Tuomas Vainio TPK:n uusi päävalmentaja

TPK futsalin edustusjoukkueen valmennuskuvioihin tulee muutoksia juuri ennen sarjakauden alkua, kun viime kaudella joukkueen päävalmentajana toiminut Miika ”Mendo” Mendolin muuttaa uuden siviilityön perässä pääkaupunkiseudulle.

Manageri Tuomas ”Tume” Vainio tulee korvaamaan Mendolinin päävalmentajana ja muodostaa valmennustiimin yhdessä maalivahti Marko Laaksosen sekä pelaaja Joni Vuorisen kanssa. Molemmat kokeneet pelaajat nähdään valmennushommien lisäksi ensi kaudella myös pelaajaringissä. Valmennustiimin täydentää Aapo Hakala, joka lopettaa peliuransa huipulla, mutta jää valmennuksen käyttöön tekniseksi ja taktiseksi tueksi.

”Hetken shokkihan se oli, kun ”Mendo” kertoi lähtevänsä pois Turusta. Mutta tälläistä on amatööriurheilu, että vaikka tätä tehdään tosissaan niin palkkatyö on se mikä sanelee suunnan. Noin kolme vuotta olemme ”Mendon” kanssa rakentaneet joukkueen tekemistä yhdessä ja tietyllä tapaa oli turvallisin vaihtoehto ottaa itse päävastuu valmennuksesta. Emme halunneet lähteä kiireellä etsimään uutta ulkopuolista päävalmentajaa, jolla olisi ollut mahdollisesti täysin erilaiset näkemykset pelitavasta ja toiminnasta. Oli helppo päätös ottaa toiminnasta päävastuu, kun saimme valmennustiimiin Makken, Jonin ja Aapon.” kertoo tuore päävalmentaja Tuomas Vainio.

TPK on pelannut neljä edellistä kautta Ykköstä ja päävalmentaja Vainio pitää Futsal-Liiigaa kovana haasteena turkulaiselle nousiijajoukkueelle ”Pari viimeistä vuotta ”Mendo” on kantanut päävastuuta valmennuksesta ja olen itse saanut keskittyä parantamaan joukkueen taustojen tasoa. Nyt on taas mukava hypätä päävalmentajan rooliin pienen tauon jälkeen. Pyrimme taas tekemään kaikki asiat laadukkaammin kuin edelliskaudella, niin eivätköhän playoff -pelit ole meille täysin realistinen tavoite. Innolla kohti uutta! Isot kiitokset ”Mendolle” kuluneista kausista ja hedelmällisestä yhteistyöstä. Tsemppiä uusiin haasteisiin”

Miika Mendolinin terveiset

”Vuonna 2018 oma peliura loppui vakavaan polvivammaan GFT:ssä ja työtehtävät toivat Turkuun.
Liki 25 vuoden mittainen joukkueurheilu taustani sai minut ottamaan yhteyttä TPKFutsaliin.

Syksyllä kun olimme saaneet asunnon ja kamppeet muutettua aloitin joukkueen mukana harjoittelun. Uusi kaupunki, uudet ihmiset ja uuteen ympäristöön sopeutuminen oli huomattavasti helpompaa kun sain nopeasti kavereita joukkueesta.
Olen urallani ollut lukemattomissa eri seuroissa ja joukkueissa, mutta näin upeaa ja lämmintä vastaanottoa en uraltani muista. Pelaajat ja taustat ottivat minut avosylin vastaan ja tunsin oloni tervetulleeksi. Tästä olen ikuisesti kiitollinen joukkueelle.

Ensimmäisen kauteni olin Tumen apuvalmentajana ja pelaajana, siinä määrin miten polvi antoi myöten. Ikimuistoisen tuosta kaudesta teki se että kotiotteluissa olimme fantastisia, meitä oli vaikea, liki mahdoton voittaa Samppiksessa. Vierasottelut olivat oma lukunsa; Lapin / Raahen tuplapeli viikonloppuna meitä oli minun ja Tumen lisäksi 3 kenttäpelaajaa ja maalivahti. En itse käynyt koko viikonlopun aikana kertaakaan vaihdossa!

Seuraavalle kaudelle 2019-2020 sovimme Tumen kanssa että otan vetovastuun treenaamisesta ja osittain peluutuksesta.
TPK oli kärsinyt karenssinsa ja oli ensimmäinen kausi kun saimme taistella noususta takaisin Liigaan. Saimme joukkueeseen muutamia lisävahvistuksia ja pelimme parani huomattavasti. Mikä toi selkeän kehityksen joukkueeseen oli sitoutuminen, myös vierasotteluihin.

Toistaiseksi viimeiseksi jääneelle kaudelleni 20-21 otimme selkeän tavoitteen; haluamme pelata koko sarjan parasta futsalia! Otin päävalmentajan roolin joukkueessa ja onnistuimme kiinnittämään liki kaikki haluamamme hankinnat kesän aikana.
Tästä kaudesta jäi ikimuistoinen! Pelasimme laajalla rosterilla ja kilpailu joukkueen sisällä oli kovaa. Poikkeuksellisen hyvän joukkuehengen ja sitoutumisen myötä veimme tekemisen ammattimaiselle tasolle ja tulos oli sen mukaista. Vain kaksi tappioita koko kauden aikana ja nousu takaisin pääsarjaan ovat henkilökohtaisen urani upein suoritus.

Työtehtäväni muuttuvat ja muutto takaisin pääkaupunkiseudulle on edessä. Aloitan Tikkurilan Palloseuran Toiminnanjohtajan työt Syyskuun alussa. TiPS on yksi Suomen suurimmista seuroista kun mitataan jäsenmäärällä ja naisten upea menestys tuo näkyvyyttä seuralle.

Haluan kiittää kaikkia joiden kanssa olen kolmen vuoden aikana pelata, valmentaa ja toimia Futsalin parissa. Olen saanut ystäviä ja kavereita sekä luonut upeita ihmissuhteita jotka varmasti jatkuvat tämän jälkeen.
Kiitän myös koko TPK:n organisaatioita ja taustoja antamastanne tuesta.

PS. Nyt Turkulainen futsal on sillä tasolla minne se kuuluukin, jatkakaa tätä kasvutarinaa ja kantakaa seuran värejä ylpeydellä.”

-Mendo

LÄhde:

https://www.turunpallokerho.fi/uutiset/124101/futsalin-edustusjoukkueen-valmennuskuvioihin-muutoksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top