Sulttaanin kaukomatkat

Yksitoista kilometriä Kööpenhaminan keskustasta länteen löytyy 22 000 asukkaan Glostrupin kunta. Kaksikymmentäviisi vuotta sitten kunnan alueen täytti jokeltelevia ääniä, kuten joka vuosi. Tuolloin yksi niistä äänistä kuului nykyiselle Tanskan maajoukkueen pelaajalle Zakaria El-Ouazille.

Tanskassa lempinimen Sultan saanut El-Ouaz saapui Suomeen hallitsevasta Tanskan mestarista Futsal Gentoftesta. Gentofte on jonkin verran tuttu joukkue suomalaisseuroille, jotka ovat käyneet pelaamassa Pohjoismaiden välisisissä seurajoukkueturnauksissa. Tanskan kestomenestyjä on voittanut maansa mestaruuden viimeisen yhdeksän vuoden aikana seitsemän kertaa.

El-Ouaz jätti Tanskan kentät kertaalleen Ranskan liigan vuoksi. Tuolloin maailmaa alkoi kuitenkin ravisuttaa koronaviruspandemia ja Sulttaani päätti palata takaisin Gentofteen. Luonnollisesti voittamaan mestaruuden. Nyt hän on tehnyt uuden aluevaltauksen tultuaan Suomeen.

”Suomen liiga on jonkin verran edellä muita pohjoismaisia liigoja. Halusin tulla tänne kehittymään niin futsalpelaajana kuin ihmisenä”, El-Ouaz kertoo Futsalmaailmalle.

Lue koko artikkeli www.futsalmaailma.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top