ilman maajoukkuemiehiään pelatussa harjoitusottelussa varsin yllättävän 4–3-tappion sarjanousija VehUlle, jota on myös povattu sarjataulukon häntäpäähän. AU näkee edellä mainituissa asioissa varmasti paikkansa iskeä.

AU:n viime kauden runkopelaajista kokoonpanosta puuttuu Ilari Mettälä, jolla ei joukkueeseen ainakaan vielä ole tiettävästi sopimusta. Viime kauden kaksi parasta pistemiestä, Tuomas Happonen ja Jani Luoma, kuitenkin löytyvät rosterista, ja joukkueen runko on muutenkin pysynyt suhteellisen samana. Aleksi Pekosen, Mikko Köönikkään sekä uutena joukkueeseen tullee Aladin Ljesnjaninin täysi pelikunto on vielä epävarma, ja toinen maalivahti Joel Salonen saattaa olla sivussa vielä hieman suuremmalla todennäköisyydellä. Tämä saattaa avata EuPasta tulleelle ja viime kaudella P19-Liigaa pelanneelle maalivahti Eeli Aaltoselle paikan liigadebyyttiin heti yhtä sarjan kovinta joukkuetta vastaan.

Kaikesta huolimatta Akaa Futsal lähtee otteluun massiivisena ennakkosuosikkina. Joukkueet pelasivat myös reilu kuukausi sitten keskinäisen harjoitusottelun, joka päättyi selkeisiin 13–0-lukemiin akaalaisille. Tuokin ottelu kertoo varsin paljon joukkueiden lähtökohtaisista voimasuhteista, ja mikä tahansa muu lopputulos, kuin vierasvoitto, olisi varsin massiivinen yllätys.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kuka pelaa -kierrosennakoiden vastuullisena päätoimittajana toimii Palloliitolta Kirsi Nummela, kirsi.nummela@palloliitto.fi

Scroll to Top