Suomalaisen Futsalin pääsarja

Futsal-liiga

Mistä on kyse?

Futsal-Liiga on Suomen korkein futsalin sarjataso, joka toimii tiiviissä yhteistyössä Palloliiton kanssa. Futsal-liiga on suomalaisen futsalin näyteikkuna, jonka tarkoituksena on tukea lajin näkyvyyttä Suomessa.

Futsal-Liiga pitää sisällään naisten ja miesten liigan. Molemmissa liigoissa on 12 joukkuetta, jotka kohtaavat toisensa kaksi kertaa runkosarjassa. Runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin, joissa ratkaistaan Suomen mestaruus.

Futsal-Liiga on…

Sarja, joka kokoaa futsalin huippujoukkueet kansallisesti ympäri Suomen. Sarja, joka houkuttelee myös paljon ulkomaalaisia pelaajia kovan tason vuoksi. Sarja, jossa ratkaisevat pienet erot. Sarja, joka tarjoaa yleisölle elämyksiä ja jännitystä. Sarja, joka tempaa katsojan mukaansa.

Strategiatyö ohjaa tulevaisuutta

Futsal on kasvava ja kehittyvä laji, joka tarvitsee selkeän suunnan ja yhteiset tavoitteet. Palloliiton futsalstrategia ja futsalliigaseurojen strategia ovat kaksi erillistä, mutta yhteistyössä ne luovat pohjan futsalin kasvulle ja kehitykselle sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Futsal-liigaseurojen strategia

FLS:n strategia on puolestaan seurojen oma työkalu, jolla ne voivat kehittää omaa toimintaansa ja vahvistaa asemaansa futsalin huippuseuroina.

 Strategiassa on määritelty seurojen visio, missio, arvot ja tavoitteet. Strategian tavoitteena on edistää seurojen taloudellista vakautta, markkinointia, viestintää, yhteistyötä, näkyvyyttä ja laatua.

Palloliiton futsal-strategia

Palloliiton Futsal-strategia on osa suomalaisen jalkapallon ja Futsalin strategiaa vuosille 2020-2024. Strategiassa on määritelty Futsalin visio, missio, arvot ja painopistealueet. 

Strategian tavoitteena on edistää Futsalin harrastamista, kilpailutoimintaa, valmennusta, tuomaritoimintaa, seuratoimintaa ja kansainvälistä menestystä.

LIIGASEUROISTA VOIMAA

Työryhmät tarjoavat osaamista ja antavat tekijöitä.

Työskentely antaa seuroille mahdollisuuden vaikuttaa futsalin kehityssuuntiin ja päätöksentekoon. Se tarjoaa seuroille osaavia tekijöitä, jotka voivat jakaa tietoa ja kokemuksia muille seuroille ja alueille. Se lisää seurojen välistä yhteistyötä ja verkostoitumista. Se myös nostaa seurojen profiilia ja arvostusta futsalyhteisössä.

Seuratoiminta

Kehittyvät seurat, seurojen elinvoimaisuus, ammattimaisuus ja olosuhteet.

Myynti

Kaupallisten arvojen kehittäminen, futsaltuotteen kaupallistaminen, monimuotoiset yhteistyöverkostot. 

ottelutapahtumat

Ottelutapahtuman sekä kilpailutoiminnan olosuhteet. Tapahtuman kehittäminen ja näkyvyyden lisääminen.​

Viestintä ja markkinointi​

Mielikuvat, näkyvyys ja kaupallisuus resurssien kehittäjänä.

Urheilutoiminta

Kehittyvät pelaajapolut, maa- ja seurajoukkuetoiminnan rajapinta, erotuomaritoiminta. Yhdistyy pääsarjojen uudistamisen työryhmään.

YHTEISTYÖKUMPPANUUKSIEN TARINAT

Kiitos kuuluu kumppaneille.

Yhteistyökumppanit ovat tärkeä osa Futsal-Liigan toimintaa. He tarjoavat liigalle taloudellista tukea, näkyvyyttä, palveluita ja tuotteita.

Ilman heidän panostaan, liigan toiminta ei olisi mahdollista. Klikkaa lisäinfoa yhteistyökumppaneistamme.

Umbro tarjoaa FLS:n virallisen pelipallon!

Gutz antaa liigaseuroille mahdollisuuden helppoon ja riskittömään varainhankintaan.

Gutzin konseptissa seurat saavat laadukkaat tuotteet joukkueille myyntiin, joiden kautta seura pystyy tienaamaan tlkoiden avulla omalta kotisohvaltaan.

Futsal-Liiga on innoissaan yhteistyösopimuksesta, sillä yhteistyö Gutzin kanssa tukee joukkueiden taloudellista puolta, ja on osoittautunut todella sujuvaksi.

Kisakauppa on Futsal-Liigan yhteinen fanikauppa. Kisakauppa (powered by Mondo Workwear) tarjoaa vaivattoman fanituotemyynnin FLS:n jäsenseuroille.

Fanituotemyynnin avulla kumppanuus antaa oivan mahdollisuuden Futsal-Liigan sekä seurojen ilmeen uudistamiseen ja tarjoaa helpon mahdollisuuden varainhankintaan.

Kumppanuuden alle myös brändätään paras fani -konsepti, jossa Futsal-Liiga nostaa jäsenseurojen yleisöstä parhaita faneja kokonaisuudessaan viisi kertaa kaudessa.

Ruutu + -palvelu näyttää jokaisen liigaottelun livenä selostuksilla omalla alustallaan.

Ruudun ja liigan yhteistyö tukee liigan näkyvyyden lisäämisen ja ammattimaistumisen tavoitetta, sillä Futsal-Liiga näkyy samalla alustalla monien muiden suoimalaisten pääsarjojen kanssa.

Ruutu näyttää livelähetysten lisäksi ottelutallenteet ja maalikoosteet palvelussaan.

Suomalainen perheyritys Nettilippu tarjoaa Futsal-Liigalle sähköisen alustan, jonka kautta on helppo ostaa muun muassa ottelulippu, kausikortti tai fanituote. Sähköisesti ostettu lippu on helppo tarkistaa ottelutapahtumissa ja lippu tarjoaa mahdollisuuden yhteistyökumppaneiden ja lipun linkittämiseen.

Nettilippu mahdollistaa otteluiden markkinoimisen uudella tavalla, jossa ei tarvitse käyttää irtolippuja. Kuluttajalle lippu ei maksa enempää kuin tavallinen ottelulippu ja sen saa omaan älylaitteeseen ilman erillisiä kirjautumistietoja.

Kumppanuus on oiva tapa Futsal-Liigalle parantaa tavoitettavuutta, sillä tulevalla kaudella yhä useamman seuran lippuja ja kausikortteja on löydettävissä Nettilipun palvelusta. Lisäksi ennakkolipulla sisäänpääsy on jouhevampaa.

Palloliitto toimii tiiviissä yhteistyössä Futsal-liigan kanssa.

KAUSIKORTIT

FANITUOTTEET

Scroll to Top