Veikkaus

Kierrosennakko on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. 

Joukkueiden kokoonpanotiedot on kerätty Miesten Futsal-Liigaa pelaavilta joukkueilta yhteistyössä Palloliiton kanssa.
”Kuka pelaa?” kierroskooste julkaistaan perjantaisin klo 14.00 mennessä.

Voit seurata ajan tasalla olevia Miesten Futsal-Liigojen tilastoja pudotuspeleissä:

Pudotuspelit tulospalvelussa

Tilastot välilähdeltä löydät pistepörssin, keltaiset kortit, pelikiellot ja pelien parhaana palkitut

4.-5. finaali

20.-21.5.2023

Miesten Futsal-Liiga ratkeaa tulevana viikonloppuna. Nyt pelataan FC Kemin kotiottelut, pelipaikkana on Tornio. Mestaruus on katkolla KaDylle jo lauantaina, mutta Kemi haluaa varmasti viedä pelit sunnuntain ratkaisuun. Otteluvoitot aikaisemmista finaaleista FC Kemi  – KaDy 1-2.

Ennakkotiedot

Kauden 2022-2023 sarjakausi on lähestymässä loppuaan ja viimeiset pelit ovat käsillä. Edellisen viikonlopun peleistä FC Kemi voitti lauantaina selkein lukemin, sunnuntaina tiukka taisto kääntyi KaDyn voitoksi vain yhdellä maalilla. Nyt pelataan tasaista finaalisarjaa.

FC Kemin kokoonpanoon ei ole ilmoitettu ennakkoon muutoksia. Hieman spekuloitu mahdollisuus siitä, että Enderson Suarez olisi nähty vielä finaalikentillä ei näytä siis toteutuvan. Mutta kaipaako Kemin todella vahva pääketju vahvistusta, varsinkin kun joukkue pelaa niin vahvasti yhteen? Pienen rosterin takia pelivastuu keskittyy jälleen kentälliselle: Brasilialaismaalivahti Cabral, Lilja, Pikkarainen ja marokkolaiskaksikko Nasser ja Borite, mutta tuo ketju pystyy pelaamaan laadukasta futsalia ja kunto kestää pelata vaikka täydet 40 minuuttia. Toki valmentaja Cizmar pystyy itsekin vetämään tossut jalkaan ja löytyyhän vaihtopenkiltä muitakin osaajia, mutta mainittu viisikko kantaa ison vastuun.

Finaaliparissa kummallakaan joukkueella ei ole laajat rosterit, mutta se ehkä jopa tasoittaa pelejä. KaDyn pääpelaajat pelaavat myös lähes täysiä minuutteja: Savolainen, Intalan veljekset, brassikolmikko Jailson, Newton ja Bob sekä todella kovan kehityskaaren kauden aikana kehityksessään ottanut Bene Filppu vastaavat Kemin ykkösketjuun. Mikko Kytölä on ottanut vahvan roolin päävalmentajana, mutta näyttää pelaajana myös tarpeellisuutensa – Kytölä teki KaDyn voittomaalin ja pelin ainoan maalin sunnuntain finaalissa.  KaDy jättää pohjoisen reissulta pois junioripelaajia, mutta nuorten pelaajien rooli on ollut aika vähäinen ratkaisupeleissä vaikka hienon kauden ovatkin pelanneet nuorten maajoukkuetta myöten.

Jos nyt ykkösmaalivahdeille jotain tulisi että pitäisi nostaa toiset maalivahdit kehiin, on KaDylla todella iso vahvuus joukkueen kapteenina toimiva dynamolegenda Niila-Ville Laitinen. Laitisen palkintokaapista löytyy kaikki KaDyn mitalit ja joukkueessa ei selkeää ykkös-kakkosmaalivahti roolitusta ole ollutkaan missään vaiheessa kautta, vaan Savolainen ja Laitinen ovat pelanneet tasapäin pelejä – pudotuspelivaiheessa tosin Savolainen on hallinnut maalivahdin tonttia. Cabralin takaa kentälle nostettava Alalahti on paljon kokemattomampi kuin jyväskyläläiskollegansa.

Miesten Futsal-Liigan ratkaisuotteluista tulee nyt varmasti tasaiset pelit. Kemi tarvitsee voiton lauantailta viedäkseen ratkaisun sunnuntaihin ja pitääkseen sormensa kiinni vielä mestaruuspokaalissa, jota KaDy on pitänyt hallussaan jo neljä edellistä mestaruutta.

 Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

2.-3. finaali 13.-14.5.2023

Miesten Futsal-Liigan finaalit jatkuvat Jyväskylän peleillä lauantaina ja sunnuntaina.

Ennakkotiedot

Ensimmäinen finaaliottelu taittui tasaisen pelin jälkeen Kampuksen Dynamolle, ratkaisu haettiin tasaisen jatko-ottelun jälkeen rangaistuspotkuilta. KaDyn maalivahti Juha-Matti Savolainen oli aivan liekeissä torjuessaan futsalpelissä hankalat 6 metrin rangaistuspotkut, harvoin nähdään kutoselta tälläistä torjuntasaldoa. Dynamo lähtee siis kotikentälleen Jyväskylän monitoimitalolle pelaamaan yksi voitto takataskussaan. Teoreettisesti finaalisarja voisi ratketa jo Jyväskylässä, jos KaDy uusisi viime vuotisen finaalisarjan menestyksen ja voittaisi suoraan kolmessa pelissä. Joukkuepari on kuitenkin niin tasainen, että todennäköisyys suoralle kolmen voiton mestaruudelle on varsin epätodennäköinen.

FC Kemi tulee Jyväskylään täydellä kokoonpanolla, joukkueeseen ei tule muutoksia verrattuna ensimmäiseen finaalipeliin. Kauden aikana vahvasti pelannut ykköskentällinen: Cabral, Lilja, Pikkarainen, Nasser ja Borite ovat kaikki pelikunnossa ja tämä ykkösnyrkki on purrut parhaiten koko kauden ajan. 

KaDyn ainoat muutokset ovat pari listalle lisättyä junioripelaajaa, muuten pelaava kokoonpano on vastaava kuin ensimmäisessä pelissä. Taitavasti nuoria pelaajia peluuttamalla pystyisi KaDy ehkä saamaan tasaisiin peleihin hienoista etumatkaa, mutta nuorien pelaajien peluuttaminen Kemin ammattilaisia vastaan on riskinsä. 

Kun katsoi ensimmäisen pelin väsyneitä pelaajia jatko-otteluvaiheessa, huomaa että kapea rosteri ei välttämättä kostaudu varsinaisella peliajalla, mutta jatkominuutit ovat murhaa. Mutta ne ovat murhaa molemmille joukkueille yhtä lailla, kun kumpikin finaalijoukkue pelaa varsin kapealla kokoonpanolla. Mutta vaikka pelaajia on vähän, on pelaajien laatu sitäkin korkeampaa ja molemmista joukkueista löytyy osaavat maalintekijät ratkomaan peliä.

Tasaiset kaksi peliä on siis ehdottomasti odotettavissa. Maalivahtityöskentely tulee merkitsemään paljon ja siinä missä KaDyn Savolainen on pelannut unelmapelit pudotuspelivaiheessa, toki jatkaen muutenkin vahvaa kautta, on FC Kemin Rennan Cabral vaan yksi liigan parhaita maalivahteja ja onnistuessaan kannattelee joukkueen mihin vaan tuloksiin. Eli suoraa ennakoitavaa ratkaisua peleihin ei saada maalivahdeista.

Viikonloppuna tulee merkitsemään voitosta pelattaessa ehkä sunnuntaina eniten se, miten joukkueet pystyvät tekemään kunnon palautuksen lauantain myöhäisottelun ja sunnuntain iltaottelun väliin. Vajaassa vuorokaudessa pitää saada pelikuntoiset ja energiaa puhkuvat pelaajat kentälle sunnuntain peliin.  Joka tapauksessa kausi huipentuu finaalien osalta varmasti jännittäviin, tasaisiin peleihin.

 Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

1.finaali 7.5.2023

Taistelu kullasta aloitetaan Kemin Tervahallissa sunnuntaina klo 18.00

FC Kemi – Kampuksen Dynamo

Ennakkotiedot

Kemi ja Jyväskylä ovat tuttu taistelupari liigan finaaliotteluista kaudelta 2021-2022. Keväällä 2022 nosteltiin pokaalia Kemissä Kampuksen Dynamon voittaessa. Silloin pelattiin koronapandemian alla lyhennetty finaalisarja paras kolmesta, nyt on palattu normaaliin pelitapaan paras viidestä.

FC Kemi tuo koko joukkueen ehjänä ja terveenä kentälle, joten nyt taistellaan koko miehistöllä. Vielä ei Enderson Suarez ole kokoonpanossa, vaikka positiivisia uutisia miehen kuntoutumisesta on kantautunutkin. Kapteeni Tuukka Pikkarainen palaa takaisin peliin kun kolmen pudotuspeleissä otetun keltaisen kortin huili on kärsitty ja nyt mennään taas. Finaaleihinhan kortit nollaantuvat, joten korttitilit eivät aikaisemmista otteluista paina enää. Todellinen tähtikentällinen Anass Nasser, Sofiane Borite, Vesa Lilja ja Tuukka Pikkarainen ja maalilla Rennan Cabral on loistanut koko kauden ja jos kentällinen vaan saa pelattua isot minuutit, voi Kemi luottaa kentällisen vahvaan osaamiseen ja taitoon.

Kokoonpanon osalta Kampuksen Dynamon viimeinen välieräottelu aiheutti harmaita hiuksia KaDyn valmennukselle ja faneille kun tähtipelaaja Newton Jr ei ollut kokoonpanossa. Hetken huili tuntui kuitenkin auttavan kuntoutumiseen, nyt on Newton nostettu taas jyväskyläläisten kokoonpanoon 50% pelitodennäiköisyydellä.  KaDy heittää Kemin huippukentällistä vastaan Intalan veljekset ja brassitähdet Italo Henrique Bobin ja Jailsonin jo mainitun Newtonin lisäksi ja vielä kun maalille joukkueella on laittaa ihan kumpi vaan huippuveskareista Niila-Ville Laitinen tai Juha-Matti Savolainen, on kentällä varmasti voimaa pitää kemin huiput ainakin varpaillaan.

Molemmilla joukkueilla on ollut koko kauden kapeat pelaajarosterit, mutta siitä huolimatta runkosarjan ykkönen Kemi ja kakkonen KaDy ovat pystyneet pitämään muut joukkueet kurissa Miesten Futsal-Liigassa ja takanaan koko kauden. Kumpikin joukkue voi tiukan paikan tullen juoksuttaa kentällä taidokkaat valmentajat, sekä Mikko Kytölä että Boris Cizmar ovat tarttuneet pelaajina myös taktiikkatauluun, mutta haastavat helposti kentällä myös taidokkaina pelaajina.

FC Kemi pelaa varmasti ensimmäisen osaottelun hurmoksella kotikentällään, Tervahalli avattiin vielä kerran futsalille ennenkuin halli puretaan. Intohimoinen kotiyleisö huutaa varmasti kovaa voiton puolesta. Kemiin tulee uusi upea halli, mutta hetkeksi lajin kärkijoukkue joutuu kuitenkin evakkoon Tornioon sekä 4. että 5. finaalin osalta, mutta myös valtaosaksi ensi kautta.

Siitä tahdosta voittaa kun puhutaan, niin riittääkö KaDyn nälkä viidenteen peräkkäiseen mestaruuteen vai viekö haastajan rooli pidemmälle. Kemi on voittanut runkosarjan kolmesti peräkkäin, mutta kirkkaimpia mitaleita ei ole koskaan vielä juhlittu Kemissä.

Finaalisarja jatkuu seuraavana viikonloppuna Jyväskylässä ja jos kumpikaan joukkue ei vie voittoa suoraan kolmessa pelissä, palataan takaisin Kemiin ratkaisemaan mestaruutta 20.-21.5.2023

 Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Prossipeli 6.5.2023

Pronssipeli pelataan GFT:n kotiareenalla Espoon Opimäessä lauantaina klo 14.00

GFT – Akaa Futsal

Ennakkotiedot

Kauteen kun lähdettiin oli vahvojen voittajasuosikkien joukossa myös molemmat pronssipelin joukkueet. Neljän kärki ei tuonut isoja yllätyksiä liigassa. Edessä on tasainen peli, jonka varmasti molemmat haluavat viedä nimiinsä vaikka pronssi ei kultamitalin tavoittelun jälkeen isoja lohduta.

Viime vuoden hopeamitalistit Golden Futsal Teamista saavat kentälle lähes koko joukkueen. Johannes Axerud otti pelikieltoa ja on pois kauden viimeisestä pelistä, mutta muuten joukkue lähtee vahvan johdon alla pelaamaan kotikentällä mitalista. Kapteenin nauhaa kantaa joukkueen maajoukkuepelaaja, maalivahti Antti Koivumäki, joka on näissäkin ennakoissa hehkutettu moneen kertaan Suomen kärkipään maalivahdiksi. Päävalmentaja Miika Mendolin valmentaa vahvalla positiivisella otteella ja tuo jo toisen kerran peräkkäin joukkueensa kiinni mitalikantaan. Välierissä GFT taittui KaDylle suoraan kolmessa pelissä.

Akaa Futsal pystyi haastamaan välierissä FC Kemin voitolla yhdestä pelistä, mutta joutui kuitenkin tarjoilemaan finaalipaikan vastustajalleen. Akaa pelasi pronssista myös edellisellä kaudella, silloin mitalit jäivät Kemiin. Akaan riveistä Justus Kunnas, Dusan Milojevic ja Ville Koskela ovat hieman epävarmoja pelikunnoltaan, mutta ilmoitettuna kuitenkin pelaavaan kokoonpanoon. Maalivahdille on annettu kapteenin nauha myös Akaassa, myös maajoukkueessa pelaava Kasper Kangas haastaa kolleegansa vahvoin ottein.

Keskinäiset kohtaamiset kuluneella kaudella ovat päättyneet molemmat GFT:n voittoon, toinen peleistä meni aina voittomaaleihin ennenkuin ratkaisu löytyi. Kotikentällä pelatessaan GFT voitti jo selvemmin lukemin Miika Hosion tehtyä hattutempun. Keskinäiset pelit pidemmällä aikajaksolla ovat kuitenkin tilastollisesti Akaan puolella.

Nyt mitataan kumpi haluaa pronssin enemmän, henkistä kanttia tarvitaan nousemaan välierien pettymyksestä kohti mitalia.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Välierät 29.-30.3.2023

Toinen välieräkierros lähtee tilanteesta, että FC Kemillä ja Kampuksen Dynamolla on molemmilla kaksi voittoa edelliseltä viikonlopulta. Jatkoon tarvitaan kolme voittoa, välieräsarja pelataan paras viidestä pelistä pelitavalla.

Akaa Futsal – FC Kemi

Ennakkotiedot

Ensimmäisen välieräviikonlopun tuplapelit Kemissä osoittautuivat tasaiksiksi ja vaikka Kemi pystyi viemään voitot molemmista peleistä, ei Akaa ollut mitenkään niin vaan vietävissä. Ensimmäisessä pelissä taistelu ratkesi vasta kahden jatko-ottelu viisiminuuttisen lopussa kun Taneli Kohonen teki ratkaisumaalin vain 10 sekuntia ennen peliajan päättymistä. Toinenkin peli ratkesi vain yhden maalin eroon.

Akaa Futsal pelaa viikonloppuna kotikentällään ja ei kovin usein ole joutunut tarjoilemaan pisteitä vieraille. Jussi Nummela huilaa molemmat kotipelit punaista korttiaan viime sunnuntain pelistä. Hieman epävarmaa on sekä Dusan Milojevicin ja Juhana Jyrkiäisen peliminuutit, kummallekin on ilmoitettu varausta todennäköisyyteen pelata. Akaan laaja rosteri kantanee kuitenkin poissaolot ja kotijoukkue haluaisi varmasti tuoda uudelle kotiareenalleen finaalipelit kevään kunniaksi. Joten seuraavat kolme voittoa on pelattava, kaksi viikonloppuna ja vielä yksi ensi keskiviikolta Torniosta.

FC Kemin pelaavassa kokoonpanossa ei ole viime viikonloppuun verrattuna mitään muutoksia, kaikki ovat mukana pelissä ja FC Kemi pääsisi finaaleihin vain yhdellä voitolla. Kaksi voittoa alla vie varmasti hieman veistä pois kurkulta ja vapauttaa pelaamaan nautinnolla parasta futsalia.

Kaikissa neljässä välieräjoukkueessa on maailman luokan maalivahdit, mutta Rennan Cabralin kausi ansaitsee kyllä mainintansa. Kemin maalivahti on palkittu ansaitusti kauden aikana seitsemän kertaa joukkueensa parhaana pelaajana. Cabralin pelipanos on ehkä juuri se viimeinen tikki, joka tarvitaan viemään kemiläiset finaaliin ja tavoittelemaan Suomen Mestaruutta.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

GFT – KaDy

Ennakkotiedot

Ensimmäisten kohtaamisten värittäjäksi osoittautuivat poissaolot. Tämän kauden GFT-tähti Eetu Kaikkola sairastui ja joutui jättämään viikonlopun väliin. Kaikkolan maalinteko on ollut KaDylle myrkkyä tällä kaudella, ensimmäisessä joukkueiden kohtaamisessa Jyväskylässä Kaikkola latoi neljä maalia KaDyn verkkoon ja kotiottelussaan viimeisteli murskaluvut hattutempulla. GFT sai Miika Hosion takaisin kentälle pelikiellon jälkeen sunnuntaille, mutta silti maalinteko ei oikein maistunut ja KaDy pystyi kotikentällään pitämään espoolaiset aisoissa.

Espoon viikonloppuun lähdetään uusista asetelmista. Kaikkola on GFT:n listausten perusteella palannut takaisin kokoonpanoon, lisäksi Johannes Axerud pelaa myös jätettyään naisten liigajoukkueen valmennustehtävien takia sunnuntain väliin edellisenä viikonloppuna. GFT on aina vahva kotikentällään Espoon Opinmäessä pystyen käyttämään täysimittaisen kentän tilan hyvin hyödykseen. GFT tuo siis kentälle täyden kokoonpanon.

KaDylle Opinmäki ei ole ollut mikään lempipaikka vuosien varrella, mutta poikkeus kun vahvistaa säännön, niin on muistettava että juuri Opinmäessä nosteltiin neljättä mestaruuspokaalia keväällä 2022. Joten Opinmäen taika on murrettavissa ja KaDy tarvitsee finaalipaikkaan enää vain yhden voiton. KaDyn varsin suomalaistunut brasilialaisvahvistus Newton Jr joutuu huilamaan viikonlopun pelit edellisen viikonlopun sunnuntain tapaan. KaDyn luotto on kovaa erityisesti Juha-Matti Savolaisen erinomaisen työnäytteen jälkeen viime viikonloppuna. Juppiksen ohi ei meinannut mennä yhtään mikään ja maajoukkuemaalivahti piti joukkueensa kiinni molemmissa voitoissa pitäen oman maalin lähes koskemattomana. Ja jos Juppis joutuisi huilaamaan, on Kampuksen Dynamon kapteenina nauhaa kantanut Niila-Ville Laitinen toinen liigan kärkipään maalivahti. 

GFT:n pitää saada voitto lauantaina viedäkseen pelit neljänteen peliin ja lähtee varmasti taittamaan punamustaa konetta tosissaan. Mutta kestääkö voittoputki vielä toista peliä putkeen jos lauantaina vielä KaDy olisi voitettavissa?

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Välierät 22.-23.4.2023

Ensimmäinen välieräkierros pelataan kotituplana runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotona, eli kotiedulla aloittavat FC Kemi runkosarjan voittajana ja Kampuksen Dynamo runkosarjan kakkosena. Jatkoon tarvitaan kolme voittoa, välieräsarja pelataan paras viidestä pelistä pelitavalla.

FC Kemi – Akaa Futsal

Ennakkotiedot

FC Kemi on voittanut runkosarjan on monta vuotta peräkkäin ja nyt joukkue saalistaa varmasti kirkkainta mitalia kauden päätteeksi. Vahva panostus Miesten Futsal-Liigaan on näkynyt Meri-Lapissa jo vuosia, joukkueen kokoonpano on kova ja kansainvälinen. Myös Akaa Futsal on panostanut paljon joukkueeseen, valmennukseen ja joukkueen yleiseen toimintaan, joten aivan ilmaiseksi ei FC Kemi finaalipaikkaa saa.

FC Kemin koko rosteri on kasassa kun vielä Taneli Kohonen ja Henri Seppäläkin saadaan kokoonpanoon. Kentältä löytyy Suomen maajoukkueosaamista, marokkolaista taituruutta sekä vielä maalin viimeisenä lukkona hienon kauden pelannut Rennan Cabral. Kemin kestotähti Enderson Suarez joutui huilaamaan kautta syksyn loukkaantumisen takia ja häntä ei nähdä vielä välierävaiheessa kentällä, mutta Kemin ykköskentällinen on löytänyt vahvan pelivireen ilman huipputähteäänkin. Borite, Nasser, Lilja ja Pikkarainen ovat takoneet kovaa tulosta pelistä toiseen ja kun joukkueella on vielä vaihtaa vahvoja jalkoja lisääkin kentälle, niin odotukset välieriin ovat vahvat.

Akaa Futsalin hienoja uutisia tulevalle viikonlopulle on, että maajoukkuepelaaja Justus Kunnas palaa pelikuntoisena takaisin kentälle. Akaan vahvuuksiin kuuluu laaja rosteri, osaamista löytyy laittaa kentälle useamman kentällisen verran ja joukkue pystyy sen ansiosta pitämään kovaa tahtia yllä kentällisestä huolimatta. Suomen parhaita maalivahteja kun asetellaan maalin suulle, niin Kasper Kangas tulee tekemään Kemille maalinteosta vaikeaa.

Runkosarjan aikana joukkueet jakoivat otteluvoitot tasan, kumpikin voitti vieraskentällään nyt välierässä vastaan tulevan vastustajan.

Tasaiset pelit ovat varmasti tarjolla. Kemi on ollut aina vaikea voitettava kotikentällään ja pelaa nyt varmasti omalla hurmoksellaan viimeisiä pelejä Tervahallissa ennen kun halli puretaan. Uutta hallia odotellessa Kemi pelaa pelejä Torniossa.

 

 

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

KaDy – GFT

Ennakkotiedot

Välieräparina mielenkiintoinen KaDy-GFT kohtasi vuosi sitten keväällä finaalissa. Silloin KaDy vei Suomen Mestaruuden suoraan kolmella pelillä ja vei pokaalin neljänneksi kerraksi peräkkäin Jyväskylään kapteeni Mikko Kytölän kirjahyllyyn. KaDyn joukkue keväällä 2022 oli melkoinen dream team, kun Suomeen pelasi EM-kisahuumassa suurin osa kansainvälisistä pelaajista ja joukkueessa oli 9 maajoukkuepelaajaa. Nyt kuluvalle kaudelle KaDyn pelaajista lähti kentällinen ulkomaille ja tilanne on vuoden takaiseen toinen.

GFT on voittanut kaudella molemmat keskinäiset runkosarjan pelit ja vielä varsin selkein lukemin. GFT on aina ollut KaDylle hankala pala purtavaksi, mutta pudotuspelit ovat pudotuspelejä ja tuskin ammattitason pelaajien pelisuoritukseen vaikuttavat ennakkoasetelmat. Runkosarjassa KaDy sijoittui toiseksi FC Kemin jälkeen, GFT samalla pistemäärällä kolmanneksi kun KaDy nousi korkeammalle paremmalla maalierolla.

GFT:n viikonloppua rasittaa vielä lauantaina kentältä puuttuva maajoukkuetähti Miika Hosio. Hänellä on puolivälieräottelusta punaisen kortin pelikieltoa vielä yksi peli kärsittävänä. Hosio saadaan kokoonpanoon takaisin sunnuntain peliin. Rosteria vahvistaa GFT-konkari Lasse Saari. Johannes Axerudin läsnäolo pelikentällä ratkeaa viikonlopun aikana, GFT:n naisten liigajoukkueen valmentajaa varmasti polttelisi kovaa oman joukkueen välieräottelut Espoossa, mutta Axerud pelaa ainakin lauantain paikaten puuttuvaa Hosiota.

KaDyn rosterin muutokset on lähinnä junioreissa, runkopelaajat on kaikki kentällä ja pelikuntoisina. KaDyn vahvuus on kahdessa kovassa maalivahdissa, Juha-Matti Savolainen ja Niila-Ville Laitinen ovat vastustajalle myrkkyä jyväskyläläisten maalinsuulla. Tosin kentän toisesta päästä löytyy myös maajoukkueveskari: Antti Koivumäki.

 

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

 

 

Puolivälierät, toinen kierros

FC Kemi – ToPV

Lauantaina 1.4.2023

Ennakkotiedot

Ensimmäisen puolivälierän perusteella FC Kemi on vahvasti otteluparissa niskan päällä. Peli karkasi jo Kemin seitsemän maalin johtoon, ennenkuin ToPV heräsi taistelemaan ja teki loppuun kolme maalia kaventaen maalieroa pelin päättyessä lukemiin 3-7 FC Kemille. Erityisesti U19-maajoukkuepelaaja Eeli Tuomisen näytöt olivat vahvat kahdella maalilla pelin lopussa. Lähteekö ToPV uudella vireellä toiseen puolivälierään naapurikaupungin puolelle? Mikko Mämmilää ei nähdä kokoonpanossa, muuten ToPV täysilukuisena lauantain peliin.

FC Kemin haaste on kapea pelaajarosteri, kentältä puuttuu joukkueen mukaan Henri Seppälä ja Taneli Kohonen lauantain kokoonpanosta. Penkin puolelta puuttuu valmennusta, kun Kalle Huusko puhui itselleen punaisen kortin ensimmäisestä pelistä kahdella keltaisella kortilla.

FC Kemi on koko Miesten Futsal-Liigan voittajasuosikki, joten derby sarja Torniota vastaan pitäisi pystyä voittamaan, jotta välierät ja siitä finaalit kutsuisivat. 

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


Akaa Futsal – Vieska Futsal

Lauantaina 1.4.2023

Ennakkotiedot

Akaa Futsal voitti ensimmäisen osaottelun selkein lukemin 4-7, mutta Vieska ei varmasti ihan purematta niele tilannetta ja lähtee taistelemaan voitosta Akaa Areenan parketille.

Akaa Futsal olisi varmasti mielellään nähnyt pudotuspeleissä kentällä Justus Kunnaksen ja Mikko Herityn, mutta heidän kuntoutuksensa jatkuu ja molemmat ovat pois kokoonpanosta. Toisaalta futsallegenda Jussi Nyströmin paluu leijonapaitaan virkistää varmasti, tekihän mies vanhasta tottumuksesta maalinkin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella melkein vuoden liigapelitauon jälkeen.

Vieska Futsal lähtee Pirkanmaalle koko rosterillaan ja taistelumielellä. Viime vuonna pelit päättyivät puolivälieriin ja samaa vastustajaa vastaan. Vain Elmer Kääntä ja Hannes Seikkala on ilmoitettu hieman vajailla tehoilla kokoonpanoon, mutta taistelun adrenaliini tuo varmasti myös nämä nuoret miehet kentälle.

Keskinäiset voitot ovat vahvalla prosentilla Akaalle ja erityisesti kotikentällään Akaa on yleensä pystynyt laittamaan Vieskan kuriin. Nyt seuraavien pelien kotietu saattaa olla erityisen suotuisa kotijoukkueelle uudella Akaa Areenalla.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


KaDy – SoVo

Lauantaina 1.4.2023

Ennakkotiedot

KaDyn ja SoVon ensimmäinen peli oli vähintäänkin tunteikas, kortteja vilahteli tiuhaan tahtiin ja kaksi huippupelaajaa Gezim Voca ja Muslim Markhiyev huilaavat ensimmäisen pelin napsittuaan punaiset ensimmäisestä pelistä kahden keltaisen kortin kertymällä – näin pelaajille tulee vain yhden pelin pelikielto kun suorasta punaisesta saa aina kahden pelin pelikiellon. KaDy voitti selkein lukemin peli 2-5, Newton Jr teki hattutempun ja Tero Intala kaksi.

SoVon pelaajakokoonpanoa rasittavat poissaolot korttihuilien lisäksi, Pyry Korhosen ja Blend Dorocin poissaolot jatkuvat. Voca ja Markhiyev tosin saadaan peliin mahdolliseen sunnuntain kolmanteen osaotteluun, jos SoVo voittaa lauantaina.

KaDy saa lauantaina mukaan junioreitaan, jos sunnuntaina pelataan, niin silloin nuoret ovat omassa P19 Futsal-Liigan karsintapelissään. Muuten KaDy tulee kotikentälleen Jyväskylässä täydellä kokoonpanollaan tavoitteena välieräpaikka puolustavana mestarina. KaDyn ongelma on sama kuin FC Keminkin, kapeahko pelaajarosteri tuo omat haasteensa vaikka pelaajat ovatkin yksilötasoltaan liigan kärkeä.

Lauantai-illan pelistä ei siis varmasti tunnelmaa puutu, mutta pystyykö SoVo kuitenkaan haastamaan Kadya, jolle se on hävinnyt viime vuosina kaikki keskinäiset ottelut. 

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


GFT – Mad Max

Lauantaina 1.4.2023

Ennakkotiedot

Myös Valkeakosken avausottelussa nähtiin kortteja melkoinen liuta. Lopputiimellyksessä passittivat itsensä suihkuun punaisilla GFT:n Miika Hosio ja Mad Maxin Mika Jussila, ja näiden merkittävässä roolissa olevien pelaajien puuttuminen kokoonpanosta lauantain pelissä vaikuttaa jo molempien joukkuekokoonpanoon. GFT voitti ensimmäisen osaottelun lukemin 1-2 ja peli osoittautui puolivälieräkierroksen tasaisimmaksi.

Ensimmäinen peli oli odotetun tasainen, ja Eetu Kaikkola piti GFT:n voittokannassa tehden molemmat joukkueensa maaleista. Tasainen peli on odotettavissa myös toisesta puolivälierästä. GFT menettää ”kotikenttäetunsa”, kun yksi Suomen parhaista ja pinta-alaltaan suurimmista futsalareenoista Opinmäki on varattuna muulle urheilulle ja GFT joutuu viemään pelinsä Leppävaaran liikuntahalliin.

Lauantailta on odotettavissa jälleen tasainen peli ja Mad Max haluaa viedä ottelusarjan ratkaisun sunnuntaille. GFT on kuitenkin lähtenyt kauteen kirkastamaan viime vuoden hopeaansa, joten haluaa voittaa pelit jo lauantaina ja keskittyä kohti välieriä.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Puolivälierät, ensimmäinen kierros

ToPV – FC Kemi

Keskiviikkona 29.3.2023

Ennakkotiedot

Kemi lähtee pudotuspeleihin runkosarjan piikkipaikalta, voitettuaan jälleen. ToPV on pyörinyt sijoilla 6-8 koko kauden ajan, mutta lopullinen sijoitus oli kahdeksas.

Peli pelataan ensimmäisen pudotuspeliviikonlopun ulkopuolella, koska Torniolla oli komea neljän pelaajan (ja yhden valmentajan) edustus U19-poikien futsalmaajoukkueen reissussa Latviassa. Suomi selvitti tiensä EM-lopputurnaukseen ja Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon ja Tornion ”pojat” olivat avainroolissa menestystä ratkottaessa. Eeli Tuominen teki jopa maajoukkuetasolla melkoisen suorituksen laukoen viimeisessä pelissä Georgiaa vastaan hattutempun. Nuoret on saatu takaisin Tornioon ja Eeli Tuominen, Mikko Mämmilä, Otto Mäntylä ja Otto Niemelä nähdään pelaavassa kokoonpanossa viikonloppuna. Myös Lari Honkonen palaa peliin ja nähdään Tornion maalilla. 

FC Kemi lähtee peliin ilman Taneli Kohosta ja Henri Seppälää, ja Boris Cizmar nähdään todennäköisemmin valmennustehtävissä kuin kentällä, vaikka pieni mahdollisuus on siihen että pelaajavalmentaja vetää tossut jalkaan ja rakentaa peliä kentän puolelta.

Ennakkoasetelmat ovat ehkä hivenen sijoitusten perusteella Kemille, mutta Tornio pystyi voittamaan Kemin runkosarjan ensimmäisellä kierroksella, joten pudotuspelien derby tulee varmasti olemaan yllätyksiä täynnä – ja vähintäänkin Putaan halliin tuodaan täysi lataus futsaltunnelmaa keskiviikkoillan arkipeliin.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

SoVo – KaDy

Lauantaina 25.3.2023 

Ennakkotiedot

Pudotuspelit avaa lauantain iltapäivän peli Somerolla, kun Kampuksen Dynamo ja SoVo taistelevat välieräpaikasta.

Keskinäisten pelien voitot on menneet Jyväskylään 2021 tammikuun jälkeen, ja välillä kovillakin maalilukemilla KaDyn voitoksi. SoVo on kuitenkin tunnettu vahvasta taistelutahdostaan ja hyvän vireen sattuessa yllätyksiä tapahtuu. Löytyyhän somerolaisten riveistä maan kovin maalintekijä, tällä kaudella jälleen runkosarjan parhaaksi pistenikkariksi päätynyt ja yli 300 liigamaalin tekijä Arber Istrefi. 

Kampuksen Dynamon kokoonpanossa ei ole muuta huomioitavaa, kuin että nuorten maajoukkuepelaajat Lassi Niemelä ja Otso Honkonen ovat Latviassa pelaamassa U19 EM-karsintoja ja puuttuvat kokoonpanosta. Muuten vahva, mutta hieman niukkalukuinen joukkue, pelaa vahvuusalueellaan Mikko Kytölän valmennuksessa. Someron pienikokoinen kenttä ei KaDya haittaa aivan vastaavasti kuin montaa muuta joukkuetta, Jyväskylän oma hallikin on pienenpuoleinen, joten tila on opittu käyttämään hyvin hyödyksi.

Someron kokoonpanon kannalta hieman kysymysmerkkinä olevan Antti Korhosen pelipanos voi vaikuttaa peliin, Korhonen on yksi vahvimpia Someron pelaajia ollessaan kunnossa. Vilho Ståhlström on armeijan vapailla ja mukana pelissä, mutta Rinor Karaca, Blend Doroci ja Pyry Korhonen huilaavat.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

Vieska Futsal – Akaa Futsal

Sunnuntaina 26.3.2023

Ennakkotiedot

Kun runkosarjan nelonen ja viitonen kohtaavat, on usein kyseessä puolivälierien tiukin taistelu ja niin on tänäkin vuonna. Akaa Futsal ja Vieska Futsal ovat kauden aikana jakaneet voittonsa, kumpikin voitti kotikentällään keskinäisen ottelun.

Vieska Futsal huilautti runkosarjan viimeisellä kierroksella kolmen kortin miehiään, jotka nyt palaavat sitten kokoonpanoon. Runkosarjan jälkeen on henkilökohtaiset korttitilit nollattu. Sunnuntai-illan peliin ehditään saamaan mukaan myös nuorten maajoukkuepelaaja Atte Taipale, joka on pelannut hienoa kautta keltamustissa koko kauden. Tehokolmikko Juho Väinälä, Nelson Bello ja Henry Gutierrez ovat tulosta tekevä kombinaatio ja kaikki kun on nyt iskussa ja pelivahvuudessa, tullaan varmasti näkemään varmaa pelaamista.

Akaan vahvuudesta puuttuu valitettavasti maajoukkuepelaaja Justus Kunnas, jonka kuntoutumisessa menee hetki, muuten kentällä nähdään tuttu vahva kokonaisuus Suomen kärkipelaajia.  

Maalivahdin panos futsalpelissä on merkittävä, mutta tässä pelissä taitaa puntit olla aika lailla tasan, kun Vieskan verkkoa vahtii Slobodan Tomic ja Akaan maalilta löytyy joukkueensa kapteeni Kasper Kangas. Kumpikin vahvasti jalalla pelaavia, myös hyökkäykseen nousevia pelaajia, jotka peittävät maalinsa varmalla taidolla.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

Mad Max – GFT

Sunnuntaina 26.3.2023

Ennakkotiedot

Valkeakoskella kohtaavat liigan kolmas ja viides. Keskinäiset pelit menivät kaudella tasan, myös tästä otteluparista molemmat voittivat pelit kotonaan. Myös edellisellä kaudella joukkueet jakoivat keskinäisten pelien voittonsa.

Mad Max marssittaa kentälle vahvan kokoonpanonsa, josta ei puutu kuin Joona Heritty. Erityisesti nuorten pelaajien ketju: Eero Kaisto, Matin Ahmadi ja Manu Kuisma ovat tämän kauden kehittyneimpiä pelaajia liigassa, ja kun soppaan lisätään roima annos kokemusta konkarikaartista, niin keitos on ollut aika myrkkyä vastustajille kauden mittaan. Maxien rooli on haastajan rooli, joka voi vapauttaa joukkuetta pelaamaan loistosuorituksen

GFT on haastettavana tässä peliparissa. Joukkueen kokoonpanoon tuodaan takaisin pelaajat, jotka puuttuivat runkosarjan viimeiseltä kierrokselta korttivaaran takia. Miika Hosio on nimi, jonka jokainen futsalharrastaja tietää tässä maassa ja kun hän on kentällä, syntyy yleensä aina tulosta. Hosio ei kuitenkaan ole ainoa GFT:n tähtipelaaja, vaan Eetu Kaikkola, Eeli Niemelä ja Henri Alamikkotervo  ja joukkueeseen loppukaudeksi siirtynyt Mergim Bushi, vain muutaman mainintakseen, ovat mieleenpainettavia pelaajia kultaisesta joukkueesta.

Maalivahtien taistossa maajoukkueen Antti Koivumäki on hieman niskan päällä, mutta Maxien Jan Holm on kannatellut joukkuettaan monessa pelissä kauden mittaan. 

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


Runkosarjan päätöskierros 18.3.2023

Akaa – Mad Max

Lauantaina 18.3.2023

Ennakkotiedot

Pirkanmaan derbypeli pelataan Akaa Futsalin kotikentällä ja vieraat tulee naapurista Valkeakoskelta. Keskinäiset pelit ovat julmasti Akaan puolella kun 17 vastakkain pelatusta pelistä se on voittanut 15. 

Mad Maxin kokoonpanoa vahvistaa pelissä futsallegenda ja maajoukkueen valmennustiimin jäsen Antti Teittinen. Teittisen pelinlukutaitoa tarvitaan ja varmasti nähdäänkin pelissä. Myös Akseli Tiensuu on taas kokoonpanossa.

Akaan kokoonpanoilmoituksesta voi lukea hienoja uutisia kun toinen lajilegenda vetää taas Akaan pelinutun niskaan ja tulee pelikentälle nautiskelemaan – kentällä nähtäneen Jussi Nyström. Justus Kunnas ja Mikko Heritty ovat sivussa lauantain pelistä ja hieman epävarmaa on Kasper Kankaan pelaaminen. Joukkueen huippumaalivahdilla on jo kolme keltaista korttia tilillään.

Viimeistä runkosarjakierrosta nimittäin värittää hieman sääntö, että vaikka korttitili nollaantuu pudotuspeleihin, pelikiellot jäävät voimaan. Joukkueet joutuvat nyt miettimään kannattaako kolmen kortin pelaajia peluuttaa vai onko parempi varmistella joukkueen kokoonpanoa puolivälieriin.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

KaDy – Riemu

Lauantaina 18.3.2023

Ennakkotiedot

Pelkästään sarjataulukon perusteella jos arvioidaan, on tahtipuikon heiluttaja Jyväskylän Derbyssä sarjan kakkossijalla oleva puolustava mestari Kampuksen Dynamo. Kotiderbyt ovat kuitenkin aina nostattaneet Riemun pelin ihan omalle tasolleen ja joukkueiden kohtaamiset kentällä ovat aina viihdyttäviä ja vauhdikkaita. Syksyinen hurlumhei tuskin tulee toistumaan, kauden avauspelissä maaliverkot soivat molemmissa päädyissä ja lopputulos oli Kadyn voitoksi 10-13. Ei ole kovin moni joukkue pystynyt upottamaan KaDyn päätyyn kymmentää maalia.

Riemu lähtee peliin hakemaan pisteitä, joilla karsintaviiva jäisi taakse ja liigapaikka ensi kaudelle varmistuisi. Tavoitteena ei ole siis vain himoittu punamusta päänahka vaan myös jatkon varmistaminen.

KaDyn kokoonpanoon saadaan takaisin edellisestä pelistä Torniossa poissaolleet nuoret pelaajat sekä Tero Intala ja Newton Jr. Nuoret pelaavat omaa P19 sarjaansa ja voittivat viime viikonloppuna ensimmäisen karsintaottelun kohti P19 finaaleja, vahvoja jalkoja tulee siis kentälle kun joukkue pystyy peluuttamaan nuoria vahvan peruskokoonpanon lisänä.

Riemun todella taitava ja vahvat näytöt kaudella antanut pivotpelaaja Arttu Kivikangas valitettavasti jättää pelin väliin. Kentälle saadaan kuitenkin punaisen kortin pelikiellon jo kärsinyt Juuso Eteläpää.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

AU – GFT

Lauantaina 18.3.2023

Ennakkotiedot

GFT on pelannut jälleen vahvan kauden ja viime vuoden hopeamitalistit varmasti haluavat kirkastaa mitalinsa tälle kaudelle. AU:n viimeisin voitto GFT:stä ajoittuu syksyyn 2021, joten ihan hetkeen ei kultaiset ole hävinneet loimaalaisvastustajalle.

GFT jättänee Miika Hosion huilaamaan varoen korttitilin täyttymistä, Eeli Niemelää pidättelee armeijan harmaat ja nuoret pelaajat pakkaavat jo matkalaukkujaan kohti EM-karsintoja ja Latviaa. Poissa nuorista Eric Sylla ja Vertti Niskanen. Teemu Arponen palaa kuitenkin kokoonpanoon pitämään vauhtia kentällä, hän huilasi edellisessä pelissä pelikieltonsa pois.

AU:n ykkösmiehistö on valmiina taistelemaan pisteistä ja haluaa varmasti haastaa GFT:n kotiyleisön edessä.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

Vieska Futsal – FC Kiisto

Lauantaina 18.3.2023

Ennakkotiedot

Vieska Futsal on sarjan viidentenä ja kärkkyy jo kovaa neljän kärkeä. Joukkue valmistautuu kohti pudotuspelejä ja jättää kentältä pois kolmen kortin miehet Juho Väinälän ja Henry Gutierrezin, jotka ovat joukkueen pelaajistosta aivan ehdotonta kärkeä. Pystyykö Kiisto siltikään haastamaan vierasjoukkueena Vieska Futsalia? Vieska tuo kentälle pari pelaajaa P19 joukkueestaan tekemään liigadebyyttiä.

Kiiston Aapo Aution peli edellisenä viikonloppuna jäi konkarin viimeiseksi peliksi liigassa – hän kiitteli liigauransa kotiottelussa ja ei pelaa Ylivieskassa lauantaina. Myös Ilari Antila jättää pelin väliin. Kiiston tie lauantain pelin jälkeen jatkuu ensi syksynä Miesten Futsal-Ykkösessä, joukkue ei pystynyt sarjanousijana haastamaan liigan muita joukkueita kauden aikana. 

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

ToPV  FC Kemi 

Lauantaina 18.3.2023

Ennakkotiedot

Kemi – Tornio kohtaamiset ovat aina nautintoa yleisölle, mutta lähtöasetelma peliin on vahvasti Kemin puolella. FC Kemi johtaa runkosarjaa ja on vahva suosikki sen voittajaksi myös lauantain kierroksen jälkeen. Kemi onkin voittanut runkosarjan parina aikaisempanakin kautena.

Tornio lähtee peliin ilman nuorten maajoukkuepelaajia: Otto Niemelää, Otto Mäntylää ja Mikko Mämmilää. Nuorten maajoukkuematka kohti Latvian EM-karsintoja alkaa sunnuntaina. Takaisin kentälle saadaan pelikiellot huilanneet Bergin veljekset joten vaihdetaan nuorten taituruutta konkareiden osaamiseen.

Kemi tulee kentälle koko rosterilla, ketään ei ole ilmoitettu poissaolevaksi.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

TPK – SoVo

Lauantaina 18.3.2023

Ennakkotiedot

TPK ei ole tilastojen valossa pystynyt vielä voittamaan SoVoa, joten pelissä jää ehkä eniten jännitettäväksi pystyyko SoVon Arber Istrefi jälleen uusimaan runkosarjan pistepörssin voittonsa. Istrefi johtaa, mutta jos Vieska Futsalin Nelson Bello intoutuu maalitehtailuun Kiistoa vastaan, tullaan takaa jo kovaa.

SoVo saa kentälle takaisin Gezim Vocan ja Muslim Markhiyevin, joten peli sujuu varmasti taas tuttuun somerolaiseen tyyliin. Harmittavia poissaoloja ovat Pyry Korhosen, Blend Dorocin ja Vilho Ståhlströmin puuttumiset kokoonpanosta lauantaina.

Onko sitten TPK:n pistetarve vahvempi kuin jatkopaikan jo varmistaneen SoVon. SoVo pelaa lähinnä pudotuspelin vastustajasta, sillä on mahdollisuus vielä ohittaa Mad Max ja saada vastaansa pykälää alemmalta sijalta vastustaja. TPK, AU ja Riemu ovat kaikki niin lähellä toisiaan pisteissa karsintaviivan tuntumassa, että jokainen peli ratkaisee paljon.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

 

Kierros 11.-12.3.2023

TPK – Mad Max

Lauantaina 11.3.2023

Ennakkotiedot

TPK ei ole pystynyt voittamaan valkeakoskilaista Mad Maxia kertaakaan viime liigavuosinaan. Vielä kun Forsströmin veljesten kohdalla on pientä epävarmuutta pelikunnosta, niin TPK antaa kotikentällään tasoitusta Maxeille.

Mad Maxin yksi vahvoista nuorista pelaajista, Manu Kuisma on epävarma pelaamisestaan lauantain pelissä ja kysymysmerkkiä on kärkipelaajista myös Tomi Lahtisen ja Matti Jussilan pelikunnossa.

Ennakkoasetelmiltaan pelin tahtotilat on varmaankin TPK:n puolella. Joukkueen keikkuminen karsintaviivan tuntumassa antaa varmasti potkua pelata pisteitä Maxeilta, Maxit taas ovat jo varmistaneet paikkansa pudostuspeleissä ja on enemmän kiinni kärkijoukkueiden keskinäisestä järjestyksestä minkä joukkue saa vastaansa puolivälierissä. Maxien tie on katkennut puolivälieriin monta kertaa kovien vastustajien takia, joten Valkeakoskella varmasti seurataan silmä kovana kärkikamppailuita.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


SoVo – Akaa Futsal

Lauantaina 11.3.2023

Ennakkotiedot

SoVon ja Akaa Futsalin keskinäiset kohtaamiset menevät akaalaisten puolelle. Raudankova Akaa on asettanut tavoitteet korkealle ja laajalla rosterilla vahvoja pelaajia pelaava Akaa ei tule olemaan Somerolla helppo päänahka. Joukkueen kapteeni Kasper Kangas varmistaa maaliaan sellaisin ottein, että häntä on vaikea ohittaa.

Akaan riveistä tosin on pois yksi liigan kovimmista laukojista, Justus Kunnas sekä Mikko Heritty, tosin vaikka kovia pelaajia ovatkin, riittää Akaan rivistössä potkua näistä poissaoloista huolimatta.

SoVon korttikertymät pitää kentältä pois Gezim Vocan sekä Muslim Markhiyevin. Vocan puuttuminen kentältä voi vaikuttaa jo merkittävästi pelin kulkuun, onhan Voca Arber Istrefin aisaparina yleensä aina pahanteossa kun Somero mättää maaleja. Pyry Korhosen ja Blenc Dorocin poissaolo jatkuu vielä, joten SoVo lähtee peliin hieman ontuen.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa 


FC Kemi – Vieska Futsal

Lauantaina 11.3.2023

Ennakkotiedot

Vaikka viime vuosien voitot ovat vahvasti Kemin puolella, johtaa Vieska Futsal / Sievi vielä voittotilastoa pitkältä aikaväliltä. 

Vieska marssittaa kentälle vahvan joukkueen ilman merkittäviä puutoksia. Venezuelalaistähdet ovat iskussa ja Nelson Bello jahtaa jo lähietäisyydeltä Arber Istrefin pistepörssin kärkitilaa. Kenttäpelaajissa on varaa, iskukunto kohti pudotuspelejä on vahva. Maalille kun laitetaan Slobodan Tomic, joka torjui vuosia Tervahallissa Kemin maalilla, niin paketti on varsin vahva. Vaikka Vieskan kotietu pudotuspeleihin on hieman tekemisen takana, on joukkueen tie auki vielä pitkälle – mitään ei ole vielä menetetty kun joukkue jatkaa loppupeleihin vähintäänkin sarjan sijalta viisi.

FC Kemin Taneli Kohonen huilaa korttitiliään ja on pois lauantain pelin kokoonpanosta. Kauden aikana isot saappaat jalkaansa laittanut Anass Nasser on hieman epävarma pelikunnoltaan, joten jos marokkolaistähti istuu peliä penkillä, tasoittaa se joukkueiden keskinäistä tilannetta jo melkoisesti. Cabral on osoittautunut aivan helmeksi Kemin maalilla, joten maalivahtien taso on todella korkea illan pelissä Tervahallissa.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa 


FC Kiisto – AU

Lauantaina 11.3.2023

Ennakkotiedot

Kiistolla ei ole enää pelissä isompaa panosta, Ykkönen kutsuu, mutta AU haluaa välttää karsintapelit. AU saa peliin mukaan edellisestä pelistä poisolleet Jani Luoman ja Ilari Mettälän, joten Vaasaan lähtee pisteitä metsästävä joukkue täydessä iskussa. 

Kiistolle soisi kaudelta yhden peliaikavoiton, ettei joukkue jäisi liigahistoriaan ilman kolmen pisteen voittoja. Syksyltä kuitenkin Kiisto otti 2 pisteen voiton voittomaalikilpailussa AU:ta vastaan, joten täydessä taisteluvahvuudessa Kiisto pystyy kyllä näyttämään ettei Vaasasta haeta pisteitä ihan ilmaiseksi.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa 


ToPV – KaDy

Sunnuntaina 12.3.2023

Ennakkotiedot

Molemmilla joukkueilla on jo pudotuspelipaikka takataskussa ja nyt pelataan vain sijoituksista ja puolivälierän vastuksesta.

KaDyn yksi vahvimmista pelaajista Tero Intala on pois pelistä kuntoutuen kohti pudotuspelejä ja luottotähti Newton Jr huilaa korttitiliään – tosin kyllä pysytellen mielellään Jyväskylässä kun perheenlisäys nähtäneen ihan näinä päivinä. Vielä kun nuorten pelaajien rivistö keskittyy omaan peliinsä P19 Futsal-Liigan karsintapelissä Ylivieskassa, niin kentältä puuttuvat kaikki nuoret. Kovin pienellä kokoonpanolla joukkue on liikkeellä, mutta ei se ole tuntunut taitavan joukkueen menoa haittaavan, kuntoa ja varsinkin taitoa riittää puolustavalla mestarilla, joka on vain pisteen päässä sarjakärki Kemistä.

ToPV hävisi KaDylle syksyn kohtaamisen Jyväskylässä kovin lukemin, mutta pelaa kotikentällään aina vahvoja onnistumisia. Tosin joukkueen kaksi kivijalkapelaajaa – molemmat Bergin veljekset huilaavat tässä pelissä korttitiliensä täyttymistä, joten joukkueen keski-ikä tulee olemaan nuoren puoleinen. Tosin kun joukkueesta löytyy laajin U19-poikien futsalmaajoukkueen edustus, niin eipä näitä nuoria hävetä tarvitse.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa 


Riemu – GFT

Sunnuntaina 12.3.2023

Ennakkotiedot

GFT lähtee peliin niskan päältä, mutta peli pelataan Riemun kotiareenalla Jyväskylässä ja Suomen kovin huutosakki saa varmasti lisää jalkoja kentälle. Nyt jos joskus kannattaisi jyväskyläläisten opiskelijoiden olla huutamassa omat voittoon, Jyväskylän hornankattilassa ei nimittäin ole helppo pelata kun Riemu huutaa, tanssii ja juhlii katsomossa.

Riemu saa kentälle takaisin nyt edellisestä poisolleet fuksit JP Lanan ja Jani Rinta-Halkolan ja myös Matias Hovi nähdään todennäköisesti kentällä pelikengät jalassa. Juuso Eteläpää nappasi edellisestä pelistä punaisen kortin kahden varoituksen jälkeen ja huilaa sunnuntain pelin. Riemun pää ei varmasti ole painuksissa vaikeasta kaudesta, vaan taistelutahto nähdään kun se kohtaa kahdessa viimeisessä runkosarjan ottelussa kaksi kovaa vastustajaa GFT:n ja KaDyn. Jokunen piste helpottaisi hengittämistä ja veisi kauemmaksi karsintaviivasta. 

GFT tulee Jyväskylään ilman Teemu Arposta, joka huilaa korttitiliään, mutta toisaalta bussin kyytiin saadaan takaisin Riku Oras, joten ei nippu sitten yhtään heikentynyt. Kova joukkue ja yksi tämän maan parhaista maalivahdeista, juuri Tanska-pelin torjunut Antti Koivumäki maalilla, niin Riemu joutuu kyllä nyt kasvattamaan siivet selkäänsä voittaakseen. 

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa 

Kierros 25.2.2023

Mad Max – Riemu

Lauantaina 25.2.2023

Ennakkotiedot

Mad Max on kotikentällään osoittanut koko kauden vahvoja otteita ja pelaa pudotuspeliviivan yläpuolella. Riemun kausi on ollut vähän haasteellinen, vaikka pelit on tasaisia ja kovia, on kitkeriä tappioita vaan kertynyt ja pisteet on jääneet vähiin ja nyt tarvitaan pisteet karsintojen välttämiseksi.

Valmentaja-pelaaja Elias Martikainen saadaan takaisin vahvalla todennäköisyydellä Riemun riveihin kentälle viime viikonlopun poissaolon jälkeen, mutta valitettavasti kova lista pelaajia on pois. Poissaolevien merkitys voi osoittautua Riemulle raskaaksi: Viljami Isotalo on ollut kauden kovimpia uusia tulokkaita Riemun riveissä, vahvalla jalkapallotaustalla on otettu futsal haltuun ammattilaisen ottein. JP Lana on ollut todella hyvä Riemun maalilla, mutta antaa nyt paikan Riemun syyskautta syrjässä olleelle maalivahdille Eino-Elmeri Muhoselle. Eikka varmasti pitää paikkansa, mutta varalla ei taida maalille oikein löytyä enää riveistä lisää maalin vartijoita. Riemun rosteri on kuitenkin laaja, joten kenttäpelaajia löytyy.

Mad Max pääsee pelaamaan rosterilla, missä vahvoja jalkoja löytyy kentälle lauantaina. Pienellä epävarmuutta on pelaamisen osalta kapteeni Mikko Matinarolla ja Niko Seeckillä ja harmittavasti Matti Jussila on pois kokoonpanosta, Jussila on pelannut todella vahvaa kautta ja tehnyt eniten Maxien kauden pisteistä.

Tilastot näyttävät keskinäisten pelien osalta tasapeliä, kohtaamiset ovat 8-8. Syksyllä Riemu voitti kotikentällä vieraansa.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


AU – SoVo

Lauantaina 25.2.2023

Ennakkotiedot

AU taistelee selviytymisestä liigassa ilman karsintapelejä, ja haluaa varmasti kotikentällä haastaa naapurit Somerolta. Somero taas hengittää jo tiukasti Torniota niskaan pudotuspeliviivan yläpuolella, joten kumpikaan joukkue ei tule antautumaan helpolla.

AU:n kokoonpanolistalla on huolestuttava merkintä kun joukkueen kovimpia pelaajia edustava Ilari Mettälä on syrjässä lauantain pelin. Myös Mikke Louhela on epävarmojen listalla.

SoVo marssittaa kentälle kapteeni Arber Istrefin johdolla vahvat kentälliset. Saa nähdä jatkaako Futsal-Liigan kaikkien aikojen kovin maalintekijä Istrefi itse pistemetsästystä, viime viikonloppuna oli mestari vauhdissa ylittäen 300 liigamaalin rajapyykin. Kokoonpanosta puuttuu kovista nimistä Pyry Korhonen ja Blend Doroci. SoVon pudotuspelipaikka on varma, joten nyt pelataan heidän osaltaan vain sijoituksesta ja puolivälierien vastuksesta.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


FC Kemi – KaDy

Lauantaina 25.2.2023

Ennakkotiedot

Tässä on käsillä sitten futsalkierroksen kovin ottelu. Titaanien taistelu on tarjolla, kun sarjan ykkönen ja kakkonen kohtaavat Kemin kotikentällä Tervahallissa. Joukkueiden kohtaaminen syyskierroksella meni voittomaaleihin asti ja päättyi KaDyn niukkaan voittoon ja pisteiden jakoon. 

Pistä nämä kaksi nyt sitten järjestykseen. Molemmilla maailmanluokan maalivahdit – siinä missä KaDy luottaa Savolainen – Laitinen kaksikkoon, pelaa Kemin maalilla hienon kauden pelannut brasilialainen Rennan Cabral. 

Sunnuntain maajoukkueturneelle lähtee molemmista joukkueista kaksi pelaajaa: Kemiltä Tuukka Pikkarainen ja Vesa Lilja ja KaDylta Juha-Matti Savolainen ja Jere Intala.

Liigan pistepörssin kärjestä löytyy molempien joukkueiden tähtiä, joten siinäkään ei eroa joukkueiden välille saada. Maalinteon taidosta ei jää pelin ratkaisu kiinni.

Tuoko Tervahallin kotiyleisö lisää jalkoja kentälle? auttaako kotikenttäetu kemiläiset voittoon? KaDy tosin on käynyt Tervahallissa voittamassa 2020-2021 kauden mestaruuden vieraspelissä, joten tuskin halli tuo lisää paineita jyväskyläläisille.

Kemin kokoonpanoon ei ole ilmoitettu poissaoloja. KaDyn brassitähti Italo Henrique Bob on vielä hieman toipilas ja hieman epävarmana tekijänä pelaajalistalla, mutta näytti kuitenkin jo viime viikonloppuna merkkejä paluustaan ottaen minuutteja jo kentällä. Nuorten maajoukkuepelaajat ovat pois kokoonpanosta valmistautuen U19 leiriin, mutta muuten KaDylta kaikki pelivalmiina lauantaihin.


Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

Kierros 24.2.2023

GFT – TPK

Perjantaina 24.2.2023

Ennakkotiedot

Perjantain arkipeli pelataan Espoon Opinmäessä kun TPK saapuu haastamaan yhtä sarjan kärkijoukkueista.

TPK:n loppukauden peleihin sattui kovia vastustajia, viime viikonloppuna KaDy kaatoi turkulaiset lukemin 12-1 ja GFT on pystynyt voittamaan KaDyn jo kahdesti tällä kaudella. Lähtöasetelmat peliin ovat siis vahvasti kotijoukkueen, Golden Futsal Teamin puolella. TPK on ollut voimaton GFT peleissä parin viime kauden aikana, viisi viimeistä kohtaamista on kaikki mennyt GFT:n voitoilla.

TPK:n voitonmahdollisuuksia rasittaa myös  kovan pelaajan poissaolo: Jonne Forsström jättää pelin väliin, mutta velipoika Joona pitää joukkuetta kasassa kapteenina. Vahvistuksia verrattuna edelliseen peliin on kuitenkin tiedossa, kun Eemeli Jäspi ja Samuel Sibakov ovat jälleen kokoonpanossa.

GFT ei anna armoa edes pelaajalistallaan – kaikki maajoukkuepelaajat ja muutenkin kova kattaus nähdään kentällä ja listasta ei tähtiä puutu. Myös viime pelistä pois ollut Mergim Bushi on jälleen kokoonpanossa. Vain Riku Oras on ilmoitettu poissaolevaksi.

 

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


Kierros 18.-19.2.2023

KaDy – TPK

Lauantaina 18.2.2023

Ennakkotilastot

TPK:n lähtökohta lauantain peliin on toinen kuin kotijoukkueena olevan Kampuksen Dynamon. TPK todella tarvitsee pisteet ravistaakseen karsintavaaran niskastaan ja varmistaakseen paikkansa sarjataulukossa turvallisille 9/10 sijalle. Muutaman pisteen sisällä pyörivät TPK, Riemu ja AU pelaavat nyt viikonloppuna tärkeistä pisteistä.

Toki KaDyllekin voitto maittaisi, sarjakärki on todella tiukka ja jokainen piste varmistelee parempia lähtöasemia pudotuspeleihin.

TPK:n kärkipelaajista Jonne Forsström ja Eemeli Jäspi katselivat neljättä keltaista korttia tälle kaudelle viime pelissä, joten huilivuoro sattuu todella pahaan peliin kun ykkösmiehistö pitäisi saada kentälle. Kun vielä vahvan kauden pelannut Samuel Sibakov on ilmoitettu poisolevaksi kokoonpanosta, joutuu kapteeni Joona Forsström marssittamaan Jyväskylän parketille hieman vajaan joukkueen. Pelaajia TPK:lla riittää, joten reissuun ei tarvitse lähteä kovinkaan vajaalla kokoonpanolla.

KaDy tuo kentälle kovan luokan vahvistukset kun Juha-Matti Savolainen palaa Suomen kentille harmillisen Italian episodin jälkeen. Käytäntöerot maiden välillä estivät pelaajan siirtymisen byrokratian rattaissa ja Savolainen nähdään loppukauden aikana hänen Suomessa hänen palattuaan KaDyn riveihin, siirto Italiaan purettiin. Myös Italo Henrique Bob kiskoo pienellä todennäköisyydellä tossuja taas jalkaan pelatakseen lauantaina.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


SoVo – Riemu

Lauantaina 18.2.2023

Ennakkotilastot

Somerolla nähdään nälkäinen Riemu, jonka lähtökohta viikonlopun peliin on vastaava kuin TPK:n. Liigakarsinnat eivät varmasti kiinnosta, joten nyt tarvitaan pisteitä. 

Riemun rivit hieman rakoilevat kun pelistä on ilmoitettu poissaolevaksi pelaaja/valmentaja Elias Martikainen ja maajoukkuenäyttöjä antanut Topias Tiainen Samuel Lehtimäen lisäksi. Pelaajasiirrot veivät vasta valmistuneen Eino Ekin jo Tampereelle ja pelaamaan loppukaudeksi VehU:n riveihin, joten sekin rasittaa palettia Riemun kevään osalta.

SoVo on pudotuspeliviivan paremmalla puolella, mutta muutama piste lisää runkosarjasta varmistelisi asemia kevättä kohti.

SoVon vahva pelaaja Antti Korhonen joutuu huilaamaan lauantain pelin kun korttitili on täysi, myös velipoika Pyry-Ville on pois pelistä. Myös Vilho Ståhlström ja Blend Doroci ovat pois kokoonpanosta.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


AU – FC Kemi

Lauantaina 18.2.2023

Ennakkotilastot

FC Kemi kiertää viikonloppuna AU:n ja GFT:n. Joukkueen kapteeni ja tähtipelaaja Tuukka Pikkarainen huilaa korttikertymää lauantaina, mutta on täydessä iskussa mukana sunnuntain pelissä Espoossa, joka on sarjan kärkikamppailuna viikonlopun tärkeimpiä.

Lauantain peli menisi ennakkoasetelmiltaan aika vahvasti Kemille, AU ei ole pystynyt pariin liigakauteen voittamaan Kemiä kertaakaan. Kemi tuo kentälle myös uuden yleispelaajan Anas Boriten, jonka pelioikeudet on saatu kuntoon ja hänet saadaan Kemin vahvistukseksi kevään pudotuspeleihin.  Kemi on runkosarjan kärjessä.

AU:n kokoonpanosta puuttuu lauantaina kovat pelaajat. Jani Luoman korttitili on täynnä ja huilaa, mutta kun pois on myös Teemu Virtanen, Mikke Louhela ja maalivahti Henri Saarinen, niin AU antaa hieman tasoitusta lisää Kemille.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


Vieska Futsal – Akaa Futsal

Lauantaina 18.2.2023

Ennakkotilastot

Vieskan kotipelituplan avaa lauantain peli Akaa Futsalia vastaan. Tilastojen valossa Vieska Futsal on ollut kotijoukkueena kotikentillään Ylivieskassa ja Sievissä vahvempi Akaata vastaan, mutta kokonaispelit menevät tilastoina Akaalle. Kuntopuntari näyttää molemmille viidestä edellisestä pelatusta pelistä neljää voittoa ja yhtä tappiota, joten siinäkään ei saada tilastokikoilla eroa joukkueiden välille. Toki tällä hetkellä Akaa sijoittuu sarjataulukossa toiseksi ja Vieska viidenneksi, mutta varmaa on että taisto Taanilan kentällä tulee olemaan tasainen. 

Vieskan kokoonpanossa nähdään venezuelalaiset tähtipelaajat takaamassa vauhtia kentälle, joukkueen kapteenin Elmeri Käännän oma peli on hieman epävarma ja samoin on vielä alkuvuotta säästellen pelanneen Arttu Seikkulan tilanne.

Maalivahdit ovat tässä pelissä ratkaisevassa roolissa ja kun kummastakin päädystä löytyy maailmanluokan maalivahdit, ei tuossakaan anneta milliäkään periksi vastustajalle. Kasper Kangas Akaan päädyssä ja Slobodan Tomic kotikentällään ovat tämän maan ehdotonta kärkeä pelipaikallaan.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


KaDy – Mad Max

Sunnuntaina 19.2.2023

Ennakkotilastot

KaDy urakoi viikonloppuna tuplan, kun syksyltä siirretty peli Mad Maxia vastaan pelataan sunnuntaina. Mad Max on aina pistänyt vahvasti kampoihin Dynamolle.

KaDyn sunnuntain osalta junioriosasto keskittyy omaan peliinsä FC Kangasalaa vastaan P19 Futsal-Liigassa, joten nuorisoa ei nähdä kentällä Mad Maxia vastaan. Nuorten puuttuminen kokoonpanosta vähentää jalkoja kentältä, mutta toki puolustavan mestarin laatutaso säilyy yhä korkealla. Maalille voidaan laittaa huippumaalivahdeista kumpi vaan ja olla huoletta, Niila-Ville Laitinen ja Juha-Matti Savolainen muodostavat kyllä sellaisen kombon KaDyn maalille, että sillä on tehty tulosta jo pidempään.

Maxien nuoren Matin Ahmadin yhden pelin pelikielto on nyt kärsitty ja hänet nähdään kentällä sunnuntaina KaDya vastaan ja se tuo varmasti piristystä flunssa-aallosta kärsivään joukkueeseen. Konkaripelaajista Teittinen ja Lahtinen epävarmoina pelaajina, mutta nuorisokaarti jatkaa vahvoja näyttöjään ja kentälle saadaan Kaisto ja Kuisma Ahmadin rinnalle. Jan Holm pelaa hyvää peliä Maxien maalilla ja on paikalla myös sunnuntaina.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


GFT – FC Kemi

Sunnuntaina 19.2.2023

Ennakkotilastot

Kapteeni Pikkarainen johdattaa joukon sunnuntaina Opinmäkeen ja GFT:n kotiparketilla tarjoillaan varmasti viikonlopun kovin peli!

GFT pelasi torstaina vahvalla rosterilla voiton Mad Maxista ja kokoonpanoon ei kotikentälle sunnuntaina tule ilmeisesti muutoksia. Joukkueen valmius kevään tärkeimpiin peleihin on selkeästi kohdallaan ja Miika Mendolinin valmennuksessa joukkueen pelitapa vahvistuu ja kehittyy peli peliltä. GFT pelasi edellisellä kaudella hopeaa, joten kyseessä on liigan ehdotonta kärkeä. 

FC Kemi on vahva koneisto, jonka pelaajien henkilökohtainen taitotaso on saatu toimimaan joukkueen eteen paremmin kuin hyvin. Valmius kirkastaa mitaleja keväällä on olemassa, joten Kemi ei anna mitään periksi Espoon kultaisille.

Joukkueiden keskinäisten kohtaamisten tilasto on 11-10 GFT:lle , joten vuosien keskinäiset ottelut ovat lähes tasan. Syksyn kohtaamisen pystyi Kemi viemään nimiinsä lukemin 3-1.

Pelikierroksen peleistä GFT-FC Kemi pelin tulos näyttää pitkälti sen missä kaappi seisoo katsoen kohti kevään viimeisiä otteluita. Toki neljän kärki on varsin tasainen, mutta on mielenkiintoista nähdä miten näiden kahden taito päättyy.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


Vieska Futsal – ToPV

Sunnuntaina 19.2.2023

Ennakkotilastot

Vieska Futsal pelaa sunnuntaina 20-vuotisjuhlaottelunsa ja vapaan sisäänpääsyn ansiosta katsomo on varmasti pullollaan. Kannustava kotiyleisö tuo varmasti virtaa lisää omiin pelaajiin ja sitä tarvitaan Torniota vastaan. Jani Paananen, ToPV:n valmentaja valmensi pitkään Sieviä, joten juhlaotteluun saadaan siitä vielä hieman lisäväriä.

Tornion kokoonpanossa nähdään viikonloppuna taas Elias Lantto ja kevääksi joukkueeseen siirretty porilainen Eeli Tuominen.

ToPV ja Vieska futsal ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla 5. ja 6, piste-eroa on kuitenkin jonkin verran Vieska Futsalin hyväksi. 

Tornio tulee peliin ”tuoreilla jaloilla”, kun Vieskalla on allaan lauantailta todella kova peli Akaata vastaan. Vaikuttaako tuo lainkaan kovakuntoisen joukkueen peliin jää nähtäväksi.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


FC Kiisto – Akaa Futsal

Sunnuntaina 19.2.2023

Ennakkotilastot

Akaa Futsalin kierros Ylivieskan ja Vaasan kautta takaisin kotiin jatkuu siis sunnuntaina FC Kiistoa vastaan. Kiiston kausi on synkkä pisteiden valossa ja vaikka kauteen mahtuu hyviä pelejä, hyviä taisteluita, ei todennäköisesti Kiistosta ole Akaan kaatajaksi, sen verran ääripäissä liigaa joukkueet pelaavat. Kiiston kokoonpanoon ei ole muutoksia aikaisempiin peleihin, samalla mennään kohti runkosarjan päätöstä, Kiistolla on avaamatta kolmen pisteiden voittotili täydellä kolmella pisteellä tällä sarjakaudella. 

Akaa on liikkeellä ykkösrosterilla tavoitteenaan pisteiden kerryttäminen ja liigan runkosarjan voiton tavoitteleminen.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa


Kierros 16.2.2023

GFT – Mad Max

Torstaina 16.2.2023

Ennakkotilastot

Torstain arki-illan kohtaaminen Espoossa tulee syksyn keskinäisen ottelun perusteella olemaan todella tasainen. GFT on voittanut paljon kauden aikana, mutta joutui syksyllä Valkeakoskella taipumaan Mad Maxille jatkoajalla ja jättämään 2 pisteistä silloin kotijoukkueena pelanneelle koiralaumalle. Kokonaisuudessaan kauden pisteissä GFT on 14 pistettä edellä kentän toiselle puoliskolle asettuvaa Mad Maxia. Maxit on liigan  seitsemäntenä ja GFT neljäntenä.

Molemmat joukkueet pelaavat laajalla rosterilla, joten parin pelaajan puuttuminen ei tule näyttelemään suurta roolia torstai-illan kohtaamisessa. Matin Ahmadi on pelannut Mad Maxin kaudella todella hienosti ja hänen roolinsa on kasvanut yhä vahvemmaksi, nyt kuitenkin korttitili täynnä ja hän huilaa torstain pelin. Korttitilien täyttyminen on hyvin tyypillistä tälle vuoden ajalle ja loppusuoralle olevalle runkosarjalle, kolme kertaa keltaista korttia katselleita pelaajia löytyy Miesten Futsal-Liigasta paljon, joten lähiviikkoina tullaan varmasti myös näkemään tästä johtuvia poissaoloja. Korttitilit nollaantuvat (pelikiellot jäävät voimaan) runkosarjan päättyessä, joten pudotuspeleihin lähtiessä on tilanne taas tasainen joukkueiden välillä.

Maxien rosterista puuttuu torstaina myös Antti Teittinen, kova konkaripelaaja ja kun myös Tomi Lahtinen on mahdollisesti pois, voi konkareiden poissaolo jo näkyä kentällä.

GFT marssittaa kokoonpanoon takaisin Riku Oraksen ja kakkosmaalivahti Matias Marjanderin, pois pelistä tulee olemaan juuri kultaisiin siirtynyt Mergim Bushi.


Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa
KIERROS 17

11.-12.2.2023

 

 

Viikonlopun pelien tiedot päivitetään perjantaisin klo 14 mennessä.

 

 

FC Kiisto – KaDy

Lauantaina 11.2.2023 klo 14:00

Ennakkotilastot

Kiisto pystyi kauden ensimmäisessä pelissä hieman jopa haastamaan edellisten kauden Suomen Mestarin, kun hieman rampaantunut joukkue palasi juuri europelikentiltä kotimaahan pelaamaan kauden ensimmäistä ottelua. Silloin peli päättyi Jyväskylässä 2-1, kun entinen kadylainen Kiiston pelaaja Ossi Kivipuro teki joukkueensa ainokaisen. 

Tällä hetkellä joukkueiden asetelma on vahvasti vieraiden puolella. Kiisto ei ole pystynyt nostamaan tasoaan sarjanousijana aivan liigan tasolle ja runkosarjan päättyessä häämöttää jo paluu Futsal-Ykköseen, kun runkosarjasta ei oikein ole pisteitä kertynyt ja joukkueen tappioputki on ollut todella pitkä. KaDy pelaa liigan kärkikolmikossa ja alkaa jo nostaa tahtiaan pudotuspelejä kohti mentäessä. 

Dynamon ykköspistemies Italo Henrique jatkaa vielä huilaamista ja häntä ei nähdä Vaasassa kentällä. KaDyn maalivahtiosastolle on saatu varman Niila-Ville Laitisen rinnalle Riemussa lainalla ollut Otso Honkonen. 

Kiisto lähtee peliin samalla kokoonpanolla kuin edelliselläkin viikolla.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

 

SoVo – GFT

Lauantaina 11.2.2023 klo 15:00

Ennakkotilastot

Someron ja espoolaisten kohtaaminen on aina kiihkeä ja nyt kun vielä soppaan lisätään GFT:n riveihin juuri siirtoikkunan sulkeutuessa siirtynyt entinen sovolainen Mergim Bushi, on varmasti tunnelma Somerolla korkealla. Peli tulee olemaan kova ja tiukka ja todennäköisesti myös erittäin tasainen. Kummallakin joukkueella on maalinteossa kunnostautuneet tähtipelaajansa, ja molemmat myös tuntevat toisensa paremmin kuin hyvin. Hauska fakta on että SoVossa pelaa aika lailla yhtä monta espoolaista kuin GFT:ssä.

Someron uusi pelaaja Muslim Markhiyev on päässyt todella hyvin pelin tahtiin mukaan ja takoi edelliseen peliin jo kaksi maalia. Kannattaa laittaa pelaaja muistiin, Markhiyev nähdään varmasti tilastoissa jatkossa vahvasti tähtikaartin: Vocan, Istrefin ja Seferin rinnalla. Sovolla on viidellä pelaajalla jo kolmen kortin kertymä ja kun neljännen jälkeen joutuu yhden pelin huilille, voi tuo aiheuttaa hieman päänvaivaa manageri Ihalaiselle. 

SoVon tähtipelaaja Istrefin osallistuminen lauantain peliin on vielä hieman epävarmaa, mutta Rinor Karaca ja Guri Qerimi palaavat taas pelaavaan kokoonpanoon.

GFT:n varmin pelaaja on aina taitava Antti Koivumäki, joka peittää myös maajoukkueen maalia. Mutta maalintekijöitä riittää, joten Kaikkola, Hosio ja Alamikkotervo pitää ainakin pystyä pistämään nippuun, jotta SoVo pystyisi espoolaiset voittamaan. Kentällä ei nähdä Riku Orasta eikä Lasse Ylöstä.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

 

TPK – Vieska Futsal

Lauantaina 11..2.2023 klo 15:30

Ennakkotilastot

Vieska Futsal pelaa viikonloppuna tuplan, lauantain pelissä vastassa TPK ja sunnuntaina AU. Molemmat viikonlopun vastustajat pyörivät karsintarajan tuntumassa, kun taas ylivieskalaiset halajavat pudotuspeleihin ja paluuta korkeimmille korokkeille parin vuoden tauon jälkeen. 

Valmentaja Juho Alasuutari on tehnyt ilmiömäistä työtä joukkueensa kanssa ja nyt kun molemmat venezuelalaiset pelaajal ovat taas pelikelpoisina kentällä niin tuon kaksikon uskoisi tekevän kovaa tulosta taas. Hieman korttiherkkinä pelaajina kumpikin, sekä Bello että Gutierrez, ovat katselleet punaista kauden aikana ja ottaneet turhia huilipelejä sen takia.  Bello on kuitenkin pelissä taas kokoonpanossa. Arttu Seikkulan pelaaminen on vielä jonkin verran epävarmaa.

TPK pääsee viikonloppuun täydellä miehistöllä laajan rosterin ansiosta., kärkipelaajista ainoastaan Samuel Sibakovin kohdalla on pientä kysymysmerkkiä pelaamisesta.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

Akaa Futsal – ToPV

Lauantaina 11.2.2023 klo 16:00

Ennakkotilastot

Akaa marssitaa kentälle mestaruutta tavoittelevan  joukkueen, joka on kovassa tuloskunnossa ja luottaa kokemukseen ja taitoon pelaten laajalla rosterilla kaikkien pelaajien ollessa kunnossa. Vastustaja ToPV taas pursuaa nuoruuden intoa ja vahvasti 2000-luvulla syntyneisiin pelaajiin luottava joukkue on pystynyt haastamaan kauden aikana yllättäviäkin vastustajia, mutta myös ottanut yllättäviä tappioita kovillakin lukemilla. Viimeisimpiä nuorisoketjun vahvistuksia on Porista siiritynyt Eeli Tuominen, joka on nyt tehnyt jo alkuun kovat näytöt liigassa avaamalla ensimmäisissä liigapeleissään jo maalitilin.

Nyt kun Bushi on pois kokemuspuolelta joukkueesta, joutuvat Bergin veljekset ottamaan joukkueen reppuselkään ja viemään nuoria kohti menestystä. Bergin veljesten korttitilit ovat täyttymässä, kummaltakin löytyy jo kolme ja huilit on lähellä. Vaikuttaako kortin varominen peliin, kun sunnuntainakin pitäisi saada pelaajat kentälle?

ToPV:n pelikassia ei pakkaa reissuun nuorista pelaajista Elias Lantto ja myös Eeli Tuominen on pois viikonlopun peleistä.

Tulevaisuuden joukkue haastaa siis taidon ja on kovan vastuksen edessä. Akaan pakettiin kun vielä laitetaan Suomen parhaan pään maalivahti Kasper Kangas, taitaa kotijoukkue pystyä pitämään pisteet kotonaan. Akaan kokoonpanoon palaa Markus Rage Rautiainen, poissaoleviksi on ilmoitettu Tuomas Pulkkinen ja Mikko Heritty.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

 

AU – Vieska Futsal

Sunnuntaina 12.2.2023 klo 13:00

Ennakkotilastot

Jos Vieska pystyy lauantaina pitämään tähtipelaajien kortit kurissa ja saa tuoda koko porukan kentälle myös sunnuntaina, voi vastus olla myös AU:lle todella kova. AU kärvistelee sarjan häntäpäässä tällä hetkellä karsijan paikalla, mutta kun sijat 9-11 menevät muutaman pisteen sisään, täytyy nyt jokaisen kolmesta joukkueesta yrittää vaan viedä pisteitä lopuista peleistä varmistaaksen jatkon ensi kaudella liigassa ilman karsintaa. 

Tuomas Happonen, Jani Luoma ja Ilari Mettälä kantavat AU:ta joukkueena, tuosta kolmikosta poissaolot vaikuttavat merkittävästi joukkueen peliin, mutta heidät nähdään kentällä AU:n paidassa sunnuntaina. Myös Mikke Louhela saadaan todennäköisesti pelikentälle takaisin.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

 

Mad Max – ToPV

Sunnuntaina 12.2.2023 klo 14:00

Ennakkotilastot

Tornion tuplaviikonloppu jatkuu sunnuntaina Akaan naapurissa Valkeakoskella. Mad Max on ottanut muutaman tappion viime peleistä, mutta haluaa haastaa todella kovaa muutamaa sarjapykälää korkeammalla olevat torniolaiset. Kotikenttä on Maxeille hyvä, ja Torniolla on varmasti kova peli alla lauantailta, painaako se jaloissa? 

Maxit pääsevät kentälle tuoreilla jaloilla, mutta poissaoloja on ilmoitettu jonkin verran. Kovaa kautta pelaavat Jussilan veljekset ovat hieman epävarmoja ja eivät mahdollisesti pysty pelaamaan ihan täysiä minuutteja, Mika Jussilan korttihuili on kuitenkin kärsitty ja palaa takaisin kokoonpanoon.. Lisäksi Maxien kokoonpanosta on sunnuntaina pois kauden aikana hyviä pelejä pelannut Joona Heritty. Netynhon pelaaminen on vielä vajaalla, joten ihan täyttä hyötyä eivät Maxit saa brassivahvistuksestaan vielä.

Miesten Futsal-Liigan kohteet Pitkävedossa

 

 

Kierrosennakon vastaava päätoimittaja FLS ry: Kirsi Nummela kirsi.nummela@futsal.fi

Scroll to Top